Nadia Bokody iš Sidnėjaus tvirtina, kad daugybė vyrų nesilaiko elementarios higienos, ir sako, kad tai suteikia naują prasmę frazei „toksiškas vyriškumas“, pažymi thesun.co.uk.

Rašydama svetainei news.com.au, ji komentavo 2018 metais atliktą apklausą, parodžiusią, kad tik 84 proc. vyrų manė, jog nusiplauti rankas po tualeto yra „labai svarbu“. Moterų grupėje taip manė 91 proc.

Tuo tarpu tūkstančiai moterų, jos teigimu, socialiniame tinkle „Reddit“ klausinėjo, kaip išmokyti savo vyrus apatinėse kelnaitėse nepalikinėti iki galo nenuvalyto užpakalio žymių.

„Gali būti, kad toksišką vyriškumą mes suprantame neteisingai. Galbūt žodis „toksiškas“ iš tikrųjų reiškia nemalonius kvapus, sklindančius nuo nesiprausiančių vyrų?“ – teigė N. Bokody.

„Visiškai rimtai, vyrų higiena ir apgailėtinai žemi standartai, kuriuos jai keliame, yra dar vienas tolerantiškas tūpsnis dvejopiems lyčių standartams, dominuojantiems heteroseksualių porų santykiuose“, – pareiškė ji.

N. Bokody sako, kad visos jos draugės „kruopščiai rūpinasi intymia higiena, kad prieš seksą jų lytiniai organai atrodytų ir kvepėtų patraukliai“.

Tai apima tiek intymių vietų depiliaciją lazeriu, tiek paprasčiausią dušą prieš lytinius santykius ar bent jau apsivalymą drėgnomis servetėlėmis.

„Absurdiška, kad dauguma moterų, su kuriomis kalbėjau rašydama šį straipsnį, guodėsi, kad jų partneriai vis tiek priekaištauja joms dėl jų genitalijų išvaizdos ar kvapo, nors jų intymios higienos lygis galėtų sugėdinti daugumą vyrų“, – pridūrė ji.

„Tačiau kalbant apie tūkstančius įrašų socialiniuose tinkluose „Reddit“ ir „Twitter“, labiausiai stebina apologetiškas moterų tonas, kuriuo jos pasakoja siaubo istorijas apie savo vyrų higienos įpročius“.

Tai, pasak N. Bokody, atliepia toną tų porų, kurios kreipiasi į ją dėl seksualinio gyvenimo problemų ir dažniausiai dėl jų kaltina tik moterį.

Be to, vienas tyrimas, paskelbtas leidinyje „BMC Women's Health“ parodė, kad 53 proc. moterų naudoja moterų higienai skirtus purškalus, nors jie didina bakterinės vaginozės riziką.

Kita vertus, viename Didžiosios Britanijos Nacionalinės sveikatos tarnybos dokumente, skirtame vyrų higienai, seksualinės sveikatos konsultantas Patrickas Frenchas rašo: „Tikrai stebina, kiek daug vyrų nesirūpina švara po savo apyvarpe“.

„Dėl blogos higienos ne tik išsivysto komplikacijos, bet ir būna labai nemalonu seksualiniam partneriui“.

„Trumpai tariant, jei moterys beveik nesveikai prausiasi, tai vyrai nesugeba nusivalyti savo užpakalių ar nuplauti savo penių“, – rėžė ji.
N. Bokody tvirtina, kad tai turi pasikeisti, ir mes, moterys, nesame bejėgės padėti.

Ji sako, kad moterys neturėtų toleruoti vyrų nešvaros. Jos turi liautis atsiprašinėjusios už dalykus, kurie nėra jų kaltė, ir atvirai kalbėtis ne su „Reddit“ vartotojais, bet savo vyrais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)