Kaip rašoma seksologų straipsnyje „womenshealthmag.com“, vyrai patiria orgazmą greičiau, bet moterų organizme erektilaus audinio daugiau, taigi, daugiau erogeninių zonų ir daugiau būtų pasiekti malonumą.

Kitas svarbus su žmogiškuoju orgazmu susijęs aspektas – tyrėjai įsitikinę, kad iš esmės jaučiamas vienas orgazmas, tik jis pasiekiamas stimuliuojant skirtingas kūno dalis. Kaip aiškina seksologė, šviečiamosios programos internete „Finishing School“ įkūrėja Vanessa Marin ir akušerė, ginekologė Sheila Loanzon, tiesiog vertėtų žinoti, kad orgazmui pasiekti egzistuoja nemažai įvairių būdų.

1. G taško orgazmas

Mitais apipintas G taško orgazmas. G tašku vadinama erogeninė zona priešakinėje moters makšties sienelėje, ją galima stimuliuoti intymios sueities metu.

Keli patarimai, kaip patirti G taško orgazmą. Pasak V. Marin, prieš seksualinius santykius nusišlapinkite, nes G taško stimuliavimas dažnai sukelia noro šlapintis pojūtį. Iš bambos pusės įveskite vidurinį pirštą į vaginą. Kai užčiuopsite gruoblėto paviršiaus vietą, stimuliuokite ją pirštu įvairiomis kryptimis. Mylintis su partneriu, kad būtų liečiamas G taškas, partneris turėtų įvesti varpą iš nugaros pusės.

2. A taško orgazmas

Seksologės V. Marin teigimu, A taškas yra makšties kanalo gale, prie gimdos kaklelio. Į šią vietą, vyrui stimuliuojant peniu, o moteriai seksualiai susijaudinus, priplūsta daugiau kraujo, ji paburksta. Ne visi sekso srities ekspertai rimtai traktuoja galimybę patirti A taško orgazmą. Ir vis tik – kaip jį pasiekti? Penį (ar pirštą) įvedus į vaginą, pasiekus G tašką, reikia pasistūmėti dar giliau – link gimdos kaklelio, pasiekti A tašką ir jį stimuliuoti, kol pajusite orgazmą. Rekomenduojama poza mylintis porai – kai vyrai įeina iš nugaros pusės.

3. C taško orgazmas

C tašku vadinamas gimdos kaklelis, tai – gimdos kaklelyje ir aplink gimdą esančios nervų galūnės, aiškina Sh. Loanzon. Jei judesiai peniu labai staigūs, stiprūs, moteris gali justi skausmą, turėkite tai omenyje. Daug šansų patirti C orgazmą, jeigu moteris jaučia stiprų geismą, yra labai stipriai seksualiai susijaudinusi – būtent tada partneris turėtų staigiai įvesti penį tiek, kad pasiektų gimdos kaklelį (tai galima padaryti ir su sekso žaislu).

4. Klitorinis orgazmas

Klitorinį orgazmą yra patyrusios praktiškai visos moterys. Klitoris – nedidelis, daug nervų galūnių turintis darinys, jo paskirtis – teikti lytinį malonumą. Savo kūną seksualiniu požiūriu tyrinėjančioms moterims patariama pradėti nuo klitorinio orgazmo. Stimuliuokite klitorį, pajuskite, ar norisi jį tiesiogiai stimuliuoti, ar netiesiogiai – per klitorio apvalkalą, lytines lūpas. Sh. Loanzon siūlo liesti klitorį pirštais, fiksuoti savo kūno reakciją, nebijoti eksperimentuoti.

5. U taško orgazmas

U tašku seksologai vadina šlaplės sritį. Norint jį užčiuopti, reikia paliesti žemiau klitorio esančią šlaplę ir zoną aplink ją. U taškas sudarytas iš susitraukinėjančio audinio, nes šis raumuo atsakingas už šlaplės užsivėrimą nusišlapinus. Jis jautrus į vibruojamojo pobūdžio stimuliavimą. Pasitelkite lubrikaciją ir prisilietimus, stipriai nespauskite. Patartina stimuliuoti U tašką prieš vaginalinę sueitį.

6. Mišrus orgazmas

Mišriu orgazmu vadinamas klitorio ir kokios nors vietos stimuliavimas vienu metu. Daugelio labiausiai praktikuojamas derinys – klitorio ir G taško stimuliavimas. Žinoma, jei jūsų kūne yra kitokių išskirtinai jautrių vietų, galima jaudrinti jas ir klitorį.

7. Analinis orgazmas

Sh. Loanzon teigimu, moteris galima sujaudinti, stimuliuojant išangę, nes priešakinę storosios žarnos sienelę ir makštį jungia nervai, o vadinamosios klitorio kojelės eina iki pat išangės, tad liečiant išangę, jaudrinamas ir klitoris. Nemažai seksologų rekomenduoja moterims išbandyti analiniu būdu patiriamą orgazmą. Pradėkite nuo piršto įvedimo į išangę (naudojant daug lubrikanto), kryptis – kaip makštyje.

Retesniais būdais patiriami orgazmai:

8. Speneliai

Natūralu, kad dalis žmonių gali patirti orgazmą stimuliuojant spenelius, juk tai – jautri erogeninė zona. Apklausų duomenimis, apie 30 moterų teigia, kad yra patyrusios orgazmą vien nuo krūtų spenelių jaudrinimo.

Kaip aiškina V. Marin, stimuliuojant spenelius, organizme gaminasi oksitocino hormonas, kuris sukelia tokius pačius kaip orgazmo metu makšties ir gimdos susitraukimus.

Seksologai siūlo išbandyti areolos (tamsi oda aplink spenelį) jautrumą. Tiesa, dauguma mano, kad tokio pobūdžio malonumas – išskirtinai subjektyvus potyris, o dalis netgi abejoja, ar įmanoma patirti orgazmą, stimuliuojant vien spenelius.

9. Orgazmas, patiriamas sportuojant (angl. coregasm)

Kaip patirti orgazmą sportuojant? V. Marin teigimu, neįmanoma išmokyti patirti tokį orgazmą. Paprasčiausiai dalis žmonių turi įgimtą tokį ypatumą. Įprastai tokie orgazmai patiriami dviem būdais: pirmas – kai bėgiojant šlaunys trinasi viena į kitą ir kartais netiesiogiai paliečiamas klitoris, kitas – atliekant įvairius sporto pratimus, kaip antai, pritūpimus, tiltelį (kai įtempiamas visas kūnas).

10. Orgazmas, patiriamas kvėpuojant

Seksologė V. Marin tikina, kad orgazmą galima patirti kvėpuojant, stipriai atsipalaidavus ir atsiribojus nuo minčių. Kaipgi patirti orgazmą kvėpuojant? Patogiai įsitaisykite ramioje vietoje, atsigulkite ant nugaros, delną uždėkite ant pilvo ir giliai kvėpuokite pro burną. Delnas turi kilnotis. Stebėkite visą kūną – turi būti atsipalaidavusi kiekviena kūno dalelė. Žmonės skirtingi, taigi, išmėginkite jums priimtiniausią kvėpavimo būdą. Eksperimentuokit – kas žino, gal jūsų seksualiniame repertuare atsiras dar vienas būdas patirti orgazmą.

11. Orgazmas, patiriamas fantazuojant, be prisilietimų

Nuo seno žinoma, kad protas turi labai stiprią įtaką mūsų seksualumui. Galite ir neliesti kūno, tiesiog atsipalaidavę gulėti ir fantazuoti, kol kūną suvirpins orgazmas. Pasak eksperčių, vis tiek orgazmą fantazuojant patiria nedidelis procentas žmonių. Norint paeksperimentuoti šioje srityje, įsidėmėkite – stenkitės nekontroliuoti, leiskite mintims klaidžioti, atsidėkite net ir drąsiausioms fantazijoms, geismams. Kuo labiau atsipalaiduosite ir įsijausite, tuo didesnė tikimybė, kad fantazija apdovanos jus orgazmu.

Moterų ejakuliacija

Paminėtina ir pikantiška tema – vadinamoji moterų ejakuliacija, arba skvirtingas (anglų k. „squirt“ reiškia „čiurkšlė“). Taigi, ar moterų ejakuliacija – realus dalykas? Atsakymas – taip. Kitas klausimas: ar skvirtingas ir moterų ejakuliacija tas pats? Atsakymas – ne.

Tyrimai atskleidė, kad moterų ejakuliacijos skystis yra tirštesnė, pieno konsistencijos medžiaga, panaši į sėklą, tik be spermatozoidų. Ši medžiaga susideda iš prostatos rūgšties, gliukozės ir fruktozės, kaip sperma.

O vadinamojo skvirtingo metu iššvirkštas skystis, tyrimo duomenimis, sudėtimi yra identiškas šlapimui.

Skvirtingas gali įvykti patiriant orgazmą, kai moteris lytiškai susijaudinusi, stimuliuojama.

Na o toms, kurios patiria moterišką ejakuliaciją, belieka įspėti apie tai naują partnerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt