Psichologė, sapnų analizės specialistė Lauri Loewenberg:

– Paradoksalu, bet sapnai apie seksą iš tikrųjų nėra apie seksą! Daugeliu atvejų toks sapnas reiškia ne fizinio kontakto troškimą, o psichologinio artumo poreikį ar norą iš sapno įgyti tam tikrų bruožų arba savybių, būdingų sapno „partneriui“.

Yra viena bendra taisyklė, kuri padės iššifruoti tokių sapnų prasmę. Pagalvokite, kokios trys savybės būdingos sapno herojui (herojei). Įvertinkite, ar bent viena jų galėtų būti jums naudinga? Ar norite ją turėti? Būtent tai ir simbolizuoja žmogus, su kuriuos sapne užsiimate seksu. Taigi nurimkite. Jūsų sapnas tikrai nereiškia, kad norite mylėtis su broliu ar geriausios draugės vyru.

O dabar pakalbėkime apie konkretesnes situacijas, užšifruotas sapnuose.

Incestas

Šie sapnai mums atrodo ypač bjaurūs. Tačiau verta žinoti, kad viskas mūsų sapnuose simbolizuoja kokią nors mūsų asmenybės dalį. Todėl svarbu, su kuriuo giminaičiu turite lytinių santykių. Pavyzdžiui, tėvas greičiausiai simbolizuoja jūsų gebėjimą būti šeimos maitintoju. Pagalvokite, gal jums reikia tobulinti jūsų finansines kompetencijas?

Jei sapno herojus yra brolis, prisiminkite, kokia savybė jį ryškiausiai apibūdina. Kadaise susapnavau, kad myliuosi su broliu. Jis – kompiuterių genijus, o aš tuo metu kūriau tinklalapį. Man labai reikėjo žmogaus, kuris turėtų tokių įgūdžių ir galėčiau juo pasitikėti kaip broliu.

Seksas su kolega

Ne vienas tikriausiai yra tokį sapną sapnavęs, o kitą dieną tiesiog buvo nedrąsu žiūrėti sapno herojui į akis. Jei tikrai nesate abejingas šiam žmogui, tada viskas aišku: svajonė iš tikrųjų buvo apie seksą – tai tiesiog tokia saugi fantazija. Bet jei sapno herojui švelnių emocijų nejaučiate ar net jis atrodo atstumiantis, tuomet reikia pagalvoti apie simbolinę sapno prasmę.

Galbūt norėtumėte turėti jam būdingų charakterio bruožų. Gal jums patinka jo gebėjimas stresinėse situacijose išlikti ramiam? O gal jus traukia jo profesiniai įgūdžiai? Pagalvokite, ką jums sufleruoja pasąmonė.

Seksas su tos pačios lyties partneriu

Dažniausiai toks sapnas kalba apie tai, kad jums trūksta kai kurių savybių, būdingų jūsų lyčiai. Pavyzdžiui, moteris nori tapti rūpestingesnė, jautresnė ar kūrybiškesnė.

Dažnai lesbietiškus sapnus regi nėščiosios, nes naują gyvybę nešiojanti moteris yra moteriškumo įsikūnijimas.

O vyrui svajonė apie seksą su vyru dažnai simbolizuoja norą pasitikėti savimi ir vyriškumą. Kartais tokie sapnai lydi įvykius, kai jis jaučiasi tikru vyru. Pavyzdžiui, gavus paaukštinimą ar laukiant pasimatymo su patinkančia moterimi.

Jei tai ne abstraktus partneris, o tikras žmogus, galbūt neseniai turėjote su juo itin atvirą pokalbį, galbūt pagaliau supratote vienas kitą. Tada tai yra sapnas apie psichologinį, o ne fizinį ryšį.

Seksas trise

Jei tikrai norite išbandyti seksą trise, šis sapnas tam tikra treniruotė: eksperimentuojate saugioje sapno aplinkoje ir galite pajusti, ar jums tai patinka. Sapnai kartais yra tarsi repeticija prieš realią situaciją. Jis padeda mums priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Bet jei net negalvojote apie seksą trise, tačiau sapne tai darote su dabartiniu partneriu ir kuo nors kitu, tai gali reikšti, kad norite į santykius įnešti ką nors naujo. Pavyzdžiui, galbūt norėtumėte kartu su partneriu sportuoti.

Seksas su viršininku

Jei sapno herojus yra jūsų viršininkas, greičiausiai norėtumėte turėti jo galią, autoritetą, valdymo įgūdžius, gebėjimą priimti sprendimus. Galbūt jūs norite viršininko vaidmens namuose, kad galėtumėte geriau susitvarkyti su nepaklusniais vaikais. Gal turite priimti sunkų sprendimą, pavyzdžiui, atsikratyti kokio nors įpročio, nustoti bendrauti su kuo nors.

Šio sapno jums siunčiama žinutė, kad laikas imtis permainų, būti ryžtingam.

Išprievartavimas

Realiame gyvenime išprievartavimas susijęs ne su seksu, o su valdžia ir kontrole. Tas pats ir sapne. Galbūt jūs manote, kad kas nors jus išnaudoja manipuliuoja jumis, bando valdyti savo naudai.

Seksas su nepažįstamuoju

Tai dažniausiai pasitaikantis erotinis sapnas. Kai kurie mano, kad tokiuose sapnuose matome idealų partnerį, kurį trokštame sutikti realiame gyvenime. Iš tikrųjų taip nėra. Nors šis nepažįstamasis, kurio veido dažniausiai neprisimename, mums sako svarbius dalykus. Sapnai mums dažnai pateikia skirtingas asmenybės puses žmogaus pavidalu, kad galėtume geriau suprasti, kas esame.

Šis paslaptingas meilužis (arba meilužė) simbolizuoja savybes, kurias siejame su jo (jos) lytimi. Moterims paslaptingas vyras reiškia asmenybės tvirtumą, tiesmukumą, gebėjimą tvarkyti gyvenimą ir panašiai.

Sapne jus šis žmogus traukia – būtent taip protas bando atkreipti jūsų dėmesį į tas savybes, kurios jame įkūnytos ir kurios jau yra jūsų dalis. Vadinasi, laikas priimti šias savybes. Susiekite skirtingas asmenybės puses, lygiai taip, kaip sapnuose jungiasi jūsų kūnai. Būkite drąsios, priimkite lyderio vaidmenį arba prireikus parodykite atjautą ir gerumą.