Priežastis, kurios verčia moteris pateikti melagingas žinias apie save ir savo seksualinį gyvenimą, nagrinėja rašytoja Lux Alptraum, kurios šiemet išleistą knygą „Apsimetinėjimas: kodėl moterys meluoja apie seksą ir kokia tiesa po tuo slepiasi“ galima rekomenduoti kiekvienam, kas nori išsiaiškinti, kodėl moterys likusios slėpti tiesą apie save.

L.Alptraum nagrinėja dalykus ir reiškinius, apie kuriuos moterys linkusios pameluoti. Jos knygoje gausu įvairių kultūrų moterų pasakojimų, sociologų, seksologų ir juristų įžvalgų.

Komentuoja Rašytoja Lux Alptraum:

Orgazmas

Jeigu seniau moters pasitenkinimas laikytas nebūtinu, o kartais ir žalingu, šiandien jau girdime, kad be jo ir seksas – ne seksas. Siekdama gero visuomenė moteris įvijo į tas pačias pinkles, tik kita forma.

Normalu rūpintis partneriu, tačiau nutinka taip, kad moteris pati nenori patirti orgazmo: nepasirengusi, prastos nuotaikos, pavargusi. Galbūt ji patiria orgazmą kitu būdu ir jis nė kiek ne blogesnis, nei patirtas kartu su partneriu. Tačiau baimė pasirodyti „neteisinga“ arba nenorėjimas nuliūdinti partnerio verčia ją meluoti, kad ji patyrė pasitenkinimą.

Orgazmo imitavimas, įprastai simbolizuojantis seksualinių norų slopinimą ir moteriškąjį nepasitenkinimą, kartu išlaisvina nuo būtinybės atitikti tuos stereotipus, kuriuos visuomenė priskyrė lytiniam gyvenimui, reikalaujant įvykdyti visus „programos“ elementus.

Paradoksalu, bet iš pažiūros neteisingas veiksmas dovanoja moterims laisvai valdyti kūną ir pojūčius.

Beje, orgazmą simuliuoja ne tik moterys. Prieš dešimtmetį „Journal of Sex Research“ atlikto tyrimo duomenimis, 25 procentai vyrų prisipažino bent kartą gyvenime melavę apie tai. Vyrų priežastys nesiskiria nuo moterų: respondentai teigė, kad simuliuoja orgazmą, jeigu suvokia, kad vargu ar šįkart pasieks kulminaciją. Jie mielai baigtų lytinį aktą, tačiau kartu nenori įžeisti partnerės.

Partnerio (ne)turėjimas

Vyrų ir moterų santykius gaubia daugybė stereotipų. Pavyzdžiui: „kai moteris sako „ne“, greičiausiai ji galvoja priešingai“. Arba: „vyras turi užkariauti moterį, net jei ji priešinasi“. Būtent todėl moterims dažnai tenka meluoti apie nesamus santykius.

Kai dėmesį rodo žmogus, kuris tau nepatinka, pirmiausia, kas šauna į galvą“, – pasakyti, kad esi „užimta“. Deja, net ir šiuolaikinėje visuomenėje moters „ne“ išgirsta ne visi. Daugybė moterų daugybei vyrų sakė: „Aš turiu partnerį“ arba ką nors panašaus. Tačiau tie negirdėjo, nes net pagalvoti negalėjo, kad jų dėmesys nepageidaujamas. Kad išvengtų panašių situacijų, merginos net mūvi žiedą „ant to piršto“ kaip ženklą, kad yra įsipareigojusi.

Joms galbūt norėtųsi išvengti šio melo, bet kartais nuo to priklauso sveikata ar net gyvybė.

Žmonės, kritikuojantys tokią apgaulę, įsitikinę: jos naudojimas patvirtina teoriją, kad vyrai ir jų valdžia svarbiau už moters norus. Bet jeigu to kaina yra tavo sveikata, o užduotis – apsisaugoti nuo agresoriaus, sunku paisyti aukštų moralės normų. Toks būdas išvengti nepageidaujamo dėmesio rodo, kad nesame juo suinteresuotos, bet kartu saugome „vyriškąjį ego“.

Seksualinė patirtis

Kiekvienas mūsų prisimename pirmąją seksualinę patirtį. Greičiausiai ji toli gražu nepriminė vaizdelio iš romantinio filmo, kur viskas buvo kone idealu. Tik bėgant laikui išmokstame patirti malonumą ir jį suteikti. Bet koks mokėjimas yra grindžiamas patirtimi ir galimybe praktikuotis. Seksualinė sfera – ne išimtis.

Tikėjimas, kad nuo gimimo žinome, kaip mylėtis, klaidingas ir net pavojingas. Ir vis dėlto plačiai paplitęs.

Kai mūsų klausia, kiek seksualinių partnerių turėjome, dažniausiai tiesos nesakome. Juk teisingo atsakymo ir nėra. O kiek jų turi būti? Koks jų skaičius leis aplinkiniams laikyti mus pasileidėlėmis, o koks – „mėlyna kojine?“

Vyrai tikina norį nepatyrusios merginos, tačiau svajoja, kad ji mokėtų labai daug, įskaitant ir tai, ką lemia ne vieneri seksualinės praktikos metai.

Būtent todėl išgirdusios tokį klausimą moterys ir gudrauja.
Mes meluojame, kad palengvintume savo būtį, kad apsaugotume save, mes meluojame ir todėl, kad kai sakome tiesą, mumis netiki. Vis dėlto pagrindinė moterų melavimo priežastis – reikalavimas atitikti nepasiekiamą idealą.

Nesiūlau dabar apsispręsti: eisite toliau šiuo keliu ir meluosite ar gyvensite be apgaulių. Vis dėlto esu įsitikinusi, kad moterys nesijaus saugiai, kol melas bus vienintelis būdas save apsaugoti. Laimei, pasaulis keičiasi...