Savo knygoje T. Cox tvirtina: „Seksas, kaip ir daugelis dalykų, – kuo daugiau praktikuoji, tuo jis geresnis.“

20–30 m. – eksperimentai

Savo gyvenimo tarpsnį nuo 20 iki 30 metų pamenu kaip laisvės ir nesaugumo pojūčių derinį. Išsiskyriau su ilgamečiu vaikinu, su kuriuo buvome susižadėję per mano 21-ą gimtadienį, ir nutariau pasimėgauti laisve. Jaučiau stiprų seksualinį potraukį, turėjau daug seksualinių fantazijų, bet nesistengiau jų gyvendinti.

Būdami 20–30 m. labiausiai esame linkę eksperimentuoti. Būtent šiuo laikotarpiu išbandysime seksą trise, seksą su tos pačios lyties asmeniu, turėsime daug vienos nakties nuotykių.

Organizme gausu hormonų, kurie kursto seksualinį potraukį, spontaniškas seksas šiuo gyvenimo etapu – visiškai normalus dalykas. Tai – malonioji šio gyvenimo tarpsnio dalis, visa kita – daug nesaugumo, chaoso. Seksas jums patinka, vis tik didžiąją laiko dalį stebite, jaudinatės, ar pavyks, kaip atrodote, koks jūsų kvapas, skonis.

Lovoje dauguma tokio amžiaus moterų stengiasi patikti partneriui, nori įrodyti, kad yra seksualios, užuot galvojusios apie savo pačių malonumą.

Ko tada nežinojau

Spjaukite į smerkiančiuosius. Visiškai normalu, jei norite permiegoti su daug žmonių. Lygiai taip pat natūralu, jei nenorite turėti seksualinių santykių.

Nusistatykite savo taisykles, nesistenkite spraustis į rėmus, kurie jums netinka.

Šiuo gyvenimo etapu net 80 proc. moterų nepatiria orgazmo. Taip, būtent toks skaičius moterų, ir tai – normalu. Jei sunku pasiekti orgazmą, seksualinės sueities metu naudokite klitoriui skirtą sekso žaislą. Ir atsiminkite – socialiniai tinklalapiai yra pramoga, o ne realaus gyvenimo atspindys.

Instagrame demonstruojami tobuli kūnai yra tokie dėl filtrų, programėlių. Geras, teikiantis malonumo seksas priklauso ne nuo kūno formų, o nuo entuziazmo, nuo atsipalaidavimo, įsijautimo į seksą.
Jei po seksualinių santykių prastai jaučiatės, vadinasi, miegate su netinkamu partneriu.

30–40 m.


Būdama trisdešimties su trupučiu ištekėjau už pirmo savo vyro. Patyriau, kas yra monogamiški, ilgalaikiai santykiai.

Man nepatiko būti ištekėjusiai, žinoti, kad mano ateitis apibrėžta. Ironiška tai, kad sutuoktiniui neapykantos nejaučiau – aš jį mylėjau. Paprasčiausiai man nepatiko santuokos institutas, darėsi nejauku, pagalvojus, kad daugiau su niekuo nebegalėsiu permiegoti.

Išsiskyriau, o kadangi esu ambicinga, pasinėriau į darbą, siekiau karjeros.

Šiuo gyvenimo etapu moterys patiria didžiausią grėsmę seksualiniam gyvenimui, tai – vaikai. Daugelio vaikus auginančių porų seksualinis gyvenimas skurdesnis, mažiau tenkinantis, nei porų be vaikų, rodo tyrimas, kuriame dalyvavo 30 000 porų. Kita vertus, yra ir privalumų sekso srityje – sulaukusios tokio amžiaus jau geriau save pažįstame, labiau savimi pasitikime. Iki 30 m. nemažai moterų sunkiai pasiekia orgazmą, o įžengusios į ketvirtą dešimtį dauguma patiria tą malonumą, nes nebebijo pasakyti, ko nori, geriau pažįsta savo kūną.

Ko tada nežinojau

Partneris neskaito jūsų minčių. Papasakokite, kaip jus liesti, parodykite jautrias kūno vietas, paaiškinkite, kas jums nepatinka. Nemanykite, kad organizmuose nekinta hormonų lygis, kad mes nuolat pulsuojame aistra. Nesitikėkite, kad po daugelio metų kartu seksas bus toks, kaip pirmomis pažinties savaitėmis.

Ne jūsų partnerio pareiga nuteikti jus seksui, tai – jūsų pareiga. Žinokite, kas jus įkaitina, tuo naudokitės. Paskaitykite erotinį kūrinį, kartu išsimaudykite vonioje, apšilkite su sekso žaislu. Natūralu, kad būna laikotarpių, kai nesinori sekso. Daugelis atžalų susilaukusių porų pirmus dvejus metus po vaiko gimimo beveik nesimyli – tai normalu. Susitarkite, kad tai – pertrauka, tada nė vienas nesibaiminsite, kad gyvenime nebebus sekso.

40–50 m.

Brandi pora

Kai man sukako 40, buvau patenkinta savo seksualiniu gyvenimu. Visos ištekėjusios draugės skundėsi sumažėjusiu libido, o aš tuo nesiskundžiau.

Fantastiškai jaučiausi. Sportavau su asmeniniu treneriu, keliavau po pasaulį, pristatinėdama savo knygas. Puikiai atrodžiau, sulaukdavau daug dėmesio iš vyrų, kurie buvo... perpus jaunesni už mane.

Savaime suprantama, kai sukako 45-eri, pajutau tai, ką jaučia daugelis vienišų žmonių – tuštumą, vienatvę. Norėjau rimtų santykių su brandžiu žmogumi.

Net sukūrus šeimą nesate apsaugoti nuo vadinamosios viduramžio krizės. Baigiasi tyrinėjimų laikotarpis, pritrūksta fantazijos įžanginėms glamonėms. Daugelis moterų po vaikų gimdymo nebesijaučia gražios, ima drovėtis savo kūno. Vyrai susiduria su pirmais erekcijos sutrikimais, kas jiems prilygsta psichologinei katastrofai.

Šiuo tarpsniu daugelis moterų nutraukia nelaimingas pirmąsias santuokas. Kelių tyrimų duomenimis, jei būdama apie 45 m. moteris turi tinkamą partnerį, ji pasiekia seksualinį gyvenimo piką.

Staiga atsiranda daug naujų dalykų: žaidimai vaidmenimis, surišimai, sekso žaislai, netgi sekso vakarėliai. Suprantate, kad gyvenimas trumpas, esate kur kas atviresnės seksualiniams nuotykiams.

Ko tada nežinojau

Nespaudinėkite vienas kitam mygtukų, kurie sukelia orgazmą. Jei seniai esate kartu, neabejotinai žinote, kas patinka partneriui. Atsispirkite pagundai. Juk šauti tiesiai prie finišo linijos neįdomu, klaikiai nuobodu.

Dažniausiai stipriausius orgazmus patiriame vienos. Meilužis būtų puiku, kita vertus, jis nėra būtinas – jūs galite patenkinti save pati.

Spontaniškas seksas pervertinamas. Seksą reikia planuoti. Ilgalaikiuose santykiuose nesudarius tinkamų sąlygų seksui, baigsis tuo, kad mylėsitės tik per gimtadienius ir per vestuvių metines.

Patikimiausias būdas sustiprinti seksualinį geismą – kuo dažniau mylėtis. Kai nėra sekso, pamiršti, koks tai geras dalykas. Kuo daugiau orgazmų patiri, tuo daugiau jų nori.

Šeštas dešimtmetis – laimingas metas

Kai man sukako 50 m., nutiko šokiruojamas dalykas – katastrofiškai sumažėjo seksualinis geismas. Menopauzės man prasidėjo 48 m., po ėmė silpti libido.

Tiesa, nežinojau, kad mano gyvenimas greitai pasikeis į gerąją pusę. Maždaug šiuo metu susipažinau su savo gyvenimo meile – Milesu, kuris tapo antruoju mano vyru. Intymumo poreikis sugrįžo, aš, kaip ir Davina, ėmiau mėgautis puikiausiu seksu gyvenime, meile, aistra.

Pažįstu daug moterų, kurios patiria panašių pojūčių, nes rašydama savo knygą „Puikus seksas prasideda sulaukus 50“ apklausiau šimtus moterų.

Menopauzė – daugeliui moterų nelengvas metas bet mes daug žinome. Dabar atrodome puikiau nei bet kada anksčiau – dėl to jaučiamės kur kas seksualesnės. Daugiau sportuojame, kokybiškiau maitinamės, jaunatviškiau rengiamės, be to, yra botoksas.

Sulaukus brandesnio amžiaus seksas pagerėja, nes moterys pagaliau atsipalaiduoja. Vaikai suaugę, esate įsitvirtinusios profesinėje srityje, daugelio finansinė padėtis gera, turime laiko ir energijos susitelkti į save.

Seksualines sueitis keičiame seksu su mažiau penetracijos, seksas apskritai darosi lėtesnis, erotiškesnis.

Tad ko laukiate?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)