Svetainėje news.com.au ji rašo, kad vyrai, kalbėdami apie nevykusį seksą, dažniausiai galvoje turi tai, kad lovoje buvo šiek tiek nuobodu ir jie nepatyrė tokios stimuliacijos, kaip tikėjosi. Tačiau ji pažymi, kad toks seksas vyrų atveju vis tiek baigiasi orgazmu. Tačiau moterų atveju istorija yra visiškai kitokia.

„Jei moteris sako, kad seksas buvo blogas, tai reiškia, kad ji jautė fizinį diskomfortą ar skausmą, buvo verčiama kažką daryti ar net buvo naudojama prievarta. Ji tiesiog troško, kad partneris paskubėtų ir viską greičiau užbaigtų. Toks seksas niekada nesibaigs jos orgazmu, – teigė N. Bokody. – Kalbant apie vyrų ir moterų blogo sekso supratimą, labiausiai pribloškia tas faktas, kad abi lytys tai sieja su moters vaidmeniu. Vyrai domisi, ką gali padaryti, kad pakeistų savo seksualiai apatiškas žmonas, o moterys klausia: „Kas su manimi negerai?“

Pasak jos, toks požiūris demonstruoja, jog moterys savo paskirtį lovoje sieja tik su savo partnerio poreikių patenkinimu, o vyrai dažnai nepripažįsta, kad pasitenkinimas turi būti abipusis.

Tačiau tai nėra vien tik pačios N. Bokody nuomonė. Ji sako, kad tai patvirtina ir tyrimai, rodantys, kad moterų skausmas ir diskomfortas nėra vertinamas taip rimtai, kaip vyrų.

„Imkime, pavyzdžiui, studiją, kuri buvo paskelbta leidinyje „National Journal of Medicine“. Ji parodė, kad ligoninių skubios pagalbos skyriuose moterims 25 proc. rečiau skiriami analgetiniai vaistai, kai joms pasireiškia tokie patys simptomai, kaip ir vyrams“, – pažymi ji.

– Netgi pačioje mokslinėje erdvėje mokslininkai atlieka penkiskart daugiau tyrimų, skirtų erekcijos disfunkcijai, o ne PMS – nepaisant to fakto, kad nuo erekcijos disfunkcijos kenčia tik 19 proc. vyrų, kai ryškius PMS simptomus, pavyzdžiui, pilvo skausmus, jaučia 90 proc. moterų.“

N. Bokody pabrėžia, kad susiklosčiusios sąlygos, verčiančios moteris ignoruoti savo pasitenkinimą ir komfortą, reiškia, kad turėdamos lytinių santykių, jos kelia sau žemą kartelę.

Ji rašo: „Žinau tai, nes gaunu elektroninių laiškų, kuriuose moterys prašo patarimo, kaip bent šiek tiek mažiau „nekęsti“ sekso su savo vyrais.

Šioms moterims jų pačių komfortas yra toks nesvarbus, jog jos susitaikė su blogu seksu, tapusiu prievole. Jos niekada nepagalvoja, kad seksas neturi toks būti. Jos nieko neprarastų, jei paliktų vyrus, su kuriais turėdamos lytinių santykių aukoja save. Taip yra dėl to, kad moterys yra mokomos, jog didžiausias pasiekimas gyvenime yra būti pasirinktai vyro. Šis tikslas toks svarbus, jog jis nustelbia mūsų komfortą, laimę ir ryšį su savimi.“

N. Bokody savo griežtą straipsnį užbaigia patarimu, ko reikėtų ieškoti savo partneriuose ir miegamajame.

„Geras seksas nėra skausmo ar prievartos nebuvimas, – teigia ji. – Jis turi būti džiaugsmingas ir išlaisvinantis – kartais net padedantis atrasti, bet svarbiausia, kad jis turi tapti tuo dalyku, kurį jūs tikrai norite daryti.

Jei intymumas su savo vyru jums kelia baimę, vadinasi, tai yra įspėjimo signalas, jog paaukojote savo malonumą už tai, kad būtumėte pasirinkta. Taigi nebesirinkite jo – rinkitės save.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt