Seksas – itin intymi ir asmeniška gyvenimo sritis, todėl ir pokalbis apie jį gali būti tik labai atviras, nuoširdus, paremtas asmenine patirtimi. Kaip tik tokį santykį su skaitytoju nuo pirmųjų sakinių kuria šios knygos autorė R. Rare. Jos pačios pragyvenimo šaltinis yra seksas, bet ne ta prasme, kuri pirmiausia galėtų šauti į galvą. R. Rare veda lytinio švietimo pamokas mokykloje, daug bendrauja su jaunimu, mato jaunų žmonių lūkesčius, baimes ir lytinio švietimo spragas, taip pat veda seminarus suaugusiųjų auditorijoms, todėl iš savo patirties tvirtina, kad septyniasdešimtmetės močiutės ne mažiau seksualios ir pašėlusios nei jaunos merginos.

Knygos autorė – biseksuali, nemonogamiška, ne tik mėgstanti užsiimti seksu, bet ir sukaupusi solidų anatominių, psichologinių žinių bagažą, turinti įvairiapusės patirties, kuria be jokių užuolankų ar širmų dalijasi: koks geriausias solo seksas, ką veikia vienaragės, kaip nusiteikti einant į sekso vakarėlį, kuo patrauklus seksas trise ar grupinis pašėliojimas, kaip pasirengti analiniam seksui, kaip pamilti save ir savo kūną, jaustis seksualiai, nepalūžti po išprievartavimo.

Seksas, autorės tikinimu, – daug svarbesnė mūsų gyvenimo dalis, nei mes jam teikiame dėmesio. Patinka mums tai ar ne, gyvename seksualizuotame pasaulyje, ir mokymasis apie seksą bei dalijimasis savo patirtimi su kitais – tai mūsų stiprybės įrodymas. Seksas yra visur: jis gali ir sulipdyti, ir išardyti santykius, todėl ne vienas jaučiamės taip, tarsi žaistume sudėtingiausią stalo žaidimą be taisyklių.

Sekso vadovas

Jeigu žaidimas be taisyklių nėra priimtinas, „Sekso vadove“, po truputį lupant gėdos sluoksnius ir lūkesčius, kuriuos paveldime iš vaikystės, galima susipažinti su sparčiai pasikeitusio sekso taisyklėmis, iš naujo pažvelgti į save, į savo kūną, savo seksualumą ir santykius su partneriu (-iais). Pasisemti naujovių ir išbandyti tai, apie ką galbūt senokai svajojote.

Skleidžiant lytinio švietimo žinias dažnai pamirštama pagrindinė tiesa, kad ABIEM PARTNERIAMS SEKSAS TURI BŪTI SMAGUS.

Anot autorės, geras seksas yra tada, kai patogiai jaučiamės savo kūne ir sukuriame tokią atmosferą, kurioje galime rasti ryšį su savimi ar partneriu. Reikia patiems nuspręsti, ką mums reiškia seksas. Ir atsakymai gali būti skirtingi. Per savo gyvenimą esame gavę daug neteisingos ir nepagrįstos informacijos, kurios neprašėme. Pavyzdžiui, koks organas svarbiausias mylintis? Ne, visai ne tas, apie ką pagalvojote, nes svarbiausios yra smegenys. Seksas prasideda ir baigiasi galvoje. O geriausias seksas prasideda nuo pozityvaus santykio su savimi.

Šiame „Sekso vadove“ ne mažiau nei R. Rare tekstas svarbios Sofie Birkin iliustracijas, kurios irgi tokios pat drąsios, atviros ir aistringos.

„Daugiau jokių eufemistinių piešinių, kuriuose poros ilgesingai žiūri vienas kitam į akis, – sako „Sekso vadovo“ autorė R. Rare. – Šioje knygoje apstu besidulkinančių žmonių – labai tuo didžiuojuosi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)