Portale hellodoctor.com pateikiami 7 mitai apie vyrų seksualumą, taip pat aiškinama, kodėl tokie mitai tik trukdo gyventi visavertį seksualinį gyvenimą.

1 mitas – kuo didesnis, tuo geriau

Labiausiai paplitęs mitas apie vyrų seksualumą – kuo didesnis penis, tuo geriau. Iš tiesų didesnis penis nereiškia, kad vyras yra geresnis meilužis ar kad visapusiškiau patenkins partnerę.

Vyrų peniai būna įvairių dydžių, formų, o vyriško lytinio organo dydis – ne pats svarbiausias seksualinio akto metu. Svarbu ir ryšys su partnere, įsiklausymas į jos poreikius, dėmesingumas; pastarieji veiksniai kur kas svarbesni nei penio dydis.

2 mitas – seksualinis aktas turi trukti ilgai

Dar vienas dažnas mitas apie vyrų seksualumą – kad seksas turi trukti ilgai. Galbūt šį mitą suformavo pornofilmai, kuriuose rodomas valandų valandas be pertraukos trunkantis seksas.

Realiame gyvenime seksas nebūtinai trunka ilgai. Kanados ir JAV seksologų tyrimų duomenimis, vidutinės seksualinės sueities trukmė – 7–13 minučių. Ilgesnės trukmės seksualinis aktas buvo įvertintas kaip nemalonus, o trumpesnis laikytas per trumpu.

Kito tyrimo duomenimis, vyrai pasiekia orgazmą vidutiniškai po 5,4 minutės. Tai patvirtina išvadą, kad seksualinis aktas neprivalo būti labai ilgas, kaip daugeliui žmonių atrodo. Svarbiausia – kad abu partneriai būtų patenkinti seksu, nesvarbu – ilgai ar trumpai tęstųsi intymi sueitis.

3 mitas – vyras turi ilgai išlaikyti erekciją

Vidutinė vyrų erekcijos trukmė įprastai būna 25–30 min. Tikrai nereikia jaudintis, jeigu jūsų erekcija trumpesnė. Erekcijos trukmei turi įtakos nerimas, depresija, stresas ir apskritai sveikatos būklė.

4 mitas – vyrai visada nori sekso

Šis mitas giliai įsišaknijęs ir skatina manyti, kad vienintelis dalykas, kurio nori vyrai, – tai seksas. O realybėje vyrai, kaip ir moterys, patiria įvairių laikotarpių, kartais nori sekso dažniau, o kartais apskritai nenori mylėtis.

Tikint mitu, kad vyrai – nuolat pasirengę seksui, miegamajame kartais gali kilti problemų. Vyrai gali jaustis spaudžiami mylėtis tada, kai visiškai nėra nusiteikę seksui. Jausdamasis psichologiškai spaudžiamas, vyras sekso metu gali būti nutolęs ar apskritai gali ištikti erekcijos disfunkcija.

Tai ir viena priežasčių, kodėl vyrai vis svarsto, kiek laiko vidutiniškai turėtų trukti erekcija. Jie nerimauja, kad nesugebės patenkinti partnerės, todėl ima neadekvačiai jaustis, nerimas stiprėja, galiausiai dingsta pasitenkinimas seksu.

Vyrai turėtų įsidėmėti – visiškai natūralu nenorėti sekso. Be to, ne visada būtina seksualinė penetracija, yra kitokių būdų suteikti malonumo sau ir partnerei.

5 mitas – norint mylėtis būtina erekcija

Nemažai vyrų šventai įsitikinę, kad seksas yra tik lytinis aktas su penetracija, o tam būtina erekcija. Būtent todėl daugeliui neduoda ramybės klausimas, kiek vidutiniškai turėtų trukti erekcija.

Iš tiesų ne mažesnį malonumą nei seksas gali teikti įžanginės glamonės, oralinis seksas, kitokie prisilietimai. Pasitelkę įvairius minėtus būdus, praturtinsite savo seksualinį gyvenimą. Nebijokite išbandyti sekso žaislų, įvairių būdų, kurie paįvairintų seksą. Tyrinėkite, domėkitės, būkite išradingi, tuomet seksas nevirs monotonišku.

6 mitas – tik orgazmas yra pasitenkinimo išraiška

Tai – populiarus mitas, kuriuo linkę tikėti patys vyrai. Be abejo, orgazmas – malonu, vis tik natūralu, kad seksas ne visada baigiasi orgazmu. It nereikia manyti, kad seksas be kulminacijos žalingas sveikatai.

Šis mitas trukdo, nes vyrai susitelkia vien į tai, kaip jiems patirti orgazmą, pamiršta suteikti malonumo partnerei. Seksologai primygtinai pataria vyrams labiau koncentruotis į patį seksualinio akto procesą, ne vien į galutinį rezultatą. Tada pojūčiai bus įvairesni ir malonesni.

7 mitas – vyrams seksas baigiasi, vos jie patiria orgazmą

Dėl šio gajaus mito poros neretai susiduria su sunkumais miegamajame. Dažnai manoma, kad vos patyręs orgazmą vyras nustoja domėtis seksu, nepaisant to, ar patenkino partnerę, ar ne.

Toli gražu ne visada yra taip. Iš tiesų, praėjus 15–20 min. laikotarpiui po orgazmo, dauguma sveikų vyrų vėl yra pajėgūs mylėtis.

Seksologai tikisi, kad jiems pavyko paneigti labiausiai paplitusius mitus apie vyrų seksualumą ir kad daugelio žmonių seksualinis gyvenimas taps kus kas malonesniu, teikiančiu daugiau pasitenkinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)