Paaiškinimą suglumusiam vyrui, nežinančiam, kaip reaguoti į žmonai kilusią idėją, mėgina pateikti su portalu „Men‘s Health“ bendradarbiaujantis straipsnių santykių ir sekso temomis autorius Zachary Zane‘as. Toliau – atsakymas į jam adresuotą klausimą.

Mielas skaitytojau,

aš iš tiesų manau, kad reaguojate klaidingai. Kaipgi reaguočiau aš? Nudžiugčiau, kad netrukus sekso garantuotai padaugės! Kurių galų dėl šito būgštauti ir krimstis?

Visgi neketinu apsiriboti šitokiu atsakymu, kadangi klausimas – tikrai ne retoriškas, ir, mano galva, siejasi su daug gilesnėmis atsiradusio nerimo priežastimis. Beveik neabejoju, kad laikotės nuomonės, jog seksas turi būti spontaniškas – juk būtent toks jisai vaizduojamas filmuose. Taip pat spėju, kad toks jis buvo ir santykių su žmona pradžioje. Šitai ganėtinai gerai paaiškina, kodėl mintis planuoti seksą jums neatrodo nepriimtina.

Deja, turime objektyviai įvertinti realybę – pripažinti, kad su laiku šis tas keičiasi. Pavyzdžiui, kaip pats minėjote, privalote rūpintis vaikais, nemenką stresą patiriate darbe, be to, neinate jaunyn ir šitai neišvengiama. Tik tai dar anaiptol nereiškia, kad imate darytis nuobodus, ko, sprendžiant iš to, ką parašėte, baiminatės. Visgi užuot išsigandęs, geriau pagalvokite, ar nevertėtų pasidžiaugti tuo, kad abudu vis dar norite mylėtis, nepaisydami visų atsiradusių kliūčių ir gyvenimo sunkumų? Juk tai puiku! Daugelis porų nė nesistengtų ko nors imtis.

Beje, jūsų užduotą klausimą persiunčiau seksologei ir santykių ekspertei Zhanai Vrangalovai. Derėtų susipažinti su jos komentaru.

Seksas pagal grafiką

„Esate nepagrįstų lūkesčių įkaitas, tikintis, kad ilgą laiką kartu gyvenančios poros seksu turi užsiiminėti spontaniškai, kaip kad darydavo santykių pradžioje“, – nurodė ji.

Kaip tik dabar, atrodo, manote, kad suplanuotas seksas – neįmanomas, o jeigu ir įmanomas, tai jau tikrai akivaizdžiai prastesnis už spontanišką seksą. Bet šitai netiesa! Gali nutikti priešingai: suplanuotas seksas gali suteikti didžiulį malonumą, nes juo užsiimsite pasirengę.

„Seksą tikrai galima planuoti, pasistengti, kad jis būtų ypatingas, pagalvoti, kaip retkarčiais jį paįvairinti, galbūt atitinkamai apsirengti, pasistengti iš naujo vienas kitą sugundyti, tą dieną, kai jis turės įvykti, siuntinėti vienas kitam geidulingas žinutes ir kitokiais būdais kurstyti aistrą“, – vardija Zh. Vrangalova. (Pats norėčiau pridurti, kad planuodami seksą visada spėsite įkrauti sekso žaisliukus!)

Vienintelė kliūtis, kurią tenka įveikti, kai mylimasi pagal grafiką, – tai gebėjimas įsijausti, mat suplanuotas seksas vyksta ne tada, kai jums natūraliai sukyla aistra, bet todėl, kad žinote, jog apskritai jums malonu mylėtis ir jūs norite tai daryti.

Laimei, egzistuoja toks dalykas kaip atsakomoji aistra.

„Tai tokia seksualinė aistra, kuri sukyla tik pradėjus užsiimti kuo nors, kas galėtų ją pakurstyti ir kas fiziologinį atsaką sukeltų pirmiau negu suspėtume tai suvokti“, – aiškina Zh. Vrangalova.
Kitaip tariant, lytinį susijaudinimą galite patirti ne iš karto, tačiau tai normalu, kadangi glamonių pradžioje nesate apimti spontaniškai užplūdusios aistros. Vis dėlto tai nereiškia, kad po kelių akimirkų neįsiaudrinsite ir nepajusite geidulio.

Pabaigai tenoriu pasakyti, kad jūsų vietoj nuoširdžiai pasidžiaugčiau, nes ateity nusimato daug daugiau sekso, o šiek tiek pasistengus jis gali būti tiesiog nuostabus. Viliuosi, kad jūsų laukia išsvajoti malonumai, todėl didėjant metų skaičiui galėsite kalbėti ne apie besikaupiantį nuobodulį, o apie augantį seksualinį apetitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)