Socialiniame tinkle „TikTok“ plinta nauja mada: prieš gulant į lovą išgerti puodelį espreso, tikintis, kad jis padės pajusti stipresnį orgazmą, rašo „The Sun“, remdamasis svetainėje news.com.au pasirodžiusia publikacija.

34 metų sekspertė Nadia Bokody iš Australijos asmeniškai išbandė šį triuką ir dabar dalijasi savo verdiktu:

Šią savaitę išlenkiau dvigubą porciją espreso ir visu greičiu įsijungiau savo vibratorių. Leiskite paaiškinti…

Socialiniame tinkle „TikTok“ sklando legenda, jog jei prieš seksą išgersi kavos, gali tikėtis stipresnio orgazmo negu ekologiškos „Arabica“ kavos maišelis.

Taip pat norėjau pažiūrėti, ar Z karta iš tikrųjų atrado kažką ypatinga.

Kofeininio orgazmo mada kilo po to, kai vartotoja @cupofalexx_official socialiniame tinkle „TikTok“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pareiškė, jog puodelis kavos suintensyvina orgzamą 50 proc.

Netrukus kitos „tiktokerės“ taip pat pradėjo skelbti įrašus, savo kailiu išbandydamos pretenzingą pareiškimą.

„Tai buvo tikras pasiutimas! Dabar visada taip darysiu. Paprastai būna vienas ar du kartai… Tačiau dabar – 16 kartų. TAI BUVO PAMIŠIMAS“, – šaukte šaukė viena mergina.

Nors labai abejoju, ar stipri kava gali sukelti daugybinius orgazmus, teorija, jog kofeinas sustiprina kulminaciją, turi pagrindo.

Kofeinas yra vazolidatorius – medžiaga, plečianti kraujagysles. Tai reiškia, kad pro jas prateka daugiau kraujo. Štai kodėl žmonės geria kavą rytais ar iš karto prieš sporto treniruotę.

Mes visi pažįstame žmogų (arba patys juo esame), kuris negali pradėti funkcionuoti, kol neišgeria šio energinio gėrimo.

Deja, bet nėra mokslinių tyrimų, kurie patvirtinų, kad tokį patį poveikį kava daro ir genitalijoms. Tiesa, 2018 metais buvo atliktas vienas tyrimas su žiurkėmis. Jis aptiko ryšį tarp kofeino ir sekso: žiurkių patelės, kurios gavo kofeino, poravosi aktyviau.

Nepaisant to, jokių tyrimų su žmonėmis iki šiol nėra, taigi kreipiausi į ekspertą, norėdama sužinoti, ar kava gali pagerinti mano seksualinį gyvenimą.

Melburne dirbantis ginekologas, daktaras Joseph Sgroi man pasakė, kad tokios teorijos atmesti negalima, tačiau iš karto įspėjo, kad poveikis veikiausiai bus minimalus.

„Įdomu tai, kad kofeino poveikis kraujagyslėms nėra vienodas. Smegenų ir plaučių kraujagyslės susitraukia, o esančios pilve – prasiplečia. Prisėkite kavos, kaip stimuliuojančios medžiagos, poveikį, ir jus apims jausmas, kad jūsų orgazmas sustiprėjo“, – aiškino J. Sgroi.

„Reikia pabrėžti, kad kofeinas nepakeis deramos preliudijos ar ryšio su savo partneriu reikšmės. Sveika pagarba vienas kitam gerokai viršys bet kokią naudą, kurią gausite iš baristo“, – pridūrė jis.

Žinoma, daktaras Sgroi nematė mano baristo. Buvau pakankamai suintriguota, kad asmeniškai išbandyčiau kavos poveikį.

Išvada? Tai tikrai neprilygo atsiskyrimui nuo savo kūno, kaip žadėjo „TikTok“, bet mano Didysis O buvo šiek tiek intensyvesnis, negu įprastai.

Arba, galbūt, tai buvo labiau placebo efektas, apie kurį užsiminė gydytojas.

Jei jau darotės kavą, kad taip pat išbandytumėte jos poveikį, turėkite galvoje: nors nėra jokios rizikos gerti kavą prieš lytinius santykius, jei esate geros sveikatos, neturite širdies ligų ar aukšto kraujospūdžio, pernelyg didelis kofeino kiekis gali sukelti virtinę pašalinių poveikių, kaip, pavyzdžiui, smarkus širdies plakimas, nerimas, nemiga ir dehidratacija.

Taigi, pirmyn, jei tik norite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt