Shape.com paprašė ekspertų pakomentuoti ir atskirti mitus nuo realybės.

Ar patyrėte skvirtingą, ar girdėjote apie jį, ar matėte pornofilme, žinokite – ne jūs vieni smalsaujate apie šį reiškinį. (Tinklalapio „PornHub“ duomenimis, vis daugiau žmonių ieško su tuo susijusios videomedžiagos).

Esminis klausimas: ar moterų ejakuliacija – realus dalykas? Atsakymas – taip. (Įvairių kūno skysčių gaminimasis – vienas iš keistų, bet neatsiejamų sekso šalutinių poveikių).
Kitas klausimas: ar skvirtingas ir moterų ejakuliacija tas pats? Atsakymas – ne.

Faktai apie skvirtingą ir moterų ejakuliaciją

Naujausių tyrimų duomenimis, skvirtingas yra skysčio srovė iš šlaplės, kitaip tariant, šlapimas.

Kas yra moterų ejakuliacija?

Pasak tinklalapio „Shape“ konsultantės, daktarės Logan Levkoff, moterų ejakuliacijos skystis yra tirštesnė, labiau pieno konsistencijos medžiaga, labai panaši į sėklą, tik be spermatozoidų. Ši medžiaga susideda iš prostatos rūgšties, gliukozės ir fruktozės, kaip sperma.
Tad, pasirodo, skvirtingas ir moterų ejakuliacija yra du skirtingi dalykai.

2014 m. tyrimo, išpublikuoto leidinyje „The Journal of Sexual Medicine“, autoriai atliko bandymą. Tyrime dalyvavusios moterys nusišlapino, paskui buvo stimuliuojamos, kol ejakuliavo. Dubens ultragarso tyrimai rodė, kad prieš skvirtingą moterų šlapimo pūslės buvo bent iki pusės pilnos, o po skysčio iššvirkštimo tuščios – tai rodo, kad skystis buvo iššvirkštas iš pūslės. Kai tyrėjai ištyrė iššvirkštą skystį, paaiškėjo, kad dviejų iš septynių mėginių cheminė sudėtis buvo identiška šlapimui.

Kitų penkių mėginių sudėtyje buvo prostatos specifinio antigeno (PAS) – fermento, kurį gamina Skeno liaukos, dar vadinamos moteriška prostata. Šios liaukos yra viršutinėje makšties sienelėje, šalia šlaplės angos, iš jų, mokslininkų nuomone, moterys ir ejakuliuoja, teigė L. Levkoff.

Taigi pirmoje tiriamųjų grupėje užfiksuotas skvirtingas, o antroje – moterų ejakuliacija. Kaip tai veikia seksualinį gyvenimą? Niekaip – organizmas tiesiog įvairiai reaguoja į orgazmą, teigė L. Levkoff.
Ar visos moterys gali švirkšti skystį (skvirtingas) ar ejakuliuoti? Neaišku. Tarptautinės seksualinės medicinos bendruomenės duomenimis, sekso metu ejakuliuoja 10–50 proc. moterų.

Kai kurių ekspertų nuomone, ejakuliuoti gali visos moterys, tik dauguma šito nežino, nes skystis suteka atgal į šlapimo pūslę.

Kaip vyksta skvirtingas?

Sužinojusios apie skvirtingą, veikiausiai norėtumėte jį išbandyti. Stebuklingų judesių, kurie paskatintų moterį skvirtingui ar ejakuliacijai, nėra. Pasak Stenfordo universiteto Medicinos centro Moterų seksualinės medicinos programos direktorės Leah Millheiser, dar tiriama, ar moterys gali išmokti vadinamojo skvirtingo sekso metu. Tai gali įvykti patiriant orgazmą, tada, kai moteris lytiškai susijaudinusi, stimuliuojama. (Stimuliuojant arti Skeno liaukų esantį g tašką, gali atrodyti, kad sekso metu norite šlapintis.)

„Moterims, kurios patiria moterų ejakuliaciją ir dėl to nervinasi, gėdinasi, patariu iš anksto įspėti naują partnerį: „Žinok, man taip nutinka. Tai – požymis, kad seksas buvo geras.“, – sako Millheiser. Pasitieskite rankšluostį ar patiesalą ir – mylėkitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)