Peteris* viena ausimi klausėsi dukters pasakojimo, ką ji tą dieną veikė. Staiga jis sukluso – mergaitė paminėjo, kad mama (Peterio žmona, su kuria jis susituokęs 14 metų), buvo nuėjusi pas kaimynus. Peteris sunerimo ir perklausė dukters, kur mamytė buvo išėjusi. Duktė papasakojo, kad grįžusi iš mokyklos nerado namie mamos, o kaimynas iškišo pro duris galvą ir pasakė, kad mamytė tuoj pareis.

„Kitą dieną paklausiau žmonos, kas vyksta. Kaip ir kiekvienas melagis, iš pradžių bandė išsisukinėti, meluoti, paskui pasidavė, – pasakojo Peteris tinklalapyje „Reddit“. – Ji prisiekinėjo, kad jie su kaimynu tik glamonėjosi ir bučiavosi, o paskui ji liovėsi, nes suprato – taip negalima.“

Savaime suprantama, Peterį ši naujiena sukrėtė.

Jie su žmona buvo pora nuo mokyklos laikų, jų santykiai truko 25 metus, iš jų 14 – santuokoje. Po šitiek drauge praleistų metų Peteris puikiai pažinojo žmoną ir pastebėdavo, kai ji meluodavo. Taigi, kai ji prisiekinėjo, kad nepermiegojo su kaimynu, Peteriui buvo aišku – tai netiesa.

„Žinau, kad ji linkusi visiems pameluoti ir meistriškai tai daro, – teigė vyriškis. – Todėl manau – buvo nueita toliau nei bučiniai.“

Peterio skeptiškumas padidėjo, kai žmona papasakojo, kad kelias savaites ji su kaimynu susirašinėjo, tik paskui susitiko jo namuose.

Nekaltos žinutės greitai tapo sekstingu – kaimynai siuntinėjosi intymiomis nuotraukomis, flirtavo sutuoktiniams už nugarų.

Ir vis tik Peterio žmona tvirtino – susitikę jie tik bučiavosi, nieko daugiau.

„Ji įtikinėjo supratusi, kad netinkamai elgiasi, ir akimirksniu liovėsi. Neva, erotinės žinutės nebuvo tikra, o realiame gyvenime ją net supykino. Bet aš netikiu, kad du suaugę žmonės nepasinaudojo proga ir atsisakė to, apie ką susirašinėjo tris savaites“, – pabrėžė Peteris.

Iš pradžių jis paprašė žmonos išsikraustyti iš namų, paskui, po pokalbio su porų psichoterapeute, persigalvojo. Žmona jis nebepasitiki, bet nori, kad vaikai kol kas turėtų abu tėvus po vienu stogu.

Peteris tebemyli žmoną, norėtų pamiršti, kas įvyko, tik nežino kaip. Iš dalies taip yra, nes jis netiki, kad jie tik bučiavosi, antra – žmona neleidžia jam pasakoti kaimyno žmonai, kas nutiko.

„Anot jos, tai ją įskaudins, juk jos – draugės. Jaučiuosi taip, tarsi esu tas nedorėlis, kuris neatskleidžia tamsios paslapties. Mano tėvas daug metų turėjo meilužę, aš tylėjau, kol jis neužbaigė to romano. Nuo to laiko nepakenčiu paslapčių ir neištikimybės“, – teigė jis.

„Reddit“ skaitytojai nepašykštėjo Peteriui patarimų, guodė jį, ragino neskubėti priimti sprendimų, kol yra apimtas pykčio.

„Manau, turi pripažinti, kad ji buvo tau neištikima, o tada paklausti savęs, ar esi pajėgus atleisti“, – rašė vienas.

„Pagalvok, kaip jausiesi, pasilikęs su žmona, nesvarstyk apie šeimos gerovę, apie kitus dalykus. Tam reikės laiko“, – rašė kitas.

„Kad ir kas nutiktų, stenkis galvoti apie savo gerovę, nepulk į neviltį“, – patarė skaitytojas.

Dar viena moteris pakomentavo: „Ji turėtų nuoširdžiai gailėtis savo poelgio, ne vien todėl, kad viskas išaiškėjo. Seansai pas psichoterapeutą – puiki pradžia. Jai [žmonai] teks įdėti daug pastangų, kad santykiai pasitaisytų. Nežinia, ar pavyks. Sėkmės.“

* Vardai šioje istorijoje pakeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)