Ar gali vagina išplatėti nuo sekso?

„Jei nepraktikuojate netradicinių praktikų, atsakyčiau, kad tikrai ne“, – sakė Niujorko valstijos Vestčesterio mieste dirbanti akušerė – ginekologė Alyssa Dweck, taip pat parašiusi knygą „The Complete A to Z for Your V“ („Išsamiai nuo A iki Ž apie jūsų V“).

„Vagina yra labai dėkinga vieta, joje daug nervų ir kraujagyslių, taigi tradicinė penio ir makšties sueitis tikrai neištampys vaginos visiems laikams, nors lytinio akto metu audiniai, žinoma, išsitempia“, – svetainei health.com sakė A. Dweck.

Ką ji turi galvoje? Kai moteris lytiškai susijaudina, jos makštis natūraliai sudrėksta ir prasiplečia, kad priimtų penį. Tačiau visa tai grįžta į pradinę padėtį, kai susijaudinimas ir lytiniai santykiai baigiasi, pažymi A. Dweck. „Vaginai labiau būdingas potencialus išplatėjimas. Ji gali išsiplėsti, bet tu nevaikščiosi su išsiplėtusia vagina vien dėl to, jog turėjai lytinių santykių“, – aiškino ji.

Tiesa, gali būti viena išimtis. Po kelių pirmųjų lytinių santykių vaginos anga liks platesnė, nes prieš tai ją dengė mergystės plėvė – plona odos membrana, kurią nuo gimimo turi visos merginos. Tačiau kartais mergystės plėvė gali plyšti ir anksčiau, nebūtinai per pirmuosius lytinius santykius, pavyzdžiui, naudojant tamponus ar intensyviai sportuojant. Tačiau net ir dingus mergystės plėvei, pats vaginos kanalas netampa platesnis, priduria gydytoja.

Ar gali vagina išplatėti dėl gimdymo?

Gumytės

Jei nuo sekso makštis neišplatėja, tai kas gali, jei gali, ją ištampyti? Natūralus gimdymas. Gimdymas gali visam laikui ištampyti vaginos kanalą ir jos angą, ypač jei gimdymo metu buvo naudojamos tokios pagalbinės priemonės kaip žnyplės ar vakuumas.

„Makštimi gali praslinkti iki 5 kg sveriantis kūdikis, ir nors audiniai gali neatsistatyti visu 100 proc., jie tikrai beveik grįš į normalią būklę“, – ramino A. Dweck. Tačiau jei gimdymo metu gimdyvei smarkiai plyšo tarpvietė ar ji buvo prakirpta, grįžti prie normalios makšties būklės ir pojūčių yra sunkiau.

Providenso Šv. Jono sveikatos centre Pietų Kalifornijoje dirbanti ginekologė Sherry A. Ross, parašiusi knygą „She-ology“ („Ji-logija“), sako, kad gamtos apdovanotas partneris taip pat gali prisidėti prie išplatėjimo – bet tik makšties angos, ne paties kanalo. Tačiau netgi toks išplatėjimas nebūna didelis ar pastebimas. „Jūsų vagina gana gerai sugeba prisitaikyti prie penio, – teigia Sh. A. Ross. – Turiu galvoje, kad norint tikrai ištampyti vaginą, reikia, kad pro ją praslinktų kūdikis“.

Tačiau jūsų vaginos dydis – ar ji išplatėjo dėl gimdymo, ar dėl partnerio su didžiuliu peniu – nėra tas dalykas, kuris visą likusį gyvenimą bus toks pat. Moteriai sulaukus menopauzės, makšties anga gali susitraukti ir tapti siauresnė, jei moteris neturės lytinių santykių taip dažnai, kaip anksčiau, pažymi Sh. A. Ross. Gydytoja A. Dweck teigia, kad audiniai susitraukia dėl sumažėjusios estrogeno gamybos menopauzės metu.

O kaip reaguoti į vyrų juokelius apie seksą su moterimi, kuri ten, apačioje, yra plati? Netikėkite jais, sako Sh. A. Ross. Iš tikrųjų mažai tikėtina, kad vyrai gali pajusti ryškų skirtumą. „Taip, vyrai gali pastebėti, kad mergina yra skaisti, ir veikiausiai gali pajusti, kad moteris natūraliu būdu yra pagimdžiusi du vaikus, – teigė ji. – Tačiau nemanau, kad jie pajus milžinišką skirtumą... jei tik vaikinas neturi tikrai mažo penio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)