Man 29 metai. Aš pernelyg daug laiko praleidžiu galvodamas apie seksą, masturbuodamasis ar turėdamas lytinių santykių. Dabar per dieną masturbuojuosi tris ar penkis kartus, nors kai buvau jaunesnis, tai darydavau septynis ar aštuonis kartus per dieną. Kiekvieną kartą, kai pradedu susitikinėti su mergina, greitai pereinu prie savo įpročio mylėtis du ar tris kartus per naktį, beveik kiekvieną savaitės dieną. Nors iš pradžių merginoms tai patinka, po antros ar trečios savaitės jos pradeda prašyti pertraukos, teigdamos, kad joms skauda ar nėra nuotaikos. Po kurio laiko pasijuntu atstumtas ir nutraukiu draugystę su ta mergina.

Aš studijuoju paskutiniame universiteto kurse, ir seksas bei masturbacija suryja daug mano laiko, kurį galėčiau skirti mokslams. Masturbuotis pradėjau, kai man buvo devyneri ar dešimt metų. Manau, jog galbūt tai yra dalis problemos.

Masturbavimasis vaikystėje – net anksčiau, nei devyneri metai – yra gana normalus reiškinys. Jūs veikiausiai jaučiate daug nevilties ir išgyvenate kaltę dėl savo situacijos, „The Guardian“ svetainėje pažymi amerikiečių psichoterapeutė Pamela Stephenson Connolly, gydanti seksualinius sutrikimus.

Yra žmonių, kurie tai vertintų kaip moralės ir kraštutinumo problemą, bet jūsų bėda nėra lengvai išsprendžiama. Tai net nėra seksualinė problema. Seksas tiesiog yra būdas, kuriuo išreiškiate savo platesnę psichologinę problemą, susijusią su tuo, kaip funkcionuoja jūsų smegenys. Jūsų seksas yra kompulsyvus – jūs jaučiate nenugalimą, prievartinį norą juo užsiimti. Žmogus, kuris nesugeba atsispirti savo manijoms ir besikartojantiems veiksmams, sukeliantiems reikšmingų sunkumų jo gyvenime – jūsų atveju tai trukdo mokslams ir santykiams su merginomis – turėtų ieškoti gero terapeuto pagalbos. Kompulsyvumą ir maniją galima išgydyti, bet jei nieko nedarysite, padėtis tik blogės, įspėja P. Stephenson Connolly. Ieškokite pagalbos. Jūs nusipelnėte atokvėpio nuo destruktyvaus rato, kuris yra jus įsukęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)