Niekada apie juos negirdėjote? Nesirūpinkite – mes juos visus aptarsime, rašo „Men`s Health“ svetainė.

Tačiau prieš pereinant prie bučinių tipų, verta patyrinėti, kodėl žmonės apskritai bučiuojasi. „Kai kurie evoliucinės psichologijos atstovai mano, kad bučiavimasis yra būdas susirasti partnerį poravimuisi ir pažiūrėti, ar esame genetiškai su juo suderinami, – sakė seksologė Marla Renee Stewart, kartu su kitais autoriais parašiusi knygą „The Ultimate Guide to Seduction and Foreplay“ („Pagrindinis viliojimo ir preliudijos vadovas“). – Taip pat žinome, kad bučiavimasis padeda prognozuoti seksualinę trauką būsimam partneriui“.

Kai bučiuojamės su žmogumi, kuris mums patinka, bučiniai sukelia smegenyse geros savijautos hormonų reakcijas ir sužadina lytinį potraukį. „Bučiniai net tik priverčia išsiskirti serotoniną ir endrofinus, kurie užtikrina gerą nuotaiką, bet ir padidina dopamino, reguliuojančio mūsų seksualinę aistrą, kiekį“, – teigė M. R. Stewart. Vienas 2013 metais atliktas tyrimas, paskelbtas JAV Nacionalinės mokslų akademijos žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America“, parodė, kad bučiuojantis taip pat išsiskiria oksitocinas (dažnai vadinamas meilės hormonu), kuris skatina susižavėjimą ir monogamiją.

Dabar, kai jau geriau suprantame, kodėl žmonės bučiuojasi, pereikime prie įvairių bučinių tipų ir pradėkime nuo senos klasikos, kurią veikiausiai jau žinote.

Prancūziškas bučinys

Prancūzišku bučiniu paprastai vadiname tą bučiavimąsi, kurį dažniausiai regime filmuose. „Tai gilus bučinys, kai liežuviai sukiojasi ir žaidžia vienas su kitu“, – teigė M. R. Stewart.

Amerikietiškas bučinys

„Tai prancūziško bučinio versija, kai bučiuojamasi pravira burna, bet nekišant liežuvių, – aiškino „Lovehoney“ sekso ir santykių ekspertė, gydytoja Megan Fleming. – Bučiavimasis atvira burna simbolizuoja aistrą ir intensyvumą. Tokiu bučiniu tarsi stengiamasi „įkvėpti kito žmogaus sielą“.

Driežo bučinys

„Driežo bučinys imituoja driežo veiksmus, kai tu iškiši liežuvį ir tavo partneris iškiša liežuvį, ir tuomet jūs žaidžiate liežuviais“, – sakė M. R. Stewart. Kitaip tariant, tai yra bučiavimasis be lūpų. Galbūt kai kam tai atrodo vulgaru, bet jei jūs ir jūsų partneris esate užvaldyti aistros, jums tikrai reikėtų išbandyti tokį bučinį.

Drugelio bučinys

Drugelio bučiniui taip pat nenaudojamos lūpos: jūs priglaudžiate savo veidą labai arti ir tuomet „plasnojate blakstienomis per savo partnerės skruostus ar kitas kūno dalis, nuolat mirksėdami“, – teigė seksologė.

Oro bučinys

Nors paprastai tokie bučiniai naudojami atsisveikinant, atrodysite labai mieli ir žaismingi, jei tokį bučinį pasiųsite ir iš kito kambario kampo, pažymi M. Fleming.

Bučinys į vieną lūpą

Toks bučinys atliekamas bučiuojant tik viršutinę ar apatinę lūpą, aiškino M. R. Stewart. Tai šiek tiek primena trumpus bučkius, bet šio bučinio atveju jūs galite čiulpti savo partnerės lūpą, o tai yra labai erotiška.

Aistringas bučinys

Vedžiojimas per lūpas

„Jausmingai ir erotiškai braukite per savo partnerio lūpas savo liežuviu ar lūpomis“, – teigė M. Fleming. Tą darydami, taip pat galite įterpti bučinukų į vieną lūpą. Tai labai geras būdas pratęsti laukimą ir beveik primena glamonių bučinius.

Ledo bučinys

Jei norite šiek tiek atvėsinti reikalus, bučiavimosi metu paimkite tarp lūpų ledo gabaliuką. Jei norite, galite perleisti leduką savo partnerei. Bučiuokitės toliau, kol ledo gabaliukas ištirps!

Žmogaus – voro bučinys

Tai bučinys, kurį savo laiku išgarsino Tobey Maguire`as, pabučiavęs savo mylimąją, kybodamas aukštyn kojomis. Šią sceną galima atkartoti gulint, sako M. R. Stewart. Kol jūsų partnerė guli ant nugaros, pasilenkite virš jos veido nuo viršugalvio pusės ir ją pabučiuokite.

Lengvas kandžiojimasis

Bučiuodamiesi galite lengvai pakandžioti savo partnerės lūpas. Svarbu atkreipti dėmesį į žodį „lengvai“. „Tai seksualu, nes yra netikėta ir atrodo jausmingai“, – pažymėjo M. Fleming.

Vampyro bučinys

Vampyro bučinys – kai jūs švelniai kandžiojate ir čiulpiate savo partnerės kaklą. Tai žaismingas būdas palikti savo partnerei bučinio žymę (tik įsitikinkite, kad ji dėl to nesupyks – ne kiekviena mergina norės apsivynioti šaliu kaklą šiltą dieną).

Bučinys kartu su gėrimu

Taip bučiuotis labai smagu gurkšnojant gėrimus. Siurbtelėkite šiek tiek gėrimo ir tuomet pabučiuokite savo partnerę, prileisdami gėrimo jai į burną. Iš pradžių tai gali atrodyti paprasta, bet taip nėra. Pasistenkite naudoti nedidelį gurkšnį gėrimo ir būkite pasirengę apsilaistyti. (Gal vertėtų pirmiausia pabandyti su vandeniu?)

Paprasčiausias bučkis

Tokius pakštelėjimus užčiauptomis lūpomis naudokite skubiems atsisveikinimams ir savo apsilankymams pas močiutę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)