Pataria specialistė

Lou Paget – seksologė iš Kalifornijos. Ji 15 metų veda seminarus apie seksualumą, bendrauja su poromis, analizuoja jų santykius:

– Kinas, žurnalai, reklaminiai plakatai formuoja idealių moterų vaizdą. Palyginusios save su jomis aptinkame turinčios daugybę trūkumų. O jei dar kas nors mesteli užgaulią frazę... Patikime ja. Dažna galvojame, jog žinome, ką apie mus galvoja aplinkiniai. Imame gėdytis savo figūros, savo išvaizdos. Ir visa tai trukdo mums mėgautis seksualumu.

Moterims, su kuriomis bendrauju, visuomet sakau: reklama rodo kūną, kuris realybėje neegzistuoja. Tai – dirbtinis produktas. Juk lyginate save su merginomis, kurios nebuvo nėščios, negimdė, nemaitino kūdikio krūtimi, kurios neturėjo sveikatos problemų, nesipyko su artimaisiais, nepatyrė streso darbe ir klimakso.

Kai kine matome sekso scenas, juk žinome, kad tai nerealu: negali partneriai kartu patirti orgazmo vos po dviejų minučių sueities. Tikrovėje seksas labiau nerangus, kartais vienodas, net juokingas – kodėl tuomet turėtume tikėti, kad egzistuoja idealūs kūnai?

Neleiskite masinėms informavimo priemonės apsukti jums galvą. Tai, ką matote ekranuose, – vyriškų fantazijų derinys. Šiuolaikinė aparatūra padeda tai įgyvendinti. Modelio išvaizda rūpinasi stilistai, vizažistai, šviesų meistrai. Po fotosesijos iš šimtų nuotraukų išrinkus vieną darbo imasi retušuotojai. Tokios moters gatvėje niekada nesutiksite. Norite pamatyti, kas realu, apsidairykite aplinkui, nueikite į sporto klubą, kirpyklą, prekybos centrą.

Be to, atminkite vyrai save laiko puikiais meilužiais, jeigu sugeba partnerei suteikti pasitenkinimą – būtent tai jiems yra svarbiausia.

O seksas reikalauja mokėjimo duoti ir imti. Kai moteris leidžia vyrui suprasti, kad jo veiksmai teikia pasitenkinimą, ji gali švelniai pakreipti veiksmus taip, kaip nori.

Kai moteris patenkinta kūnu, kurį turi, juo rūpinasi, jai bus lengviau tokius pačius jausmus sukelti ir partneriui. Todėl jo troškimą užvaldyti tą kūną ji priims nesivaržydama ar iš dėkingumo, o su malonumu ir ramiu pasitikėjimu savimi.