– Esate minėjusi, kad pirmoji Jūsų patirtis su internetinėmis pažintimis buvo prieš 20 metų – taip susipažinote su savo vyru. Ar dar prisimenate, kokius lūkesčius kėlėte, kaip rinkotės ir pan.?

– Atsimenu, kad pagrindinis mano tikslas tuomet buvo vyras santuokai sukurti. Tikrai tuo metu nebuvau labai išmintinga santykių ar vyrų pažinimo srityje, nežinojau kas man tiktų labiau, todėl rinkausi daugiau iš pajautimo, vaikščiojau į daug pasimatymų, o būsimas vyras užkabino apsiskaitymu, išsilavinimu ir atkaklumu. Tuomet man vyro išvaizda buvo daug svarbiau nei dabar, bet irgi ieškojau vyro be žalingų įpročių. Tuomet ieškojau lėto, ramaus žmogaus, nes pati esu labai energinga ir greita, galvojau, kad sukūrusi šeimą su tokio pat plauko vyru, ilgai netempsiu – susimušim. Dešimtmetyje trukusioje santuokoje tai buvo pagrindinė bėda: aš norėjau, kad vyras viską darytų greičiau ir jį skubinau, o pati save prievartavau bandydama sulėtėti. Dabar esu kitos nuomonės, ieškau panašaus į save žmogaus.

– Kada vėl nusprendėte pasidairyti, kokia situacija pažinčių rinkoje?

– Praėjo dešimtmetis po skyrybų, paaugo keturi vaikai, jau nebebaisu kam ir sakyti, kad turiu keturis vaikus, nes jie dideli, atsirado laiko ir noro pabandyti dar kartą. Mane motyvuoja galimybė iš antro karto sukurti tai, kas iš pirmo karto nepavyko. Nepavyko „ilgai ir laimingai iki gyvenimo pabaigos“, bet labai noriu pabandyti dar kartą. Internetinės pažintys man patinka, nes taip patogu, gali susipažinti su daug didesniu vyrų ratu nei gyvai, todėl vyro vėl dairausi internete.

– Ar per eilę metų jaučiasi kokie skirtumai?

– Labai dideli skirtumai. Atrodo, įvykęs šviesmečio progresas. Tuomet Lietuvoje buvo tik pradžia internetinių pažinčių ir daugelis ieškančių naudojosi Draugas.lt paslaugomis. Dabar atrodo, kad tais laikas visi dalyvaujantys internetinių pažinčių rinkoje buvo daug patikimesni, nebuvo tiek sukčių ir apgavysčių. Dabar internetinių pažinčių rinka yra milžiniška, lietuvaičiai naudojasi Tinderiu, Badoo, vis dar populiarus Draugas.lt. Aš tik kelis mėnesius per metus gyvenu Lietuvoje, todėl daugiau naudojuosi angliškomis pažinčių programėlėmis, kurios čia nėra populiarios, o Jungtinėje Karalystėje Tinderis turi visai kitą reputaciją nei Lietuvoje. Ši programėlė buvo sukurta greitiems, trumpiems, intymiems santykiams, tačiau pažįstu labai daug jaunų žmonių, gyvenančių Lietuvoje, kurie susipažinę šioje programėlėje sukūrė šeimas. Deja, Jungtinėje Karalystėje Tinder ir lieka labiau trumpiems pasimatymas. Šeimai suskurti vyro ieškau kitose programėlėse: Bumble, OKcupid, Mach, The League. Iš tiesų šiais laikais pasirinkimas yra milžiniškas.

– Daug vienišų žmonių akcentuoja, kad ieškoti poros tokiose svetainėse reikia velniškos kantrybės ir daug laiko. Kartais būtent šie faktoriai ir lemia, kad jie nuleidžia rankas. Ar yra tame tiesos?

– Reikia ne tik kantrybės ir laiko, bet ir išmanymo, patirties ir tai gali labai sutaupyti daug laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)