Neseniai pati tapau vieno vyro meiluže, tiesa, neilgam ir pati to nežinodama. Susitikinėjome trumpai, jis (pavadinkime jį Dariumi) man labai patiko, daug pasakojo apie mūsų būsimą bendrą gyvenimą, norėjo kraustytis pas mane. Aš labai norėjau tikėti jo nuoširdumu, bet nuojauta sakė, jog turiu palaukti ir geriau pažinti žmogų.

Mes abu gyvenom užsienyje, bet jis kartais išvažiuodavo į Lietuvą, nes turėjo du vaikus. Teigė, jog yra išsiskyręs. Vieną gražią dieną sulaukiau Dariaus žmonos skambučio, tuo metu jis buvo pas ją ir saldžiai miegojo, kol ji, patikrinusi telefoną, rado mūsų susirašinėjimus. Kalbėjomės trumpai. Pasakiau, jog nieko nežinojau ir kaip nesmagu, kad taip įvyko. Ji papasakojo apie judviejų bendrą gyvenimą, skundėsi, jog jis pastoviai išvykęs, retai grįžta, ji juo nepasitiki, bet tvirtino, jog jie nėra išsiskyrę. Man jos buvo gaila, tiek pat buvo gaila ir savęs, mes moteriškai pasikalbėjom.

Prisiminiau kaip Darius pasakojo, kad negaudavo šilumos ir dėmesio iš žmonos, ji nesidomėdavo, kaip jam sekasi. Nesusilaikiau jos nepaklaususi, kada paskutinį kartą ji buvo moteris savo vyrui, ar dažnai paklausia, kaip jis jaučiasi, ar skiria jam dėmesio ir kodėl neišsiskiria, jei taip viskas blogai. Nenorėjau jos teisti, bet bandžiau jai pasakyti, kad pamiršo būti dėmesinga ir švelni, todėl nėra ko stebėtis, jog Darius išėjo ieškoti šilumos pas kitą. Juk dažnai užimtame šeimyniniame gyvenime tiek vyrai, tiek ir moterys pamiršta skirti dėmesio vienas kitam, palaikyti ir išreikšti meilę, rūpintis viena kitu. Kiekvienas vyras nori būti mylimas ir sulaukti palaikymo, o moteris - irgi to paties. Nesvarbu, kad nėra laiko, o šalia laksto vaikai su savo milijonais poreikių. Vyrui ar moteriai nesulaukus dėmesio, gali ateiti kitas žmogus ir pasiūlyt tai, ko šeimoje negauna. Labai dažnai vyrai ar moterys būna neištikimi, nes negauna supratimo ir meilės iš sutuoktinio. Nusivylę savo antrosiomis pusėmis būtent kitam žmogui išsikalba apie gyvenimą, savo jausmus...

Tik tada žmona atsibunda, kai sužino, jog vyras turi meilužę arba atvirkščiai – vyras prisimena turįs žmoną, kai ji susiranda gerbėją. Nežinau, kiek porų yra palietusi neištikimybė, bet gyvenime būna visaip. Vieni tuokiasi iš meilės, kiti iš pareigos, vieni kenčia visą gyvenimą, kiti būna laimingi. Kažkas ieško paguodos nuošalyje, kažkas sąžiningai būna ištikimas. Vieni išsiskiria nė nepraėjus porai metų po vedybų, kiti nesiskiria, bet suka i šoną. Niekas nepasakys, kuris kelias teisingas ir negalima nieko teisti.

Su Dariumi atsisveikinau, daugiau jo ir nepamačiau, nors ir neigė turįs žmoną, bet neišdrįso net susitikti ir visko paaiškinti. Jaučiausi įskaudinta, bet tiesą sužinojau gana anksti ir tuo džiaugiausi. Jis grįžo pas žmoną ir susitaikė, santykiai sutvirtėjo, bet ar ilgai ir laimingai gyveno – nežinau.

Nors santykių ekspertai teigia, kad meilužės ar meilužio atsiradimas gali sutvirtinti santuoką, manau, kad tai pavyksta tik tuo atveju, jei tai laikinos problemos ir pora nusprendžia ieškoti jų priežasčių ir taisyti santykius. Dažniausiai tokios krizės baigiasi skyrybomis. Bet juk galima būtų to išvengti. Reikia tik nepamiršti puoselėti santykius, skirti dėmesio vienas kitam, branginti ir saugoti tą, kuris yra šalia.

Elena

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)