2 tūkst. aktyvų seksualinį gyvenimą gyvenančių suaugusių žmonių apklausa parodė, kad trečdalis porų vengia atvirai kalbėtis apie savo lytinio gyvenimo reikalus. Dažnai tokioms poroms prireikia net penkių mėnesių, kol išdrįsta apie juos prabilti, rašo „The Sun“ svetainė.

Būtent tiek laiko prabėga, kol poros pradeda kalbėtis apie tokius dalykus kaip seksualinis pasitenkinimas ar diskomfortas sekso metu. Tačiau penktadalis apklaustųjų sakė, kad apie savo lytinius santykius apskritai nesikalba.

Apklausa, atlikta vieno prezervatyvų gamintojo užsakymu, taip pat parodė, kad beveik pusė suaugusių žmonių sekso metu jaučia fizinį diskomfortą, kurį kelia vaginos sausumas. Tačiau daugiau kaip trečdalis tokių žmonių šito nepasako savo partneriui, nepaisant to, kad jausti sausumą yra visiškai normalu.

„Mūsų tikslas yra geras seksas visiems“, – sakė gamintojų atstovė Lindsay Forbes.

„Moterims, kurios natūraliai gali jausti sausumą beveik du trečdalius mėnesio, tokį seksą gali užtikrinti lubrikantai“.

„Tiesą sakant, devynios moterys iš dešimties patvirtino, kad lytiniai santykiai su lubrikantu yra geresni“.

„Nepaisant to, ši priemonė lieka neproporcingai stigmatizuota. Iš dalies taip yra dėl to, kad mes net nedrįstame prabilti apie šią problemą, nekalbant apie jos sprendimą“.

„Mes norime, kad natūralus sausumas būtų laikomas normaliu dalyku, kad žmonės nesivaržytų kalbėti ir kad moterys naudotų lubrikantus, nes devynios iš dešimties moterų sakė, kad seksas su juo yra geresnis“, – teigė ji.

Apklausa taip pat parodė, kad žmonės taip vengia vaginalinio sausumo problemos, jog 27 proc. respondentų verčiau ją tyliai kentėtų, negu pasikalbėtų apie ją su kitu asmeniu.

Pusė apklaustųjų sakė, kad pokalbiai sekso tema jiems yra tabu, todėl nieko keista, kad žmonės varžosi, sutrinka ir nenori apie tai kalbėtis.

Iš tų žmonių, kurie pasiryžta atviriau prabilti apie lytinius reikalus, 34 proc. sakė, kad pirmiausia pasiguostų savo draugams. 20 proc. apie fizinį diskomfortą lytinių santykių metu pasakytų savo mamai.

Beveik ketvirtadalis apklausoje dalyvavusių respondentų teigė, kad atvirai nesikalba apie seksą, nes nenori įžeisti savo partnerio jausmų, o 15 proc. sakė tiesiog nežinantys, kaip pradėti kalbą.
Tačiau žmonės varžosi kalbėtis ne tik apie lytinių santykių problemas. Jie taip pat nenoriai kalba apie masturbaciją (27 proc.), sekso žaisliukų naudojimą (17 proc.) ar pornografijos žiūrėjimą (14 proc.).

Apklausa parodė, kad 61 proc. žmonių lytinių santykių metų naudoja lubrikantą, bet 15 proc. pripažino jį naudojantys dėl žaismingumo, o ne tam, kad pašalintų vaginalinį sausumą.

Seksualinės sveikatos konsultantė, daktarė Naomi Sutton teigė: „Kalbant apie gerą, malonų seksą, drėgniau reiškia geriau. Drėgmė veikiausiai yra tas žodis, kuris sukelia vienas nemaloniausių asociacijų. Tačiau jei drėgmė užtikrins geresnius pojūčius, ir šiek tiek lubrikanto padės mums būti drėgnesnėms, tuomet tai neatrodys taip nemalonu, ar ne? Noriu paraginti kalbėtis apie lytinio gyvenimo problemas ir nuversti gėdos sienas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)