Aš ne tik pasakiau tai nevykusiu būdu, bet ir pats tiksliai nežinojau, ar tai iš tikrųjų yra blogai. Nežinojo ir ji pati. (Mes abu neturime tokios patirties.) Tai pasakęs, pasijutau tikrai kvailai, ir supratau, kad įžeidžiau jos jausmus. Dabar suprantu, kad neturėjau to sakyti. Taigi noriu sužinoti, kas iš tikrųjų tai buvo, ir ar tai yra normalu. Taip pat noriu sužinoti, kaip geriausia būtų jos atsiprašyti.

Į skaitytojo klausimą atsako „Men`s Health“ sekso konsultantas Zachary Zane`as:

Apie makšties išskyras jūs turėjote sužinoti per lytinio švietimo pamokas mokykloje. Gaila, bet lytinis švietimas Amerikoje yra apgailėtinas, ir tik 15 valstijų reikalauja, kad jis būtų mediciniškai tikslus. (Tai man yra visiškai nesuprantama. Įsivaizduokite, kad studijuojate mediciną ir iš jūsų nereikalaujama medicininio tikslumo. Profesorius, pavyzdžiui, galėtų jus mokinti, kad rūkymas prailgins jūsų gyvenimą, ar kad jūsų širdis yra išangėje.)

Taigi nieko keista, kad nesupratote, kas yra tos baltos išskyros. Nepaisant to, 99 proc. atvejų merginai nereikėtų sakyti, kad su ja kažkas yra negerai, ypač kai ji yra nuoga, guli lovoje ir jaučiasi itin pažeidžiama. Ar ji eina į miškus dėl pramogos nusukinėti sprandus zuikiams? Taip, tokiu atveju su ja kažkas negerai. Ar ji mėgsta valgyti žmogieną? Taip, tokiu atveju su ja tikrai kažkas negerai. O jeigu jos vagina išskiria šiek tiek skysčio? Tai yra visiškai normalu. Tiesą sakant, tai galėjo būti ženklas, kad ji yra lytiškai susijaudinusi.

„Visiškai normalu ir sveika, jei iš moters vaginos teka išskyros, – sakė sekso terapijos svetainės „Modern Intimacy“ įkūrėja Kate Balestrieri, kai jai parodžiau šį klausimą. – Intymaus artumo metu jų gali būti daugiau (arba jos gali būti labiau matomos), nes kai moteris susijaudina, jos kūnas natūraliai sudrėksta“. Šis natūralus drėgnumas padeda išvengti sausos trinties ir padidina malonumą bet kokių įsiskverbimų metu. Dėl tos pačios priežasties rekomenduojama naudoti lubrikantus.

Kai parodžiau jūsų klausimą uroginekologui Michaelui Ingberui iš klinikos „Garden State Urology“, jis pažymėjo, kad makšties išskyros būna labai individualios ir varijuoja nuo skaidrių iki skaidriai balkšvų.

„Jeigu ji pati nėra sunerimusi, jums taip pat nėra dėl ko būgštauti, – aiškino jis. – Kita vertus, jeigu ją kankina niežėjimas, deginimo jausmas, išskyros tampa panašios į varškės gumuliukus ar įgauna žalsvą atspalvį, tai gali būti ženklas, kad ji serga grybeline infekcija ar bakterine vaginoze (sutrikusia makšties bakterijų pusiausvyra)“. Tokiu atveju jai reikėtų kreiptis į gydytoją. Tačiau šiuo atveju nepanašu, kad ji būtų kuo nors sirgusi. Turint galvoje, kad jūsų meilės naktis buvo itin karšta, galiu lažintis, kad išskyros ant jūsų rankos buvo ne kas kita, kaip natūrali jos kūno lubrikacija. Taigi turėjote tai, dėl ko kitos poros padarytų bet ką.

Kai tai išsiaiškinome, pakalbėkime apie tai, kaip reikėtų atsiprašyti jūsų merginos. Jums tikrai nereikia pasiruošti tūkstančio žodžių monologo ar ilgai atsiprašinėti. Nevartokite tokių frazių kaip „Atsiprašau dėl to, ką pasakiau“, „Niekada nežinojau, kaip funkcionuoja vaginos“ ar „Kartais sekso metu lepteliu kokią nors nesąmonę“.

Pasirinkite paprastą variantą, pavyzdžiui: „Man tikrai gaila, kad išpūčiau tokį burbulą iš to, kas yra visiškai normalus dalykas sekso metu. Aš viską sujaukiau“. Pakaks! Tuomet pasistenkite, kad tai nepasikartotų.

Kitą kartą, kai pastebėsite makšties išskyrų, nekreipkite į jas dėmesio. Verčiau išnaudokite jas savo aistrai pakurstyti, nes tai rodys, kad jūsų mergina yra susijaudinusi ir drėgna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)