Bendraujančio su moterimi vyro kūno kalba, veido išraiška ir parenkami žodžiai, be jokio abejo, iškalbingai byloja apie jo jausmus tos moters atžvilgiu. Vis dėlto būtina mokėti teisingai interpretuoti jo siunčiamus signalus. Deja, savi troškimai ir svajonės dažnai pakiša koją – trukdo suprasti, ar vyro širdyje tikrai rusena meilė, ar toji meilė – vien kuriamų fantazijų vaisius. Kitaip sakant, subjektyvumas ir asmeniniai motyvai kelia pavojų pervertinti arba nepakankamai įvertinti kito žmogaus intencijas.

Gera žinia ta, kad interpretuojant vyro elgesį galima vadovauti ne tik nuojauta: yra tam tikri neabejotini požymiai, veiksmingai gelbstintys iškilus klausimui, patinkate jam ar ne. Šiuos požymius netrukus ir aptarsime, pasiremdami publikacija iš portalo marieclaire.ru.

1. Veido išraiška

Jeigu smalsu, ar vyras iš tiesų įsimylėjo, pirmiausia derėtų atkreipti dėmesį į jo veido išraišką – tai, kaip į jus žiūri su jumis bendraudamas. Pavyzdžiui, išsiplėtę vyzdžiai gali reikšti interesą ir susijaudinimą. Šis požymis netgi įrodytas moksliškai: kai galvos smegenyse suaktyvinami už malonumo patyrimą atsakingi centrai, į kraują intensyviau išskiriamas hormonas dopaminas, todėl vyzdžiai išsiplečia. Būtent taip žmogaus organizmas reaguoja į emocinį susijaudinimą, įvykstantį, tarkime, žiūrint į ką nors, kas atrodo patrauklu.

Vis dėlto nevalia pamiršti, kad analogiškas požymis gali pasireikšti ir kitokiomis aplinkybėmis. Pavyzdžiui, atsidūrus užtemdytoje patalpoje vyzdžiai taip pat padidėja, bet taip nutinka jau dėl kitos priežasties – tam, kad ant akies tinklainės patektų kuo daugiau šviesos spindulių. Taip pat įvyksta ir patiriant stiprų fizinį skausmą arba kvaišalų poveikį. Tiktai tuo atveju, jeigu šias ir panašias priežastis galite nedvejodama atmesti, vyzdžių stebėsena paremtą įsitikinimą, kad vyriškis jums toli gražu neabejingas, galėsite laikyti objektyviai pagrįstu.

Beje, jeigu vyriškis jums atrodo ypač simpatingas, jūsų pačių vyzdžiai, tikėtina, išsiplečia. Galite neabejoti, jog šitai jam patinka (tik, žinoma, pasąmoningai). Antroje XX a. pusėje buvo atliktas eksperimentas, kurio metu skirtingiems vyrams buvo rodomos dvi tos pačios moters nuotraukos, tik vienoje iš nuotraukų moters vyzdžiai buvo įprasto dydžio, o kitoje – išsiplėtę. Tyrimo dalyviams, kaip paaiškėjo, kur kas labiau patiko antrasis atvaizdas. Jame regimą moterį jie apibūdino kaip švelnią, ypač moterišką ir patrauklią, o žvelgianti iš pirmosios nuotraukos tokių širdį glostančių komplimentų nesulaukė: ji vyrams pasirodo šalta, egocentriška. Įdomu tai, kad visi vyrai paklausti konstatavo vyzdžių dydžių skirtumo nepastebėję, taigi, šioji detalė buvo užfiksuota pasąmoningai. Matyt, nesuklysime pasakydami, kad eksperimento rezultatas turėtų pradžiuginti visas įsimylėjusias moteris.

Jei su jumis bendraudamas vyriškis vis kilsteli antakius, apsilaižo lūpas arba šypsosi taip plačiai, kad matyti priekiniai dantys, vadinasi, jūs jį sudominote.

Remiantis kito eksperimento išvadomis, kai vyrai kalbasi su moterimis, kurios jiems atrodo patrauklios, jų burnoje ima kauptis seilės (kadangi pakyla testosterono lygis seilėse). Taigi, jei pastebite, kad vyrui, su kuriuo bendrauja, tenka dažniau, nei įprasta, nuryti seiles, labai tikėtina, tai yra dar vienas neabejotinas požymis, kad jis jums neabejingas.

2. Kūno kalba

Dar įdėmiau analizuojant neverbalinius signalus, svarbu suprasti, apie ką byloja su jumis bendraujančio (ir, žinoma, jus dominančio) vyro kūno kalba. Vyro sėdėsena išžergtomis kojomis, savaime aišku, erzina visuomeniniame transporte, tačiau jei būtent tokia poza jis įsitaiso bendraudamas su jumis, tai gali būti geras ženklas, mat šis neverbalinis signalas liudija apie tai, kad jumis domisi ir pats yra nusiteikęs būti atviras.

Energingas gestikuliavimas paprastai rodo, kad vyrui svarbu jus sužavėti, padaryti įspūdį. Taigi, jeigu jo rankų judesiai atrodo kiek teatrališki, veikiausiai jis pasąmoningai nori atkreipti jūsų dėmesį, be to, pademonstruoti kad yra atsipalaidavęs ir stiprus. Tiesą sakant, kuo laisvesnė vyro poza, t. y. kuo daugiau vietos jis užima, tuo akivaizdesnis jos siekis pademonstruoti savo ryžtą ir pelnyti jūsų prielankumą.

Ar bendravimas su jumis vyrui atrodo reikšmingas, išduoda ir pėdų padėtis. Jeigu tada, kai kalbatės, jo pėdos nukreiptos į jus, vadinasi, jis įsitraukęs į pokalbį ir susidomėjęs jūsų asmenybe. Deja, jeigu viena arba abidvi pėdos pakreiptos į kurią nors pusę, vyriškis veikiausiai mąsto apie tai, kaip kuo greičiau baigti pašnekesį ir kur nors sprukti.

3. Žvilgsnis ir atstumas tarp jūsų

Dar vienas neklystamas vyro susidomėjimo moterimi požymis yra jo pastangos atsidurti kuo arčiau. Tarkim, jei judviem šnekantis prie pokalbio prisijungia trečias asmuo, jis gali instinktyviai pasislinkti arčiau jūsų. Patikimu signalu reikėtų laikyti ir vyro norą palaikyti akių kontaktą. Taip elgiamasi ne šiaip sau: kai du žmonės įdėmiai žiūri vienas kitam į akis, vyksta neįtikėtinai stiprus abipusis poveikis.

Psichologė Joan Kellerman iš Masačusetso universiteto atliko eksperimentą, kuriame dalyvauti sutikę žmonės turėjo po dvi minutes nepertraukiamai žiūrėti vienas kitam į akis. Remiantis eksperimento išvadomis, toks nuolatinis akių kontaktas lemia širdies dūžių padažnėjimą ir abipusio potraukio sustiprėjimą.

Jei vyras nepraleidžia progos uždėti rankos jums ant peties arba prisiliesti prie jūsų plaštakos, vadinasi, yra rimtai jumis susidomėjęs. Atminkite, prisilietimai įsimylėjusiam vyrui – ypač svarbus bendravimo elementas.

Asociatyvi nuotr.

4. Klauso, ką jūs sakote

Kai vienas žmogus ypač domisi kitu, jis įdėmiai klauso, ką pastarasis kalba, nesiblaškydamas į pašalinius dirgiklius. Tokiu elgesiu vyriškis ne tiktai nori pademonstruoti, kad esate jam svarbi: tai taip pat būdas, kuriuo jis siekia jums patikti. Taigi, jei jis prisimena visas temas, kuriomis esate diskutavę, ir kartkartėmis primena, ką vienu ar kitu klausimu esate pasakiusi, tai gali būti ženklas, kad jis jus įsimylėjęs.

5. Sako komplimentus

Atrodytų, šis požymis tiesiog akivaizdus. Kad jis byloja apie simpatiją, patvirtino ir Kanzaso universiteto specialistai: vyras, kuriam patinka moteris, tikrai ras būdų, kaip ją pagirti. Tai net savotiškas būdas prisipažinti, kad ją myli ir ja žavisi, neištariant frazės „aš tave myliu“.

Pravartu atkreipti dėmesį, kokius būtent komplimentus vyras žarsto: ar jie susiję su jūsų fiziniais duomenimis, ar su vidinėmis savybėmis? Aišku, ir vieni, ir kiti byloja apie teigiamą vyro požiūrį, bet jei atrodo, kad dėmesį jis kreipia tik į išorinius dalykus, tikėtina, kad jo interesas vien jūsų išvaizda ir apsiriboja. Kita vertus, pagyros už gerumą, nuoširdumą ir atsidavimą byloja apie tai, kad vyras iš tiesų jus vertina ir norėtų jumis pasirūpinti.

6. Klausinėja asmeninių dalykų

Įsimylėjęs vyras trokšta kuo daugiau sužinoti apie jo širdį pavergusią moterį. Puiku, jei jis pateikia begalę klausimų. Visgi svarbus ne tiktai kiekis, bet ir kontekstas. Simpatiją jaučiantis vyriškis būtinai norės išsiaiškinti, ką manote apie įvairiausius dalykus, kuo domitės, ko siekiate. Supraskite: klausimai apie parodos atidarymą arba pasiteiravimas, kur restorane tualetas, užduodami norint gauti konkrečią informaciją, bet su jumis jie neturi nieko bendro.
Tik į asmeninius klausimus verta atkreipti dėmesį, kadangi juos užduodamas vyras ne tik mėgina kuo daugiau apie jus sužinoti, bet ir ieško būdų, kaip pagilinti judu siejantį ryšį.

7. Įtraukia jus į savo planus

Dar vienas svarbus požymis, kad rūpite vyriškiui, yra jo pastangos įtraukti jus į savo planus. Jis nemėgina atrodyti sunkiai pasiekiamas ir nežaidžia jokių katės ir pelės žaidimų, taip pat neverčia jūsų nuolatos griebtis iniciatyvos, o pats pasistengia viską suorganizuoti taip, kad kuo daugiau laiko praleistumėte kartu. Jis greitai sureaguoja į jūsų siunčiamas žinutes, atsiliepia į skambučius (aišku, jei objektyviai vertinant turi tokią galimybę). Jis jokiu būdu nedingsta kaip į vandenį, nereikalauja, kad pati elgtumėtės ryžtingai, o visomis išgalėmis ir pasitelkdamas visas įmanomas aplinkybes skatina tolesnį bei prasmingesnį bendravimą.

Atrodytų, viskas labai paprasta. Deja, yra ne visai taip. Turite atkreipti dėmesį, kokius būtent planus jis jums siūlo ir kokiu momentu tai padaro. Jei dominate jį vien tik kaip seksualinis objektas, jis gali pageidauti susitikti vos už poros valandų. Tokia taktika turi net konkretų pavadinimą – kūno šauksmas. Paskutinę akimirką skiriami pasimatymai paprastai nebūna apgalvoti ir būtent iš to juos nesunku atpažinti. Net ir tuo atveju, jei pati mėgstate pasielgti spontaniškai, vertėtų susimąstyti, ar noro patenkinti savo poreikius vyras nelaiko vieninteliu tokių susitikimų tikslu. Kita vertus, jeigu bendrus planus vyriškis kuria iš anksto, galite neabejoti, kad stengiasi jums įtikti ir rūpinasi, kad dviese praleistas laikas būtų kokybiškas ir prasmingas (jums abiem!).

Svarbus ir laikas, kada jis siunčia žinutes. Jeigu bendravimas dar tik įgauna pagreitį, teigiamu ženklu derėtų laikyti nuo 12.00 iki 17.00 val. gaunamas žinutes. Jei vyras rašo tokiu metu, galima manyti, kad jis šiek tiek palaukė, kad neblaškytų jūsų iš pat ryto, tačiau perdėm nesusivėlimo, kad nespėtumėte pasijusti nereikšminga ir nepakankamai įvertinta.

8. Pažindina jus su bičiuliais ir šeima

Pažindinimas su jam svarbiais žmonėmis – dar vienas ženklas, kad vyras jus įsimylėjo ir puoselėja rimtus ketinimus jūsų atžvilgiu. Kvietimas susitikti su jo draugais ir artimaisiais vyrui suteikia galimybę net tik atskleisti jums lig šiolei nepažintas jo asmenybės puses, bet ir įsivaizduoti, kaip atrodytų būsimas gyvenimas dviese – pamatyti, kaip jūs jaučiatės tarp jam svarbių žmonių, jam įprastoje aplinkoje. Vyrui smalsu išsiaiškinti, ar sugebėtumėte sutarti su artimiausiu jo ratu, nes tai svarbus planuojant bendrą ateitį.

Aišku, pristatydamas jus savo šeimai ir draugams jis viliasi sužinoti jų susidarytą įspūdį. Jei artimųjų nuomonė vyrui svarbi, vėlesni kvietimai į šeimos šventes ir pasibuvimus su draugais, be jokio abejo, kalba apie tai, kad jo ketinimai rimti.

9. Pildo nedidelius jūsų prašymus ir noriai padeda iškilus problemai

Jei vyras visomis išgalėmis stengiasi ką nors dėl jūsų padaryti, vadinasi, jis nori jumis rūpintis. Tai gali būti net specialiai jums nupirktas puodelis kavos iš ryto arba jūsų prašymu kompiuteryje įdiegta nauja programa. Tokiais iš pažiūros nedideliais gestais vyras išreiškia savo prisirišimą. Tokį jo elgesį lemia ne koks nors pareigos jausmas, o laisva valia.

10. Jo požiūrį į jus gali perteikti žodžiai

Geriausiai suprasti, ką vyras apie jus galvoja, kartais pavyksta tiesiog įdėmiai įsiklausant, ką jis jums kalba. Taip geidžiama frazė „aš tave myliu“ gali slypėti už kitų žodžių. Pavyzdžiui, žodis „pasiilgau“ neabejotinai signalizuoja, kad jūs – svarbus žmogus vyriškio gyvenime, su kuriuo skirtis jam tikrai nesinorėtų.

Įsimylėjęs vyras paprastai domisi, kaip jaučiatės, ir demonstruoja rūpestį. Jis gali patarti užsimesti lietpaltį prieš žengiant iš namų, kadangi mano, kad lauke vėsoka, arba paprašyti, kad parašytumėte žinutę, kai grįšite namo, kad būtų tikras, jog esate saugi. Taigai, net elementariausi prašymai arba frazės, kurių nesame linkę pernelyg sureikšminti, iš tikro gali būti net labai reikšmingi, ypač mėginant išsiaiškinti santykių pobūdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)