Noras šlapintis per patį sekso įkarštį gali būti nepatogi perspektyva. Vieną akimirką mėgaujatės seksu su savo partneriu, o jau kitą – veržiatės į tualetą.

Noras šlapintis sekso metu yra stebėtinai dažnas reiškinys, rašoma netdoctor.co.uk. Tačiau kai kurioms moterims, nerimaujančioms dėl šlapinimosi lytinių santykių metu, iš tikrųjų tai gali reikšti moterišką ejakuliaciją, kuri įvyksta patiriant orgazmą.

Taigi, ar noras šlapintis sekso metu yra normalus, ar dėl to vertėtų kreiptis į gydytoją? Moterų sveikatos ekspertės, daktarės Sherry A. Ross, parašiusios knygą „She-ology. The Definitive Guide to Women's In-timate Health. Period“, ir sertifikuotos sekso trenerės bei klinikinės seksologės Kristine D`Angelo paprašėme papasakoti, ką reikia žinoti apie šlapimo pūslę, turint lytinių santykių.

Kas sukelia norą šlapintis sekso metu?

Noras šlapintis lytinių santykių metu dažniausiai kyla moterims, nes vyrams būdingas kitoks įgimtas mechanizmas, neleidžiantis šlapintis erekcijos metu.

Galbūt nežinojote, bet poreikis šlapintis turint lytinių santykių yra daug labiau paplitęs, negu manote. „Pajusti norą šlapintis lytinio akto metu gali būti visiškai normalu. Tiesą sakant, norą šlapintis sekso metu pajunta apie 60 proc. moterų“, – sakė Sh. A. Ross.

Klausimas: kodėl?

Mylitės su pusiau pilna šlapimo pūsle

Tikriausiai girdėjote gana paplitusį patarimą po lytinių santykių visuomet nusišlapinti, nes tai padeda išvengti šlapimo takų infekcijos (ŠTI). Nors ši informacija yra visiškai teisinga, nusišlapinti turėtumėte ne tik po, bet ir prieš lytinius santykius – jei norite išvengti tualeto pertraukėlių per patį lytinio akto vidurį.

Šlaplė ir šlapimo pūslė yra greta makšties kanalo. Kai šlapimo pūslė yra pilna, lytiniai santykiai tik dar labiau tai primena ir padidina norą nusišlapinti. „Kadangi šlapimo pūslė yra tiesiai ant makšties viršaus, penio ar sekso žaisliuko veiksmai sukelia pojūtį, jog norisi šlapintis“, – aiškino Sh. A. Ross. Tai vadinama stresiniu šlapimo nelaikymu.

Dėl judesių lytinio akto metu šlapimo pūslė jaučia trankymąsi. Jūsų lytiniai organai yra gana arti vienas kito. „Nėra neįprasta pajusti norą šlapintis, nes šlapimo pūslė jaučia spaudimą, kurį sukelia į makštį įkištas penis ar sekso žaisliukas, taip pat poza, kuria mylitės“, – teigė K. D`Angelo.

Kad taip nenutiktų, prieš lytinius santykius užsukite į tualetą – galėsite būti ramios, kad sekso metu nemaigysite pernelyg pilnos šlapimo pūslės.

Jaučiate makšties sausumą

Jei norą šlapintis sekso metu jaučiate nuolat, lengviausias sprendimas būtų investicija į patikimą lubrikantą. Dėl makšties sausumo gali būti dirginamas šlaplės kanalas, o tai sekso metu gali kelti norą apsilankyti tualete.

„Pasistenkite užkirsti kelią makšties sausumui ar dirginimui, įsigydamos tinkamą lubrikantą. Jis padės išvengti makšties audinių uždegimo, kuris gali dirginti ir šlaplės kanalą – tai savo ruožtu kelia jausmą, jog norite šlapintis“, – sakė K. D`Angelo.

Lubrikantų pasirinkimas tikrai milžiniškas. Rekomenduojame rinktis patikimą produktą vandens pagrindu, kuriame nėra parabenų ir glicerino. Gleivėti makšties ir vulvos audiniai yra vieni labiausiai absorbuojančių žmogaus organizme, todėl nenaudokite prastos kokybės gaminių.

Patiriate G taško orgazmą

G taškas yra tarp pirmų kelių centimetrų makšties kanalo viduje. Norėdami jį rasti, įkiškite vieną ar du pirštus į makštį ir nukreipkite juos bambos kryptimi. G taškas – gleivinės lopinėlis, savo tekstūra primenantis graikinio riešuto paviršių. Tai ne tiek „taškas“, kiek visa sritis – tai galinė klitorio pusė. Ši sritis yra netoli uretrinės kempinės ir Skeno liaukų, kurios yra atsakingos už moters ejakuliaciją.

Suaktyvėjus G taškui, jis vienu metu gali stimuliuoti tiek uretrinę kempinę, tiek šlaplę ir sukelti noro šlapintis pojūtį. Be to, kai Skeno liaukos prisipildo skysčių, jos gali dar labiau prislėgti šlaplę. Taigi didelė tikimybė, kad jums iš tikrųjų nereikia šlapintis, jums tiesiog kyla toks jausmas.

„Kai G taškas, kuris yra sujungtas su klitorio tinklu, būna masažuojamas arba jaučia trintį, jis pradeda pildytis prostatiniais skysčiais, o kai jie ejakuliuoja per šlaplę, tai gali būti supainiota su nusišlapinimu. Tiesa, šiuose skysčiuose iš tikrųjų gali būti nedidelis kiekis šlapimo“, – aiškino K. D`Angelo. Noras šlapintis taip pat dažnai tampa skvirtingo įžanga.

Turite silpnus dubens dugno raumenis

Dar viena priežastis, dėl kurios gali kilti nuolatinis noras šlapintis? Silpni dubens dugno raumenys. „Jei dėl vaginalinio gimdymo, chroniško kosulio, čiaudulio, vidurių užkietėjimo ar reguliarių didelio fizinio krūvio pratimų turite problemų su dubens dugno raumenimis, jus taip pat gali varginti noras šlapintis sekso metu“, – aiškino Ch. A. Ross. Geriausias būdas sustiprinti dubens dugną – daryti Kėgelio pratimus.

Turite hiperaktyvią šlapimo pūslę

Šlapimo pratekėjimas lytinių santykių metu vadinamas šlapimo nelaikymu, ir tai yra hiperaktyvios šlapimo pūslės simptomas. Tokiai pūslei būdingas dažnas ir staigus noras šlapintis, kurį gali būti sunku suvaldyti, ir jis pasireiškia tuomet, kai šlapimo pūslė bando pašalinti šlapimą net ir tada, kai ji nėra pilna. Šlapimo nelaikymą gali išprovokuoti daugybė dalykų, pavyzdžiui, bėgantis vanduo. Jei jūs dažnai šlapinatės ir įtariate, kad šito priežastis gali būti hiperaktyvi šlapimo pūslė, užsiregistruokite vizitui pas savo šeimos gydytoją.

Ką daryti, jei sekso metu norisi šlapintis?

Taigi, naudojate lubrikantą, atliekate Kėgelio pratimus ir prieš lytinius santykius užsukate į tualetą. Tačiau ką dar galite padaryti, kad sekso metu nesinorėtų šlapintis? Štai keletas gyvenimo būdo patarimų, kurie padės jums kontroliuoti savo šlapimo pūslę:

  • Išbandykite įvairias sekso pozas, kad sumažintumėte spaudimą šlapimo pūslei.
  • Jei turite antsvorio, stenkitės sulieknėti.
  • Sumažinkite kofeino ir alkoholio kiekius – šios medžiagos yra diuretikai ir gali dirginti šlapimo pūslę.
  • „Treniruokite“ šlapimo pūslę, į savo dienotvarkę įtraukdami pertraukėles tualetui.


Daugumai žmonių paprastais gyvenimo būdo pokyčiais ir reguliariais dubens dugno raumenų pratimais pavyksta sumažinti ar net visiškai atsikratyti noro šlapintis lytinių santykių metu. Tačiau jei turite kokių nors abejonių, visada turėtumėte jas aptarti su gydytoju.

Kada reikėtų kreiptis į gydytoją dėl noro šlapintis sekso metu?

Tai, kad lytinių santykių metu norisi šlapintis, paprastai yra normalu, tačiau būna atvejų, kai tikrai reikėtų kreiptis į gydytoją arba ginekologą. Pavyzdžiui, jei norą šlapintis lydi skausmas, tai gali reikšti šlapimo pūslės infekciją arba ŠTI. Jei šlapimo nelaikote dėl kitos – pagrindinės – ligos, ją gydydami sumažinsite ir šlapimo nelaikymą. Taip pat visada reikėtų kreiptis į gydytoją, jei lytinių santykių metu jaučiate skausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją