Kartais atrodo, kad jau pasiekėte virimo tašką, ir kelio atgal nebėra. Ką daryti: išsiskirti su partneriu ar, vis dėlto, saugoti santykius? Į klausimus atsako psichologijos mokytoja, hipnologė ir verslo ugdytoja Nargiz Neumann – Sander.

Priežastys, kodėl išsiskirti neverta

Jūs atvirai nesikalbėjote

Kalbėtis yra svarbu bet kokiuose santykiuose, ypač jei tai meilės ryšys. Per ilgą laiką susikaupia pretenzijų vienas kitam, ir jeigu jūs jų neišsakote, lieka nuoskaudos ir neišspręstos problemos. Tokia situacija nepadeda pagerinti santykių.

Tarp jūsų gali atsirasti atotrūkis

Kai žmonės pradeda retai matytis, jie ilgainiui pamiršta vienas kitą. Visas mūsų gyvenimas susideda iš įpročių, ir santykiai taip pat paklūsta įpročiams. Jūsų antroji pusė gyvens savo gyvenimą, burs aplink save naują pažįstamų bei bičiulių ratą ir, galbūt, nebūtinai tikslingai, bet susiras naują garbinimo objektą. Tai reikia turėti galvoje, net jei išsiskiriate tik trumpam.

Gyvendami atskirai, galite pridaryti bėdų

Likote vieni, ir tokiu momentu dažnai kyla noras apsilankyti restorane, naktiniame klube ar sudalyvauti vakarėlyje. Siekdami užpildyti sielos tuštumą, norėsite su kuo nors susipažinti ar net užmegzti trumpą intrigą. Tačiau vertėtų suprasti, kad tokiu elgesiu galite įskaudinti ir papiktinti savo antrąją pusę, kuri taip nesielgia ir visą savo laiką, pavyzdžiui, skiria savišvietai ar tobulėjimui.

Priežastys, kai pauzė yra būtina

Dirglumas ir nuovargis pasiekė kritinį tašką

Šiuo atveju pauzė kaip niekada yra svarbi! Neverta santykius tęsti iki skandalo ar riksmų. Verčiau ramiai susitarkite savaitę, dvi savaites ar net mėnesį pagyventi atskirai. Štai tokiu momentu išaušta tiesos akimirka. Iš pradžių pauzės metu galite pajusti palengvėjimą. Tačiau netrukus gali pasitvirtinti posakis „Tai, ką turime, nesaugome, o kai prarandame – verkiame“. Pradedate suvokti, koks brangus jums yra partneris, prisimenate tik gerus dalykus, o blogus pamirštate.

Jūsų partneris buvo jums neištikimas, arba jūs buvote neištikimi savo partneriui

Neištikimybė yra sudėtingas dalykas. Pirmiausia todėl, kad nėra tinkamos reakcijos į tokį įvykį. Partneriai patys sprendžia, kas bus su jų santykiais. Ypač sunku tam, kuris buvo apgautas, nes jis vienu metu išgyvena daug emocijų, kurias nelengva suvaldyti. O šalia sėdintis apgaudinėtojas dar labiau apsunkina padėtį. Tačiau partneriai, nepaisant emocijų audros, ne visada kategoriškai nusprendžia išsiskirti. Tam, kad poros santykiai pasitaisytų, reikia laiko. Tam gali pasitarnauti pauzė. O kartais nutinka atvirkščiai: neištikimas partneris dvejoja ir nežino, ar nori išsaugoti esamus santykius, ar užmegzti naujus. Pauzė pravers, kad jis viską apgalvotų.

Jei poroje smurtaujama

Jei taip atsitiko, susikraukite daiktus ir išeikite. Galite pasakyti partneriui, kad jį mylite, ir paprašykite, kad jis ką nors darytų: kreiptųsi pagalbos į psichologą ar konsultantą. Jei žmogus tikrai jus myli, jis pasistengs padaryti viską, kad tai nepasikartotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją