Aš ir mano mergina neįtikėtinai puikiai pasimylime, kai susipykstame. Mūsų konfliktas pasiekia patį įkarštį ir tuomet, tarsi per kino filmo sceną, mes pradedame vienas nuo kito plėšti drabužius ir puolame mylėtis. Tačiau bėda ta, kad mūsų problemos lieka neišspręstos. Kai tik pradedame apie jas kalbėtis, ji tiesiog pasiunta. Mes susipykstame ir tuomet viskas baigiasi aistringu seksu. Taigi vėl nieko neišsprendžiame. Prašau, padėkite.

Vartotojas „Angry Sex“

Į klausimą atsako svetainės „Men`s Health“ rubrikos „Sexplain It“ žurnalistas Zachary Zane`as, rašantis sekso temomis.

Mano tikslas yra pamokyti žmones, kaip pasiekti, kad jų seksas būtų pats geriausias gyvenime. Tačiau šį kartą bus vienas iš tų kartų, kai paprašysiu jūsų liautis užsiiminėjus nežabotu seksu. Žinau, kad tai pareikalaus valios pastangų, nes kai tenka rinktis tarp nemalonaus pokalbio ir aistringo sekso, niekas nenori rinktis pirmojo varianto.

Manau, kad jums taip nutinka, nes vienam iš jūsų (arba jums abiem) būdingas nesaugus prieraišumo stilius. (Prieraišumo stilius nurodo būdą, kuriuo asmuo emociškai yra prisirišęs prie kitų. Žmogus, kuriam būdingas nesaugus prieraišumo stilius, dažnai bijo būti paliktas, todėl santykiuose ieško užtikrintumo.)

Parodžiau jūsų klausimą sekso ir santykių terapeutei Emily Jemea iš Hiustono. „Neretai žmonės, kuriems būdingas nesaugus prisirišimo stilius, griebiasi sekso, kaip būdo numalšinti nerimą, kuris kyla konflikto metu, – teigė ji. – Seksas, bent jau laikinai, juos užtikrina, kad partneris vis dar jų nori ir nesiruošia jų palikti“.

Kai kalbėsitės su savo mergina (taip, turėsite tai padaryti) apie tai, jog dėl sekso nuolat nutolinate problemų sprendimą, pirmiausia turėtumėte ją patikinti, kad ja nuoširdžiai rūpinatės ir norite išspręsti jūsų bėdas, kad būtumėte dar stipresnė komanda. (Vertimas: „Aš neketinu tavęs palikti.) Tuomet kiek įmanoma ramesniu balsu įvardykite jai tai, kas vyksta: „Man patinka karštas, aistringas seksas, kai mes susipykstame. Tačiau mes niekada nebaigiame išspręsti savo problemų. Manau, kad mums reikėtų išspręsti konfliktą be sekso. Ką manai?“

Tikimės, kad ji jums pritars, ir nuo šio momento galėsite ramiau aptarti savo santykių problemas. Tačiau jeigu vėl susiginčysite, jums teks pasitelkti valios jėgą ir atsispirti norui užsiimti seksu. Jei jus vis tiek užvaldys aistra, atsiprašykite ir grįžkite prie pokalbio vėliau. Nueikite į vonią pasimasturbuoti! Galite daryti, ką norite, bet to nedarykite. Kuo labiau įprasite atsispirti seksui konflikto metu, tuo lengviau bus judėti toliau.

Veikiausiai būgštaujate, kad jei atsisakysite aistringo sekso ginčų metu, tuomet veikiausiai nebepatirsite tokios aistros. Tačiau tai nereiškia, kad taip ir bus.

Žmogaus kūnas yra stebuklingas ir sudėtingas indas, o jūsų atveju seksualinis susijaudinimas yra susietas su pykčio jauduliu. „Ginčo metu išskiria daug adrenalino. Jis padidina širdies pulsą ir suaktyvina nervų sistemą. Šis jausmas yra panašus į tą, kurį sukelia užvaldžiusi aistra, – sakė E. Jamea. – Seksas (ir orgazmas) yra puikus būdas grąžinti nervų sistemą į ramybės būklę“.

Akivaizdu, kad jums abiem patinka mylėtis susierzinus. Taigi susierzinkite! Tik ne ginčydamiesi. Sukelti adrenalino šuolius galite 30 minučių prieš seksą atlikdami didelio intensyvumo fizinius pratimus su ramybės pertraukomis.

Jei sportas jūsų nedomina, tuomet rinkitės netradicines sekso praktikas. Jums abiem, pavyzdžiui, idealiai tiktų lengvi BDSM žaidimai. Galbūt žaidimai lengvais smūgiais? Pliaukštelėjimai, tekštelėjimai, žnybtelėjimai gali greitai sukelti adrenaliną.

Taip pat noriu priminti, kad intensyvumas nėra lygus intymumui, o kunkuliuojančios neigiamos emocijos nėra lygios aistrai. Esu tikras, kad po to, kai sustiprinsite intymumą išreikšdami savo jausmus, parodydami savo pažeidžiamumą ir spręsdami konfliktus, jūsų seksas bus ne ką blogesnis, o gal net geresnis už tą, kai mylitės vien dėl apgaulingo psichologinio saugumo ar tam, kad nereikėtų spręsti problemų jūsų santykiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją