„Kodėl aš niekaip negaliu „gauti“ gerų pasimatymų?“ – klausimas, kuris greičiausiai ne vieną kartą šmėžtelėjo galvoje, braukiant į šoną nepatikusius profilius internetinėje pažinčių programėlėje. Atsakymą į jį turi „RAW Secret Men's Club“ įkūrėjas, kuris save apibūdina kaip: 40+ metų, vidutinio ūgio, alaus pilvuko turėtoją su nuo kaktos tolstančia plaukų linija. Nesigiria nei dideliais turtais, nei įspūdingais pasiekimais, bet sugebėjo nueiti į daugiau nei 200 pasimatymų, iš kurių 50 – per paskutinius tris mėnesius, rašoma pranešime spaudai.

Pažinčių portaluose – menas skaityti tarp eilučių

Šiais laikais, kai didžioji dalis socialinio gyvenimo persikėlė į virtualias platformas, ieškoti poros per programėles ar internete – ne tik daug patogiau, bet ir daug didesnis pasirinkimas. Nors visuomenėje vis dar vyrauja požiūris, kad jei jau ieškai ten – niekur kitur nepavyko nieko gero rasti. Tačiau žmonės dairosi ne tik antrų pusių, o ir tiesiog draugų, bendraminčių, su kuriais gali kartu smagiai praleisti laiką, nueiti į pasimatymą ar užmegzti ryšius.

Ieškoti poros pažinčių programėlėje jau seniai tapo įprasta ir daug paprasčiau nei kalbinti merginas gatvėje, bet reikia mokėti tai daryti – teigia didelę dalį pažinčių ten surandantis vyras. Pasak jo, net 80 % pasimatymų neįvyksta, nes nėra „sumatchinama“ su tinkamais žmonėmis. Viskas priklauso nuo to, kokį profilį susikuri ir kaip save pristatysi. Dauguma atvejų žmonės sprendžia iš pirmo žvilgsnio, todėl norėdamas pritraukti konkrečius žmones, turi išryškinti atitinkamus bruožus, pomėgius ir savybes. Yra labai didelė skalė skirtingų situacijų ir poreikių, todėl pirmiausia reikia „atsisijoti“ panašių interesų ir vienodus bendravimo lūkesčius turinčius žmones.

„Gyvenime turėjau tris didžiąsias savo meiles – santykius, kurie tiesiog „išnešė stogą“. Vienos iš buvusių meilių paprašiau parodyti jos „Tinderio“ profilį ir pažiūrėjęs supratau, kad tikrai „nespausčiau „like“. Tokia, kokią ją pažįstu ir kaip ji save reprezentuoja ten – yra du visiškai skirtingi žmonės. Daug puikių žmonių net nesusitinka, nes tiesiog prastai save pateikia ir nežino kaip komunikuoti“, – teigia vyras.

Slapto vyrų klubo įkūrėjas sako, kad pats paprasčiausias žingsnis siekiant tinkamų „matchų“ – duoti savo profilį peržiūrėti priešingos lyties draugams. Bet tai turi būti artimi draugai, kurie tikrai nuoširdžiai pasakys savo nuomonę ir padės pamatyti savo profilį taip, kaip jį mato kita lytis, nes visi žino, kad tekstas tarp eilučių gerokai svarbesnis už įprastą.

Asociatyvi nuotr.

Pasimatymai gali būti smagūs

Nuolatiniai vaikščiotojai į internetinių pažinčių pasimatymus greičiausiai sutiks, kad susiformuoja pasimatymų rutina, kuri nėra maloni nei vienai, nei kitai pusei. Tačiau esmė yra ne pasimatymų kiekis, o kiek turiningai praleidžiamas laikas jų metu. Vaikščiojimas į daug pasimatymų padeda suprasti, kokio žmogaus ieškai ir su kuo būti įdomiausia.

„Dažnai einat į pasimatymus, tikrai „užknisa“ nuolatos kalbėti tomis pačiomis temomis, kurios yra neišvengiamos. Pasimatymų metu pradėjau kalbėtis su moterimis apie tai, kas joms nepatinka per pasimatymus ar susirašinėjant. Pastebėjau, kad dauguma dalykų erzina tiek vyrus, tiek moteris, todėl sugalvojau kelias strategijas, kaip įdomiai leisti laiką kartu ir visiškai nejausti jokio jaudulio ar nuobodulio, ir mėgautis pasimatymais “, – pasakoja vyras.

Pasak jo, „Tinder“ pasimatymai dažnai suvokiami kaip manipuliacija – į juos einama su gynybine nuostata, kad bandys apgauti ar įsiversti į lovą. Tačiau pamatai tokioms nuostatoms padedami dar susirašinėjant. Kaip vieną iš pagrindinių klaidų galima įvardinti per ilgą susirašinėjimą, kurio metu bandoma padaryti gerą įspūdį gerokai perspaudžiant.

„Yra esminės nuostatos ir klaidos, kurios dažnai kartojasi. Pavyzdžiui, jei moteris domisi vyro pragyvenimo šaltiniu, vyras iškart interpretuoja, kad jai reikia tik jo pinigų. Tačiau iš tikrųjų dauguma moterų tiesiog ieško finansinio saugumo, stabilumo ir žinojimo, kad vyras sugebės pasirūpinti, todėl ši tema joms svarbi. Tuo tarpu, jei vyras bando flirtuoti ar būti švelnus – moteriai tai kelia asociacijas į seksą. O greičiausia jis tiesiog neranda tinkamų žodžių iškomunikuoti dėmesį, kurį nori parodyti“, – pastebėjimais dalinasi vyras.

Daug pasimatymų apskritai neįvyksta dėl labai mažų, bet reikšmingų nesusikalbėjimų. Moteris tikisi, kad vyras parašys pirmas ir parodys susidomėjimą, vyriškumą. Tačiau vyrai šį žingsnį dažnai padaro net keliasdešimt kartų per dieną ir retkarčiais jam tiesiog atsibosta tai daryti, todėl palieka iniciatyvą moteriai. Ir tada patenkama į tokią situaciją, kur abu pasidaro neteisingas išvadas ir gyvai net nesusitinka. O gal būtų išėjusi puiki pora?

Nori suburti bendruomenę

Vyrai dažnai nežino kur ieškoti patarimų, kai nesiseka asmeninių santykių fronte, todėl kilo idėja įkurti „RAW Secret Men's Club“, kuriame vyrai vienas iš kito gali mokytis bendravimo per pasimatymus subtilybių.

„Per daug metų ir bandymų aš supratau tam tikras klaidas, kurios būna esminės siekiant „gauti“ pasimatymą ar tinkamą „matchą“, todėl ir noriu šia patirtimi pasidalinti su kitais vyrais. Tai bendruomenė, kurioje mes mokomės vienas iš kito klaidų, ir galime atvirai pasikalbėti, nes susitikimai vyksta anonimiškai, apie savo patirtis per pasimatymus ir kaip save tinkamai pristatyti soc. tinkluose, kokia turėtų būti pirma žinutė, temas, kurių reikėtų vengti ar kaip atrodyti pasimatymo metu bei daug kitų dalykų“, – sako klubo steigėjas.

Pasak jo, svarbiausia vyrams nebijoti būti savimi ir mokėti pateikti geriausias savo savybes, ne apsimetinėjant kažkuo kitu ar iškreipiant tiesą. Socialiniuose pažinčių tinkluose labai svarbu suprasti, ką apie tave pamanys kiti ir kaip moterys supranta žodžius, veiksmus ar nuotraukas ir ką perskaito tarp eilučių.

„Visi žino, kad socialiniais pažinčių tinklais naudojasi daug žmonių, tačiau mažai kas kalba apie tai, kaip tinkamai juose komunikuoti, tuo labiau, kaip elgtis „Tinder date“ metu. Žinant bazinius dalykus, pasimatymai tampa smagūs, pats procesas įdomus ir nesvarbu, ar tu ieškai žmogaus vienai nakčiai, ar visam gyvenimui. Didžiausia klaida, kad visi nori padaryti gerą pirmą įspūdį, todėl dažnai persistengiama ir po susitikimo nesulaukiama net žinutės“, – pasakoja vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)