Pačiame glamonių įkarštyje užeinantis staigus noras nusišlapinti gali ne juokais sutrikdyti. Ir kas per nesąmonė, kad vieną akimirką galima salti iš palaimos, o kitą – su siaubu suvokti, kad tuoj įvyks kažkas itin gėdingo. Kai šie nepatogumai ima kartotis, nejučiom sukirba klausimas – ar normalu užsimanyti mažo reikalo pačiu nepalankiausiu momentu? O galbūt tai problema, dėl kurios reikia kreiptis į gydytoją?

Noras nusilengvinti, kai kyla seksualinis susijaudinimas, yra gerokai dažnesnis reiškinys nei daug kas mano.

„Poreikis nusišlapinti, kylantis užsiimant seksu, gali būti visiškai normalus reiškinys. Tiesą sakant, į tokią padėtį bent kartą yra patekusios net 60 proc. moterų“, – teigia Sherry A. Ross, moterų sveikatos specialistė, intymius klausimus nagrinėjančios knygos „She-ology“ autorė.

Kaip rašoma portalo netdoctor.co.uk publikacijoje, į lytinį dirginimą reaguoja ir šlapimo pūslė, bet, laimei, šis procesas nėra suvis nekontroliuojamas. Tad ką gi galima padaryti, kad tikimybė, jog būsite priversta strimgalviais lėkti gamtinio reikalo pačiu intymiausiu momentu, maksimaliai sumažėtų?

Nusišlapinti būtina ir prieš tai, ir po to

Ko gero, esate girdėjusios patarimą po lytinės sueities nusišlapinti: taip elgiantis, esą, sumažėja šlapimo takų infekcijos rizika. Ši informacija – absoliučiai teisinga, tačiau taip pat žinokite, kad nusišlapinti reikia ir prieš lytinius santykius – taip tiesiog sumažės nelemtų pertraukėlių, kurias prisieis daryti artėjant prie orgazmo, tikimybė.

Šlaplė ir šlapimo pūslė yra greta vaginos kanalo. Jei šlapimo pūslė pilna, lytinių santykių metu gali ne tik sukilti, bet ir nevalingai išsipildyti noras šlapintis.

„Kadangi šlapimo pūslė yra tiesiai virš vaginos, į ją įterpto penio arba vibratoriaus slankiojimas pirmyn ir atgal gali sukelti norą šlapintis, – aiškina Sh. A. Ross. – Per lytinį aktą atliekami judesiai šlapimo pūslę veikia tarsi smūgiai, nes lytiniai organai yra visiškai čia pat.“

„Noras nusilengvinti, užeinantis lytinio akto metu, nėra neįprastas, kadangi, į vaginą įsiterpus peniui arba vibratoriui, taip pat dėl specifinės jų padėties, šlapimo pūslei daromas spaudimas“, – sako seksologė Kristine D‘Angelo.

Kad taip nenutiktų, prieš griūvant į lovą reikėtų užsukti į tualetą. Tada bent būsite ramios, kad palaimingą akimirką neįvyks dar ir potvynis.

Viena iš priežasčių – makšties sausumas

Jeigu per lytinius santykius visada užeina noras nusilengvinti, gali pagelbėti tinkamas lubrikantas. Dėl makšties sausumo gali vykti šlaplės kanalo dirginimas, savo ruožtu, privedantis prie noro šlapintis.

„Kad makšties sausumas arba dirginimas nesukeltų problemų, galima naudoti lubrikantą. Jis apsaugos vaginos audinius nuo sudirgimo, be to, nebus daromas poveikis šlaplės kanalui, galintis lemti norą šlapintis“, – sako K. D’Angelo.

Lubrikantų asortimentas – išties gausus, todėl tikrai galima pasirinkti tinkamą. Čia perteikiamoje publikacijoje rekomenduojama rinktis vandens pagrindo lubrikantus, kurių sudėtyje nėra parabenų ir glicerolio. Aišku, tiks ir kokybiškas silikoninis lubrikantas. Atminkite, kad gleivingi vaginos ir vulvos audiniai pasižymi ypač geromis sugeriamosiomis savybėmis, todėl prastos kokybės produktų derėtų vengti.

Noras šlapintis ir G taško stimuliavimas

G taškas yra per kelis centimetrus nuo išorės nutolusi sritis makštyje. Norint jį surasti, reikia įterpti į makštį vieną arba du pirštus ir čiuopti vidinę makšties sienelę pilvo kryptimi. Srities paviršius primena graikinio riešuto struktūrą. Kaip tik šiuo tašku baigiasi klitoris. Su juo sutampanti sritis yra visai šalia šlaplės korėtosios srities ir Skene‘o liaukų, orgazmo metu kartais išskiriančių itin daug sekreto (reiškinys vadinamas moters ejakuliacija).

Stimuliuojant G tašką, dirginama ir korėtoji šlaplės sritis bei šlaplė, todėl gali apimti norą šlapintis primenantis jausmas. Be to, kai Skene‘o liaukos prisipildo skysčio, šlaplė patiria dar didesnį spaudimą. Taigi, gali būti ir taip, kad realaus poreikio nusilengvinti neatsiranda – taip tik atrodo.

„Kai masažuojamas su klitorio tinklu susietas G taškas, ima kauptis skysčiai, o ejakuliaciją nesunku palaikyti nusišlapinimu. Beje, šiek tiek šlapimo tame sekrete išties yra“, – aiškina K. D’Angelo ir priduria, kad noras šlapintis dažnai sukyla prieš Skene‘o liaukų skysčio pliūpsnį.

Kada reikėtų kreiptis į mediką

Noras nusišlapinti lytinių santykių metu, kaip jau minėta, paprastai laikomas normaliu reiškiniu. Deja, taip yra ne visada. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad tai – problema, apie kurią reikėtų pasitarti su gydytoju arba ginekologu. Kreiptis į gydytoją patartina tada, jei, tarkim, norą šlapintis lydi skausmas. Tokie simptomai gali būti šlapimo pūslės arba šlapimo takų infekcijos požymis. (Šiaip jau visada, jei lytiniai santykiai – skausmingi, derėtų pasikonsultuoti su gydytoju.)

Dar viena priežastis, dėl kurios gali kilti noras šlapintis lytinių santykių metu, yra silpni pilvo dugno raumenys.

„Jei dėl gimdymų, nuolatinio kosulio, čiaudulio, vidurių užkietėjimo arba reguliariai atliekamų aukšto intensyvumo pratimų yra susilpnėję pilvo dugno raumenys, gali kilti noras nusišlapinti lytinių santykių metu“, – sako Sh. A. Ross.

Sustiprinti pilvo dugno raumenis gali pavykti atliekant Kegelio pratimus. Vertingų patarimų gali pateikti ir gydytojas, todėl jam visada pravartu patikėti visas rūpesčių keliančias sveikatos problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)