Jei svarstote, ar išbandyti analinį seksą, ko gero kyla nemažai klausimų, kurių svarbiausias – ar egzistuoja tikimybė, kad netyčia pasituštinsite?

Taip, tokia tikimybė egzistuoja, tačiau neišsigąskite. Yra būdų, padedančių sumažinti tokios nejaukios situacijos tikimybę ir leidžiančių labiau mėgautis procesu.

Kodėl įmanoma pasituštinti analinio sekso metu

Visų pirma, konstatuokime, kas yra analinis seksas: į išangę įkišamas penis arba sekso žaisliukas, tad baimė, kad galite pasituštinti, yra paplitusi ir normali.

Taip pat vertėtų pasigilinti į anatomiją. Storojoje žarnoje apdorojamos mitybos proceso atliekos, kurios siunčiamos per tiesiąją žarną (kurioje jos laikinai lieka) į išangę (pro kurią palieka kūną).

Jei nejaučiate noro tuštintis, nėra reikalo nerimauti, nes išangė ko gero tuščia, tačiau vis vien egzistuoja tikimybė, kad gilaus įsiskverbimo metu partneris palies išmatas.

Na, tokios yra analinio sekso realijos – turite žinoti, kam ryžtatės, ir ko galima tikėtis.

„Jei išangėje yra išmatų, ir išangė stimuliuojama, išauga pasituštinimo tikimybė“, – sako Šiaurės Vakarų medicinos reprodukcinės sveikatos ir menopauzės centro medicinos direktorė Lauren Streicher.

Bet būtent dėl to analinis seksas leidžia pajusti malonumą – „stimuliuojamas dubens dugnas, gali atsirasti pulsavimas, o tai taip pat paskatiną norą tuštintis“, priduria ji. Jei ten yra išmatų, didelė tikimybė, kad jos pasišalins.

Šis klausimas taip pat susijęs su raumeniniu rauku ir jo tonusu. Išangės raumeninis raukas (arba sfinkteris) kontroliuoja tuštinimąsį, tad jei jo tonusas silpnas, analinio sekso metu gali kilti nesklandumų, aiškina Alabamos medicinos universiteto profesorė Alayne Markland.

Kaip nepasituštinti analinio sekso metu

Seksologė Juliet Allen pataria, kad prieš analinį seksą reikėtų pasituštinti – jokiu būdu nesiryžkite jam, jei jaučiate net ir silpną norą tuštintis.

Be to, jei žinote, kad laukia analinis seksas, nevalgykite produktų, kurie lengvai pasišalina, pavyzdžiui, aštrių ar riebių, nes jie padidina riziką pasituštinti analinio sekso metu (jokių keptų bulvyčių su aitriųjų paprikų padažu!).

Yra žmonių, kurie prieš analinį seksą išsivalo žarnyną naudodami klizmą. Pasak dr. L. Streicher, tai saugu – jei daroma retai.

Taip pat galite išbandyti ne tokį gilų įsiskverbimą – tai taip pat sumažina riziką. Vis dėlto, jei jūsų partnerio lytinis organas su plačia galvute, didelė tikimybė, kad jis ja ištrauks išmatų.

Jei analinį seksą išbandote pirmą kartą, pradėkite iš lėto, palaipsniui. Nėra jokio reikalo patį pirmą kartą skverbtis kuo giliau, jei nesijaučiate komfortiškai.

O jei jums kelia nerimą minėtasis silpnas išangės rauko tonusas, rekomenduojame reguliariai daryti Kėgelio pratimus – jie padeda sustiprinti išangės raumenis. Taip, pasirodo, būna ir išangės Kėgelio pratimų!

Kas, jei aš vis tiek jaučiuosi taip, lyg tuoj pasituštinsiu?

J. Allen aiškina, kad bet kokiu atveju jausmas, kad tuoj pasituštinsi, yra tikėtinas. Įsiskverbimo į išangę metu išangės raumenys susitraukia panašiai, kaip tuštinimosi metu.

Tad net jei išangėje ir nėra išmatų, vis vien galite jausti, lyg jos tuoj tuoj pasišalins, sako dr. L.Streicher. Vis vien pasistenkite atsipalaiduoti ir mėgautis maloniais potyriais.

Pasituštinau analinio sekso metu. Ką daryti?

Realybė tokia, kad reikia būti pasiruošus tokiai situacijai. Pasak J. Allen, ryždamiesi analiniam seksui turėtume priimti tą faktą, kad bus skverbiamasi į išangę, kurios paskirtis – šalinti išmatas.

Tad rizika, jog pasituštinsime, visada yra, ir mes ją turime priimti.

Jei sekso metu išsiskyrė kažkiek išmatų (arba net jei visiškai pasituštinote), priminkite sau, kad seksas nėra ir niekada nebuvo vien kvepiančios rožės. Ramiai abu nueikite į dušą nusiprausti ir netrukus viską pamiršite.

Svarbiausia – neleiskite baimei užkirsti kelią analiniam seksui, jei smalsu ir norisi jį išbandyti.

„Nereikėtų bijoti išbandyti seksualinių praktikų, kurios jus traukia“, – sako A. Markland.

Taip pat turėkite omenyje, kad labai daug kas priklauso nuo sekso partnerio. „Seksui rinkitės nuostabų, supratingą partnerį/meilužį, – sako J. Allen. – Tada nereikės bijoti, ką jis apie jus pagalvos.“ Sekso metu itn svarbus ne tik fizinis, bet ir emocinis saugumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)