Porų santykių terapeutė ir seksologė Rachel Zar prisipažįsta ne kartą susidūrusi su moterimis, be galo nerimaujančiomis, kad naujam partneriui gali pasirodyti neišvaizdžios arba nepakankamai virtuoziškos, kad dėl įvykusios pertraukos bus sumažėjęs elastingumas toje vietoje, kurioje jis tiesiog būtinas, arba kad apskritai kils tiek keblumų, kad liks tik susitaikyti su apgailėtinu fiasko.

Vis dėlto žengiant į sekso sferą derėtų jausti jaudulį, o ne baimę, rašo R. Zar portale prevention.com skelbiamoje publikacijoje.

Nesvarbu, ar jau seniai mylėjotės su ilgalaikiu partneriu (periodų be sekso išgyvena begalė porų), ar kurį laiką tiesiog vienišavote ir ryžotės užmegzti naujus santykius, mintis apie intymią sueitį bauginti neturėtų. Kaip gi atsikratyti būgštavimų? Aišku, turte tinkamai pasiruošti. Galbūt padės toliau siūlomi patarimai?

Tyrinėkite savo kūną

Vienas efektyviausių būdų priminti sau, ką reiškia pajusti geismą, – nebijoti masturbuotis. Skirkite tam laiko tada, kai jausitės rami ir atsipalaidavusi, pavyzdžiui, lovoje arba duše. Tyrinėkite savo kūną, gilinkitės į pojūčius, atsiduokite nevaržomai fantazijai, stenkitės nubudinti prigimtyje glūdinčią aistrą. Jei nuo paskutinio karto, kai teko užsiimti seksu, jūsų kūnas pasikeitė (taip gali nutikti po gimdymo, perimenopauzės laikotarpiu ar kt.), išmėginkite ką nors naujo, galinčio padėti patirti malonumą. Atminkite, kad kuo geriau pati žinosite, kas jus „užveda“, tuo lengviau pavyks susijaudinti ir subtiliomis užuominomis nukreipti partnerį tinkama linkme.

Išmokite atsiriboti nuo minčių

Didžioji dalis darbo, kurį tenka atlikti stengiantis padėti klientėms nusiteikti intymumui, yra pastangos įtikinti jas, kad prasidėjus meilės aktui būtina atsiriboti nuo bet kokių minčių ir susitelkti tik į kūniškus pojūčius, teigia R. Zar.

Jei nerimausite dėl to, kaip partneris įvertins jūsų kūno linkius, arba galvosite, ką reikės valgyti per vėliau numatytą romantišką vakarienę, pajusti bundantį geismą bus labai sunku – taip galima numarinti net daugiausia vilčių teikiančias malonumo užuomazgas.

Bet kaip išmokti valdyti mintis? Pasidomėkite sąmoningumo meditacija. Kaip rodo tyrimai, užsiimant šia praktika pavyks lengviau įveikti nerimą, sukylantį nuo minčių apie seksą arba jau veiksmui įsibėgėjus. Dabar siūloma specialių programėlių, atstojančių meditacijos vadovus. Bent 10 minučių per dieną skirkite kvėpavimo pratimams ir gilinimosi į pojūčius seansams. Galbūt nustebsite, bet meditacija gali tapti svarbiausiu įrankių jūsų intymių priemonių arsenale – savo poveikiu pralenkti net vibratorių.

Atitinkamai nusiteikite

Tam tikros mintys arba aplinkybės gali padėti akimirksniu pajusti geismą, todėl atkreipkite dėmesį, apie ką pagalvojus arba kokioje aplinkoje atsidūrus pavyksta atitinkamai nusiteikti. Ar jums patinka ryški šviesa, ar prieblanda? Jaukiau, kai fone skamba muzika, ar kai tvyro tyla? Daugiau pasitikėjimo įgyjate dėvėdama nėriniuotus apatinius, ar trikotažinius marškinėlius? Taip pat pasiruoškite daiktus, kurių gali prireikti (tarkim, mėgstamą lubrikantą), kad netektų nutraukti įsiaudrinusių glamonių ir pulti jų ieškoti.

Susitelkite į procesą, o ne į rezultatą

Jei nerimausite dėl to, ar pavyks patirti orgazmą, tikėtina, pernelyg skubėsite pasiekti finišą, todėl nepavyks atsipalaiduoti. Jokiu būdu neskubinkite vyksmo – lai viskas rutuliojasi lėtai. Kai pasijusite rami, patirti malonumą pavyks daug paprasčiau. Atminkite, kad stresas ir spaudimas – didžiausi libido žudikai.

R. Zar pataria iš pradžių pasikalbėti su partneriu apie tikėtiną intymumą. Pokalbis padės sukurti atitinkamą atmosferą ir išsiaiškinti bei išsakyti lūkesčius. Žinokite, kad pirmą kartą tikrai nebūtina atlikti visko iki galo. Galbūt pakaks jausmingo masažo, intensyvių glamonių. Neskubinkite įvykių. Kai viskas vyks savaime, bus lengviau pasiryžti didesniam intymumui – jei to tikrai norėsite.

Nesusiaurinkite sekso sąvokos iki lytinio akto arba orgazmo. Jei gilinsitės į procesą, o ne į rezultatą, tikėtina, kad viskas klosis puikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)