Be to, kad juos identifikavo, šį kartą apklausos iniciatoriai pasistengė suteikti tiems metodams kuo konkretesnius pavadinimus ir kuo glausčiau bei tiksliau juos aprašyti.

Išvados, padarytos apibendrinus portalo OMGYES leidėjų pateiktą ir žurnale PLOS ONE paskelbtą ataskaitą, grindžiamos daugiau nei 3 tūkst. moterų apklausa. Apklausos dalyvės – 18–93 metų amerikietės, gyvenančios labai skirtinguose šalies regionuose. Daugelis iš jų nurodė esančios heteroseksualios orientacijos. Moterų buvo paprašyta paaiškinti, ko imasi, kad seksas, o konkrečiai – pats lytinis aktas, teiktų optimalų malonumą.

Išanalizavę moterų atsakymus, specialistai išskyrė keturis dažniausiai pasitaikančius pagalbos sau būdus (metodus, technikas – pavadinti galima įvairiai), rašoma portale „HuffPost“.

Kampo koregavimas

Beveik 90 proc. respondenčių prisipažino užsiimančios kūno palinkimo kampo koregavimu (angl. – „angling“), t. y. dubens ir klubų sukiojimu arba nuleidimu, siekiant, kad į makštį įterptas penis (arba vibratorius) slankiodamas stimuliuotų konkrečią vaginos sritį.

Gylio koregavimas

Maždaug 84 proc. apklausos dalyvių nurodė lytinio akto teikiamą malonumą didinančios gylio koregavimo („shallowing“) metodu. Tai yra toks būdas, kuriuo stengiamasi užsitikrinti, kad į makštį įterptas penis stimuliuotų prie pat vaginos pradžios esančią sritį, užuot spraudęsis kuo giliau.

Siūbavimas

Apie 76 proc. apklaustų moterų teigė malonumą lytinio akto metu pasididinančios per siūbavimą („rocking“), nes šitaip judant penio pagrindas (arčiausiai vyro gaktos esanti sritis) liečiasi ir stimuliuoja klitorį, likdamas makštyje, o ne judėdamas pirmyn atgal.

Siejimas

Galiausiai, maždaug 70 proc. apklaustųjų prasitarė, kad joms sueities metu ypač gelbsti stimulų susiejimas, arba suporavimas („pairing“). Kas tai per būdas? Ogi klitorio stimuliavimas pirštais arba sekso žaisliuku (tai gali atlikti partneris arba pati moteris) tuo pat metu, kai penis įsiterpęs į vaginą.

Asociatyvioji nuotr.

Šios išvados tikrai nėra visai nauja ar netikėta informacija, bet nevalia pamiršti, kad apklausos rezultatus apibendrinę mokslininkai netgi nekėlė sau tikslo pagaliau atskleisti lig šiol nežinotą tiesą. Jie pamėgino pasufleruoti moterims, kaip jos galėtų įvardyti metodus, kurių pačios dažniausiai imasi siekdamos pasididinti sekos teikiamą malonumą.

Sakysite, o kam to reikia? Dalykas tas, kad gebant tiksliai nusakyti savo norus, didėja tikimybė, kad tie norai bus patenkinti. Tai dar ne viskas. Gvildenant intymumo temas vartojamos kalbos įvaldymas suteikia moterims daugiau laisvumo ir drąsos siekiant užsitikrinti seksualinį malonumą.

„Vertinant iš holistinio žiūros taško tenka pripažinti, kad teigiamas seksualinio malonumo poveikis fizinei, emocinei ir socialinei sveikatai viso gyvenimo kontekste, ypač moterų atveju, darosi vis akivaizdesnis, – nurodo tyrimo autoriai. – Tyrimas parodė, kad seksualinis pasitenkinimas didina moterų laimės pojūtį ir mažina depresijos, streso ir nerimo laipsnį bei tikimybę.“

Per surengtą spaudos konferenciją Julia Robinson, žurnalo PLOS ONE redaktorė, akcentavo tokiems tyrimams skirtų publikacijų pasirodymo įvairiuose leidiniuose svarbą.

„Tokie tyrimai papildo net bazines akademines žinias ir atkreipia dėmesį į lig šiol nepakankamai ištyrinėtas temas, susijusias su moterų sveikata ir gerove“, – teigė ji.

Redaktorei pritarė ir kiti specialistai, be kita ko, išreiškę viltį, kad per tokius tyrimus moterys gaus vis daugiau joms pačioms naudingos informacijos.

„Viena įdomiausių ir svarbiausių šio tyrimo misijų – suteikti moterims galimybę susipažinti su išvadomis ir pasijusti teisėtomis asmeninio malonumo šeimininkėmis, gebančiomis įvardyti intymius dalykus“, – tvirtino psichologė ir seksologė Kate Balestrieri (nepriklausoma ekspertė).

„Moterys neretai išmokomos būti vien vyrų sekso priemonėmis, todėl kalbos apie tai, kaip įvardyti dubens nuleidimą arba klubų pakreipimą, yra mums ypač brangi dovana. Taip didinamas suvokimas, kad turime teisę kontroliuoti savo kūną, užuot užėmusios pasyvią poziciją, – pridūrė K. Balestrieri. – Elgtis pasyviai – tai nieko blogo, jei būtent to ir norisi. Visgi nekyla abejonių, kad daugelis moterų tikrai norėtų svarbesnio vaidmens vykstančiuose procesuose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)