Audringas sapnas su buvusia meile, pavyzdiui, jums gali reikšti visai kitą dalyką nei jūsų draugei – viskas priklauso nuo to, su kuo jums siejasi prarasta meilė arba tas konkretus jūsų gyvenimo laikotarpis. Ar jis jus paliko, ar jūs jį? O gal abu draugiškai atsisveikinote?

Štai kaip galima interpretuoti sapnus: „Norint suprasti savo sapną, reikėtų visų pirma išsiaiškinti, ką jums simbolizuoja svarbiausi jo elementai – žmonės, vietos, daiktai“, – sako Harvardo universiteto psichologijos profesorė Deirdre Barrett, parašiusi knygą apie sapnus „The Committee of Sleep“.

Jos patikrinta metodika: įsivaizduokite, kad kalbatės su ateiviu iš kitos planetos, ir aprašote viską, kas nutiko – kas, ką veikė, kur, kaip – visiškai apie tvarką mūsų planetoje neišmanančiai būtybei.
Tokiu atveju žmonės paprastai ima kalbėti metaforomis, sako D. Barrett. Ar buvote sūkūringuose vandenyse? Tamsiame kambaryje? Apdovanoti galia ir valdžia? Turėkite omenyje, kad erotinis sapnas ne visada susijęs su seksu. Womenshealthmag.com pateikia gaires, kaip iššifruoti tuos sapnus.

1. Buvęs, kurio nesiilgite

„Sapnuodami mes gyjame“, – sako R. Naimanas. – Tai tarsi virškinimo procesas.“ Mūsų smegenys apdoroja skausmingas patirtis, tokias kaip išsiskyrimas, ir jas dekonstruoja, kad suprastų. Galbūt sapne viskas rutuliojosi sklandžiai, kol jis paskė kažko nemalonaus. Hmm... o ar jis taip nesielgė, kai buvote kartu? Taigi, tokį sapną vertinkite kaip galutinį tašką tuose santykiuose.

2. Buvęs, kurio ilgitės

Svarbiausia ryte neišsiųsti jam realios žinutės: „Pasiilgau“. Be abejo, tai gali būti pasąmonės signalas, kad jums reikia vėl būti kartu... arba tiesiog dar vienas žingsnis pakeliui į galutinį santykių užbaigimą. Priklausomai nuo to, kokie buvo jūsų santykiai su buvusiuoju, šis sapnas gali būti ir apie jūsų pačios savybes, kurias norėtumėte savyje matyti (arba ne). Mūsų partneriai paprastai pabrėžia tam tikrus mūsų asmenybės aspektus. Galbūt su vaikinu, su kuriuo draugavote būdama studentė, jautėtės spontaniška ir linksma, bet dabar suaugote, tapote atsargesnė, labiau slegiama atsakomybės naštos? Tad šis sapnas galbūt ragina jus surasti ir susigrąžinti spontaniškąją savo pusę, o ne buvusįjį.

3. Mokyklos laikų susižavėjimo objektas

Jūs jo nematėte daug metų... Kodėl susapnavote būtent dabar?? Panašiai kaip studijų laikų mylimasis jums priminė apie smagesnius, nerūpestingesnius laikus, mokyklos meilė ko gero sugrąžino jus į paprastesnį, nekaltesnį laikotarpį. Nepamirškite, kad sapnas dažniausiai yra apie jus, o ne apie žmogų, kurį sapnuojate.

4. Draugas, kuris turi potencialą tapti daugiau nei draugu

Yra tikimybė, kad pati to nesuvokdama pajutote kažkokius virpesius, sako D. Barret. „Galbūt būtent sapne sąmoningai pajutote šį impulsą“, – priduria ji.

5. Draugas, su kuriuo sieja platoniška draugystė

Jūs mylite savo geriausią draugą, bet niekada nebuvo kilusi mintis su juo pasimylėti. Iki šiol.

Vis dėlto tai nebūtinai reiškia, kad ir realybėje reikėtų pakeisti judviejų santykių pobūdį. Jeigu tikrai žinote, kad norite ir toliau palaikyti platoniškus santykius, reiškia, reikia nuodugniai išnagrinėti sapną, užduodant klausimus. Koks tas draugas, kokiomis savybėmis pasižymi, kuo išsiskiria iš kitų pažįstamų? Kas jums labiausiai jame patinka?

Išvardiję savybes galbūt įžvelgsite savo norą pamėgdžioti jo įpročius, sako D. Barrett. O koks sapne buvo seksas su juo? Ar jautėte artumą, saugumą? Galbūt jums reikia tokio artumo su žmogumi, šalia kurio galite būti pažeidžiama, emociškai nuoga.

6. Bendradarbis

Sapno dinamika skiriasi priklausomai nuo to, ar sapne mylitės su panašioje pozicijoje esančiu bendradarbiu, ar su kažkuo, kas užima aukštesnes pareigas. Tačiau abiem atvejais, laimei, nereikia baimintis, ką pagalvos kiti bendradarbiai (juk tai tik sapnas). Galbūt sapne mylėjotės su bendradarbiu, su kuriuo kasdien praleidžiate daug valandų, ir kuriam jaučiate slaptą aistrą, o gal tiesiog žavitės jo darbo etika, idėjomis, gebėjimu spręsti problemas, sako D. Barrett.

7. Viršininkas

Galbūt jus traukia jo įtakingumas ir norite įgyti daugiau pasitikėjimo savo profesionalumu, sako R. Naimanas. Gal tikrai jau laikas užsirašyti į naujus kursus, apie kuriuos vis pagalvojate?

8. Neištikimybė

Nesigraužkite: tai, kad sapne svetimavote su kitu, nereiškia, kad iš tiesų esate neištikima savo antrajai pusei. Tačiau toks sapnas gali reikšti, kad dėl kažko jaučiatės kalta.

„Iš savo tyrimų ir patirties, padedant klientams suprasti sapnus apie neištikimybę aš išsiaiškinau, kad pagrindinė priežastis, kodėl sapnuojame, jog esame neištikimi – giliai širdyje jaučiame kaltę ar nerimą dėl to, kad kažkokia veikla mus atitraukia nuo santykių“, – sako sertifikuota sapnų analitikė Lauri Loewenberg. Galbūt dar ir kažką slepiate nuo savo antrosios pusės?

9. Romantiškas naujas miestas

Naujos vietos gali reikšti daug dalykų, tad svarbu pagalvoti, su kuo jums asocijuojasi nauja vieta. Ar ten vykote medaus mėnesiui? O gal visada svajojote ten nuvykti? Jeigu sapnuojate Paryžių romantikos sostinę, nenuostabu, kad sapne yra ir erotikos elementų.

10. Stresą keliantis naujas miestas

Vėlgi, tas pats miestas gali reikšti skirtingus dalykus, priklausomai nuo sapno. Ar klaidžiojote Paryžiaus gatvėmis, nesugebėdama paklausti kelio, nes nemokate prancūzų kalbos? Galbūt apie kai kuriuos dalykus nepasikalbate su mylimuoju, nerandate bendros kalbos?

11. Vieša vieta

Sapne buvote su savo dabartiniu mylimuoju arba susižavėjimo objektu, tačiau tokioje vietoje, kurioje paprastai nesimylite – laiptinėje, baldų parduotuvės lovų skyriuje, parke... Galbūt tai reiškia, kad reikėtų paįvairinti savo seksualinį gyvenimą, suteikti jam daugiau pikantiškumo?

12. Keista vieta

Jei vieša vieta gali reikšti, kad laikas suteikti savo santykiams šiek tiek daugiau pikantiškumo, keista vieta (pavyzdžiui, Mėnulis), gali reikšti, kad santykiams naujumo ir pikantiškumo reikia daug. Pasidomėkite naujomis sekso pozomis.

13. Kita moteris

Taigi, sapne jus suviliojo ne instagramo garsenybė sporto treneris, bet jogos instruktorė? (arba atvirkščiai). Ar tai jau ženklas, kad pasireiškė tikroji jūsų orientacija, kuri šitiek metų buvo užslėpta? Ko gero ne.

„Paprastai tokie dalykai nepasirodo sapne tarsi perkūnas iš giedro dangaus“, – sako R. Naumanas.

Galbūt tiesiog norite išbandyti ką nors naujo, spėja D. Barrett. Jei norite pasigilinti, vertėtų pagalvoti, kokios mintys jums kyla apie homoseksualumą. Galbūt jūsų šeima nėra tolerantiška tos pačios lyties asmenų santykiams? Gal jaučiate, kad šeimos nariai jus dėl kažkokios priežasties atstuma? Arba gal draugų tarpe turite homoseksualią porą ir žavitės, kaip jos palaiko viena kitą? Galbūt jums norisi artimos moteriškos draugystės, be jokios seksualinės potekstės.

14. Įžymybė

Na, pasaulyje įžymybių netrūksta. Kokias asociacijas jums sukelia susapnuota įžymybė? Įsigilinus į tai, ką tas asmuo jums gali reikšti, bus lengviau išanalizuoti sapną.

„Apibūdinkite tą žmogų ir pagalvokite, ar norėtumėte kažkuo į jį (ją) būti panaši (ar nepanaši), – sako D. Barrett.“

Tačiau kai kurios garsenybės iš tiesų jaudina, tad sapno reikšmė gali būti ir tiesmuka.

15. Būti užtiktam pačiame įkarštyje

„Žmonės turi daug nerimo, susijusio su seksu, – sako D. Barrett ir pažymi, kad dažnas gėdijasi to, kas jam patinka, bei abejoja savo patrauklumu. – Nerimas gali išsilieti sapne.“
Ar jus sapne užtiko šeimos narys? Tai gali reikšti, kad problemų šaknys gilesnės, nei atrodo.

16. Nėštumas

Ko gero ne visai erotinis sapnas, tačiau juk visi žinome, kas turi įvykti, kad atsirastų vaikai.

„Nėštumas gali būti kitų kūrybos būdų metafora, – sako D. Barret. – Kūdikis gali reikšti viską, kas nauja: naujas pastangas, naujus santykius. Arba jis gali atspindėti pažeidžiamą arba nebrandžią sapnuojančiojo asmenybės dalį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)