Realybėje situacija kur kas įvairesnė – vienoms lengviau, kitoms sunkiau patirti orgazmą. Siekiant pagerinti seksualinį moterų gyvenimą, „glamour“ pakalbino kelias moteris – teiravosi, ką jos sužinojo apie save, ką daro ir ko nebijo paprašyti miegamajame. Galbūt perskaičiusios kai kuriuos pasakojimus atsikratysite išankstinių nuostatų, koks turi būti orgazmas. Ir nebelaukite, kad vyras stebuklingai išlaisvins jūsų kūną ir suteiks nežemišką malonumą. Jūs pačios turite būti riteriai spindinčiais šarvais ir pačios esate atsakingos už laimingą pabaigą.

„Perėmiau iniciatyvą į savo rankas.“

Sekso metu patirti orgazmą būdavo be galo sunku. Kad ir koks nepailstantis ar gerų ketinimų kupinas vyras (kartais ir moterys) būdavo, viskas vykdavo taip: beprotiškos kamasutros pozos, tada oralinis seksas ir galiausiai dar vienas gimnastikos seansas, kuris pagaliau baigdavosi sėkme. Kiekvienam orgazmui prireikdavo šitiek laiko (valanda ar net ilgiau) ir energijos (nenusakomai daug), kad po to mes su partneriu akimirksniu užmigdavome. Pamirškite apsikabinimus ir glamones – mums reikėdavo poilsio.

Man tikrai pabodo šitiek darbo reikalaujantys orgazmai, nusprendžiau – esant sudėtingai padėčiai tenka imtis kraštutinių priemonių, t. y. mano pačios išrastos technikos.

Vieną šeštadienį, visą vakarą flirtavę ir kaip reikiant įkaitę, aš ir mano vaikinas Nickas (vardas pakeistas) parėjome pas jį. Sekso įkarštyje siektelėjau ranka žemyn, kad save pastimuliuočiau, ir, sulaikiusi kvapą, stebėjau, kaip reaguos partneris. Nickas, švelniai tariant, reagavo entuziastingai. Aš taip pat, kai po kelių minučių patyriau visą kūną suvirpinusį orgazmą. Po šito karto daugiau nedvejodavau. Dabar man visiškai paprasta pasiekti orgazmą, kai tik noriu, be to, dar nė vienas partneris nesipiktino šiuo mano metodu.
– Ayana

„Lioviausi galvoti apie dydį.“

Sakydavau savo bičiulėms: „Yra dviejų tipų moterys – tos, kurioms svarbu dydis, ir melagės.“ Aš pajusdavau orgazmą su didesnius, nei vidutinio dydžio penius turinčiais vyrais, ir nemačiau reikalo keisti savo požiūrio. Kol nesusipažinome su Marku – žemu ir kresnu vyruku. Tiesa, jis buvo šiltas žmogus, pralinksmindavo, kai atsidurdavau emocinėje duobėje. Markas pasižymėjo atkaklumu, nespėjau susivokti ir jau įsimylėjau savo „tik draugą“. Vis tik mane apėmė panika, kai supratau, kad laukia seksas su 11,4 cm ilgio peniu. Tikriausiai jausdamas mano dvejones, tą vakarą, kai abu vis tik ryžomės seksui, jis neskubėjo. Įprastai per įžangines glamones darausi nekantri, bet jis atrado naujų erogeninių zonų (alkūnes – kas galėjo pagalvoti?). Lūpomis jis slinko žemyn, aš išsiriečiau iš malonumo. Ir tada tai įvyko. Iki šiol nebuvau patyrusi orgazmo oralinio sekso metu, mane nustebino jo stiprumas. Iš karto po to mylėjomės įprastai, tai buvo nuostabu. Nė karto nepagalvojau, kada gi baigsime ar pro kur sprukti – pro langą, ar pro duris.

Su Marku mes nebesame kartu, tačiau po tos nakties išsižadėjau savo išankstinio nusistatymo. Svarbu ne dydis – svarbu mokėti tinkamai naudotis tuo, ką turi,
– Beverly

Santykiuose moteriai trūksta aistros.

„Pagaliau išmokau pasitikėti.“

Mes su vyru negalime pasigirti, kad įsimylėjome vienas kitą, romantiškai susitikinėjome ir galiausiai susituokėme. Mūsų santykiai buvo sudėtingi, emociškai sekinantys, prasidėję netinkamu metu. Daugelį metų, kai pykomės, kariavome, kartu mus laikė karštas, aistringas seksas. Bet nors jautėme vienas kitam stiprią seksualinę trauką, aš ne visada patirdavau orgazmą. Svarstydavau, kodėl taip yra. Tada dar nežinojau, kad mano emocijos ir gebėjimas patirti orgazmą yra susiję. Mano kūnas suprato tai, ko neištarė lūpos, pasąmonė neleido „ten patekti“, nes nebuvo aišku, kuo tai baigsis.

Trumpai tariant, mums gimė du sūnūs ir prabėgo treji santuokos metai. Neįtikėtina, bet pasitikėjimas, emocinių sluoksnių išlukštenimas išlaisvina tikrąjį už orgazmus atsakingą raumenį – smegenis. Kuo kasdieniškesni (bet nuoširdesni) darėsi mūsų santykiai, tuo dažnesnis mano gyvenime buvo svečias – didysis O. Šiuo metu ne tik pasitikiu savo vyru, išdrįsau pasitikėti ir savimi – atiduoti širdį žmogui ir leisti sau tikėti.

Po kelių mėnesių įkalbėjau vyrą išbandyti mano gimtadienio proga išbandyti vyrišką erekciją pailginantį preparatą. Kai jis nustojo bijoti, kad mirs, aš turėjau laimės patirti visų įmanomų orgazmų – kur kas daugiau, nei įprastai patiriama vienu kartu. Tai buvo atpildas už visus tuos kartus, kai nepajusdavau galutinio malonumo. Ir dar kartą įsitikinau, kad stipriausias afrodiziakas – pasitikėjimas.
– Kierna

„Galiausiai radau gydytoją, kuri man padėjo.“

Būdama 21-erių pirmą kartą pajutau, kad „ten, žemiau“ kažkas negerai. Tikėjausi, kad pirmas kartas su mano vaikinu iš koledžo baigsis ir pirmuoju orgazmu. Deja, meilės žaidimus nutraukė stiprus skausmas, aš atstūmiau jį ir suglaudžiau kojas. Abu buvome šokiruoti. Jis išlipo iš lovos ir tarstelėjo: „Pasiaiškink, kas tau yra.“

Nesupratau, kas dedasi nei mylėdamasi su juo, nei su kitais vaikinais ištisus 15 metų. Nemanykite, kad nedėjau pastangų – lankiausiai pas psichoterapeutą (pasakojausi netinginčioms išklausyti draugėms), pirkau įvairių sekso žaislų, knygų (pvz., šią „Seksas vienumoje – meilės sau džiaugsmas“). Niekas nepadėjo. Skausmas visada būdavo toks stiprus, kad bet koks fizinis kontaktas tapdavo nepakeliamas.

Galiausiai papasakojau apie savo bėdas ginekologei. Ji apžiūrėjo klitorį, pasakė, kad viskas atrodo gerai, ir pridūrė – daug moterų dažnai nepatiria orgazmo. Toliau svarsčiau, kodėl neleidžiu sau pajusti malonumo. To priežastis tikrai nebuvo pastangų stygius. Perskaičiau daugybę knygų, mokėjau galybę technikų. Deja, kai vienam vaikinui tiksliai paaiškinau, ko noriu, jam praėjo noras mylėtis. Yra didelis skirtumas tarp nešvankių posakių ir tarp „Ikėjos“ instrukcijos pobūdžio nurodymų (kai tavo penis pasieks A tašką, padėsi ranką ant taško B, o tada...). Sulaukusi 33 m. jau buvau praradusi viltį. Klausdavau savęs – kam reikia prekės su defektu?

Po dar vienų iširusių santykių atsidūriau ant odinės sofos seksologės kabinete. Išklojau jai savo 14 metų istoriją, ji klausėsi, palinkčiodama galva, o kai baigiau pasakoti, ištarė: „Panašu į fiziologinę problemą.“ Per kitą mūsų susitikimą ji davė man ginekologės S. Stikos, kurios specializacija – seksualiniai sutrikimai, telefoną, o man nubudo viltis.

„Taip neturi būti“ – tokius žodžius ypač nesmagu išgirsti, sėdint nepatogia poza ginekologo kėdėje. Gydytoja greitai diagnozavo klitorio adhesiją – kai klitorio apyvarpė suaugusi su klitorio galvute. Skaudėdavo todėl, kad sekso metu apyvarpė negalėdavo laisvai judėti. Mano atvejis nebuvo pats sudėtingiausias iš jos matytų.

Keliolika metų trukusias bėdas gydytoja paaiškino per penkias minutes ir patarė atlikti operaciją. Iš karto sutikau, nes nenorėjau, kad ateitis būtų tokia, kokia buvo praeitis. Procedūra buvo trumpa, gijimas truko maždaug dvi savaites. Kremas su estrogenu gydė žaizdeles, nuskausminamieji ir raminamieji suteikė galimybę miegoti naktimis.

Norėčiau pasakyti, kad vos pasveikusi po operacijos patyriau orgazmą, bet iš tiesų buvau tiek įsibauginusi, kad atidėliojau išbandymą. Kai, raginama psichoterapeutės, vieną savaitgalio popietę ryžausi eksperimentui ir jau laukiau, kada pajusiu pažįstamą skausmą. Vis tik skausmo nepajutau, tik malonumą – lyg pagaliau įšokus į baseiną, kai negali patikėti, kad šitiek laiko sėdėjai ant krašto ir spoksojai į savo atvaizdą vandenyje.

Dabar noriu sutikti vaikiną, su kuriuo galėčiau pasidalinti savo džiaugsmais. Šį kartą labai šito laukiu.“
– Darci

Orgazmas

Daugiau moterų dalinasi savo atradimais

„Pirmos draugystės metu, po kelių mėnesių intymių santykių sugalvojau vieną gudrybę – mylintis šiek tiek kilsteliu klubus, kad sueities metu klitoris būtų dažniau liečiamas. Stulbinamas atradimas, iki šiol taip darau.“ – Sophie, 34 m.

„Jaučiausi negraži, stora, todėl lovoje nedrįsdavau paprašyti, ko noriu. Vieną dieną atsistojau prieš veidrodį ir pagalvojau – kas mane mylės, jei pati savęs nemyliu? Pradėjau sportuoti, mokiausi keisti mąstymą, save mylėti, galiausiai pamilau savo sėdmenis, kojas ir krūtis. Kai su vaikiu atsidūriau lovoje, nebesidrovėjau paprašyti ir parodyti, kas man patinka. Patyriau nenusakomo stiprumo orgazmų.“ – Tanya, 32 m.

„Po penkerių draugystės metų ir vienerių santuokos metų su Johnu vis dar nebuvau patyrusi orgazmo. Mūsų seksualinis gyvenimas virto kaltinimų virtine. Jau buvome arti skyrybų, kai vieną dieną draugė nusivedė mane į sekso reikmenų parduotuvę. Nusipirkau ryškiai rožinį vibruojantį vėžliuką iš latekso. Vos parėjau namo ir jį išbandžiau, patyriau orgazmą. Praėjo beveik 10 metų, mes su vyru ir vėžliuku tebesame geriausi bičiuliai.“ – Lori, 37 m.

„Keisčiausios vietos, kuriose teko patirti orgazmą.“

„Po intensyvios treniruotės treneris iškėlė dešinę mano koją, norėdamas ištempti pakinklinę sausgyslę. Buvo malonu. Paskui jis pasuko koją į šoną ir tada... pajutau orgazmą. Tikiuosi, jis pagalvoju, kad susigūžiau, nes stipriai ištempė man koją.“ – Vivian, 28 m.

„Baisiai bijau skristi. Vieną kartą pilotas įspėjo, kad leidžiantis lėktuvą kratys, todėl dar tvirčiau prisisegiau. Turbulencijos metu nespėjau nė pasimelsti, kad sėkmingai nusileistume, ir patyriau stiprų orgazmą. Bent jau būčiau mirusi laiminga.“ – Maria, 27 m.

„Vos neverkiau, kęsdama brazilišką depiliaciją vašku. Galiausiai po vieno staigaus trūktelėjimo susijuokiau ir patyriau orgazmą.“ – Kenrya Rankin

Kelių žingsnių planas, kaip patirti orgazmą

Keli akušerės, ginekologės Hildos Hutcherson patarimai, kaip padidinti šansų patirti orgazmą:

  • Svarbu giliai kvėpuoti

„Tyrimais įrodyta – gilus kvėpavimas stiprina lytinį susijaudinimą, taigi didesnė tikimybė pajusti orgazmą, – aiškina gydytoja S. Hutcherson. – Jokiu būdu nesulaikykite kvėpavimo – tada į lytinius organus priteka mažiau deguonį nešančio kraujo, darosi sunkiau pasiekti orgazmą.“

  • Pašildykite dubens sritį

Prieš seksą ar prieš masturbaciją užsidėkite šildomąją pūslę dubens srityje ir kiek pabūkite (arba galite pagulėti karštoje vonioje). Šiluma spartina kraujotaką, į lytinių organų sritį pritekės daugiau kraujo ir padidės jautrumas.

  • Ištieskite kojas

Kai gulite ant nugaros, ant šono ar ant pilvo, seksualinė sueities metu ištieskite kojas, tada jis stipriau spaus klitorį, įsiskverbdamas į makštį. Štai tokia poza judėkite. Išbandykite įvarius judesius – siūbuokite, sukite klubais aštuoniukes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)