Apibūdinimas „puikus seksualinis gyvenimas“ visiems asocijuosis su skirtingais dalykais, kita vertus, yra kriterijų, rodančių, kad jūsų intymus gyvenimas natūralus ir geras, rašoma insider.com.

1. Masturbuojatės

Nesvarbu, ar esate 10 metų susituokę, ar gyvenate vieni, kartais privalu skirti laiko ir patyrinėti savo kūną, pasiaiškinti, kas jums teikia malonumą. Daugybė žmonių mano, kad seksui būtinai reikia dviejų dalyvių. Iš tiesų masturbavimasis yra lengvas, natūralus būdas suprasti, kas jums patinka. Masturbuotis naudinga, net jei turite partnerį.

Sertifikuota seksologė Kat Van Kirk interviu leidiniui „Women‘s Health“ teigė: „Masturbacija naudinga jums abiem. Dėl mūsų biochemijos yra taip, kad seksas skatina seksą, o tai reiškia – kuo daugiau masturbuojatės, tuo daugiau norisi ir sekso su partneriu.“

2. Esate patenkinti savo kūnu

Mūsų pasaulyje, kuriame kultūrinis grožio supratimas yra labai siauras (abiem lytims), būti patenkintam savo kūnu – nelengva užduotis. Kai esate patenkinti savo išvaizda, komfortiškai jaučiatės savo kūne, seksualiniai santykiai teikia daugiau malonumo.

Sekso metu ne vienas žmogus yra galvojęs, ar gražiai atrodo iš tos pusės, ar partneris pastebi kokį nors nemėgstamą bruožą. O kai komfortiškai jaučiamės savo kūne, negatyvios mintys netrukdo mėgautis seksu.

Pasak seksologės Jane Greer, abu partneriai turėtų jaustis patrauklūs, geidžiami. Net jei savaitę nesimylėjote, jei kažkuris nenusiteikęs seksui, tai neapibrėžia jūsų viso intymaus gyvenimo. O norint sustiprinti pasitikėjimą savimi, svarbiausia išsakyti savo troškimus ir puoselėti seksualinį ryšį su partneriu.

3. Nesidrovite pasakyti, ko norite

Kai jaučiatės komfortiškai ir galite pasakyti partneriui, ko norite, natūraliai kyla nors išbandyti naujų dalykų.

Sertifikuota sekso terapeutė Aline Zoldbrod teigė: „Geras seksas būna tada, kai randate jums tinkantį receptą.“ Tai reiškia – reikia pasakyti, ko norite, net jei jaučiatės nejaukiai. Ne mažiau svarbu aiškiai iškomunikuoti, ko nenorite, – tai, kas apskritai nepatinka, arba tai, ko nesinori šiandien.

4. Svarbu jausti emocinį ryšį ir už miegamojo ribų

Svarbu jausti su partneriu ryšį ne tik miegamajame, bet ir visose kitose gyvenimo srityse. Tad iš ten sklindančios pozityvios vibracijos persiduos ir į seksualinę sferą.

Klinikinė seksologė Debra Laino teigė leidiniui „Women's Health“: „Kai jaučiame emocinį ryšį, jaučiamės partnerio geidžiami, labiau norime sekso. Yra puikus pratimas: niekieno netrukdomi mažiausiai valandą per savaitę skirkite pakalbėti apie jausmus vienas kitam.“

5. Intymių santykių metu būnate čia ir dabar

Jei seniai esate kartu, intymiomis akimirkomis mintys ima klaidžioti kitur – imate galvoti apie namų ruošą, apie įvykius darbe, apie vaikus, ir susidomėjimas seksu staiga sumažėja.

Kai sąmoningai atsiduodate seksui, jis teikia kur kas daugiau malonumo. Natūralu, kad kyla pašalinių minčių, tik nereikia į jas įsitraukti ir leistis jų išblaškomam.

6. Randate laiko buvimui su partneriu

Mūsų gyvenime visada kažkas vyksta, šeimose nutinka įvairių įvykių, darbe – problemos, netikėtumai... kad ir kas nutiktų, labai svarbu rasti laiko partneriui – tiek intymiems santykiams, tiek elementariai pabūti kartu.

Kaip „Women‘s Health“ teigė mokslų daktarė, knygos „NeuroLoveology“ autorė Ava Cadell, „partnerio iškėlimas į pirmą vietą (net jei turite vaikų) yra puikaus seksualinio gyvenimo garantas. Tegu ir seksas tampa prioritetu – kartą per savaitę paskirkite jam laiko. Kai poros taip daro, tai – ženklas, kad partneriai nori vienas kitam suteikti džiaugsmo.“

Skirti seksui konkretų laiką gali atrodyti neromantiška, bet tai veiksminga – daugelis ekspertų teigia, kad žinojimas, jog šis ar kitas vakaras skirtas seksui, žmones ir nuteikia seksui.
Net jei seksui lieka ankstyvas rytas ar sekmadienio popietė, reguliarus buvimas dviese su partneriu suteiks daugiau malonumo, stiprins intymų ryšį.

7. Periodiškai išbandote naujų dalykų

Ne kiekvienų intymių santykių metu reikia pririšti partnerį prie lovos ar paversti jo kūną maistiniu gardėsiu, bet visiškai natūralu, kad vienas kitam atviri žmonės kartais sugalvoja išbandyti ką nors naujo. Tai netgi puiku.

Jei kartkartėmis paįvairinate seksualinį gyvenimą sekso žaislais, seksualia apranga, naujomis pozomis, tai rodo – esate suinteresuoti išsaugoti jūs sąjungą. Sutikite – įvairovė yra gyvenimo prieskonis. Tad kodėl gi neišbandžius naujų dalykų?

8. Jūs negalvojate, kiek dažnai mylitės

Gyvenime toli gražus ne visada lieka laiko svaiginamam, nepamirštamam seksui. Kol nesukate dėl to galvos, visiškai natūralu, kad seksualinio gyvenimo ritmas banguoja.

Pasak seksologės Taros Zeising, „svarbu turėti realistinį įsivaizdavimą apie sveiką seksualinį gyvenimą. Jei sutinkate, kad seksualumas gali būti visoks, jei abu su partneriu atvirai pasakote, kai norite ar nenorite mylėtis, tai ir yra sveikas seksualinis gyvenimas“.

9. Jūs gaunate tai, ko norite, ir duodate partneriui tai, ko jis trokšta

Svarbu gauti, ko norite, o kadangi seksas su partneriu apima du žmones, stenkitės pasiaiškinti, ar jūsų partneris patenkintas.

Mokslų daktarė svetainės „Good Vibrations“ seksologė Carol Queen teigė: „Patirti orgazmą nėra sekso esmė, kita vertus, orgazmo nepatyrimas rodo, kad kažko trūksta: galbūt komforto, informacijos apie tai, kas jus jaudina, laiko, abipusės pagarbos. Pasikalbėkite apie vienas kito poreikius, troškimus, stenkitės galvoti vienas apie kitą.“

10. Netraktuojate sekso pernelyg rimtai

Popkultūroje seksas atrodo sklandus, jausmingas dalykas, o realiame gyvenime seksas dažnai būna keistokas, nerangus. Net jei jaučiate partneriui labai stiprų fizinį potraukį, sekso metu gali nutikti įvairiausių dalykų. Nepavykusi poza, neatsargus kryptelėjimas, dėl kurio vos neiškritote iš lovos, nepageidaujami kūno garsai – su mūsų kūnais nutinka netikėčiausių dalykų, tad svarbiausia – nesikrimsti. Jei galite pasijuokti iš netikėtumų, veikiausiai džiaugiatės geru seksualiniu gyvenimu.

11. Jaučiatės laimingi ir už miegamojo ribų

Labai svarbu paisyti savo ir partnerio poreikių sekso srityje, bet neretai puikus seksas prasideda dar už miegamojo ribų.

Santykių ekspertė Lori Bizzoco teigė: „Seksas mus atpalaiduoja, tad jei pasijuntate laimingesni, mažiau jaudinatės dėl smulkmenų, veikiausiai jūsų seksualinis gyvenimas yra puikus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)