Viskas, ko reikia, norint leistis į to taško paieškas, – tai šiek tiek drąsos, smalsumo, na, ir, suprantama, atsiribojimo nuo visų bent kiek puritoniškų nuostatų.

Daugelį vyrų vien nuo minties, kad kažkas gali liestis prie prostatos (tarp šlapimo pūslės ir varpos esančios graikinio riešuto dydžio liaukos), nupurto, tarsi pagalvojus apie dantų kanalų gydymą.

Tačiau tikrai yra tokių, kuriems prostatos tyrinėjimas asocijuojasi su neapsakomą malonumą sukeliančiu lytiniu pasitenkinimu. Įdomu tai, kad pastarųjų grupės nepavyktų apibrėžti pagal jokius palinkimo į konkrečią seksualinę orientaciją kriterijus: į ją patenka ir heteroseksualūs, ir biseksualūs, ir homoseksualūs vyrai.

Stimuliuojant prostatą sukeliamas malonumas, esą, yra toks didelis, kad kai kurie lytinės sveikatos specialistai šią liauką tiesmukai vadina vyrų G tašku. To įrodymų galima rasti portale menshealth.com publikuotoje penkių vyrų diskusijoje apie tai, kuris orgazmas stipresnis – patiriamas per penį, ar per prostatą. Sprendžiant iš vyrų pasisakymų, darosi aišku, kad laurais tektų vainikuoti pastarąją.

„Vyrų G taškas yra prostata, aptinkama, pasistūmėjus kelis centimetrus tiesiąja žarna, čiuopiant ją pilvo kryptimi“, – aiškina lytinio švietimo specialistė Susan Milstein, profesorė, dirbanti Merilando valstijos (JAV) Montgomerio koledže.

Prostatoje – begalė nervų galiukų – beveik tiek, kiek moterų klitoryje. Kaip tik todėl, pasak S. Milstein, vyrai gali būti pakylėti į visiškai naują malonumo lygmenį, aišku, jei patys nori į jį pakilti.
Dar įdomu tai, kad, nepaisant atvirų daugelio vyrų būgštavimų, reiškiamų reaguojant į mintį apie analinę stimuliaciją, prostatos masažuoklių pardavimas pastaraisiais metais gerokai ūgtelėjo. Tai įrodo ne šiaip kokie, o statistiniai duomenys. Tarkim, remiantis intymios paskirties gaminius platinančios įmonės „Healthy And Active“ pateikta informacija, per penketą pastarųjų metų prostatos masažuoklių pardavimas išaugo 56 proc. Pagrindiniai šių reikmenų pirkėjai, kaip teigiama, – heteroseksualūs, vyresni nei 45-erių metų vyrai.

Orgazmas

Minėtina, kad lytint prostatą orgazmą galima sukelti net nestimuliuojant penio.

„Stimuliuojant prostatą sukylantis orgazmas juntamas visose kūno vietose – palaimingas virpėjimas yra visa apimantis. Tai tikrai ne tas pats, kas patirti įprastą riboto masto malonumą, sukeliamą sąlyčio su vagina arba pasiekiamą masturbuojantis. Žinoma, per prostatą orgazmas pasiekiamas ne taip greitai ir pareikalauja daugiau pastangų, tačiau jos visos vertos rezultato“, – tikina dėl savaime suprantamų priežasčių vien vardu Chrisas prisistatantis lytinio švietimo entuziastas iš Los Andžele veikiančios bendrovės „The Pleasure Chest“.

O ką, jei nuo kalbų pereitume prie darbų? Tik kad prostatos masažas teiktų malonumą ir neišvirstų į konfūzišką situaciją, pravartu atsižvelgti į toliau suminėtus šio pikantiško užsiėmimo niuansus iš portalo menshealth.com.

Būkite pasiruošęs

Jei pasimasažuoti prostatą norite pats, pirmiausia įsitikinkite, kad jūsų rankos švarios ir nagai nukarpyti. Jei šis reikalas bus patikėtas partnerei (-iui), užmeskite akį į jos (jo) rankas.

Ko gero, svarbiausias nurodymas – būtinai naudoti lubrikantą, kadangi išangėje savaiminio sutepimo neįvyks. „Jeigu į analinę angą įterptas objektas sukelia skausmą, galbūt pernelyg skubate? Sulėtinkite tempą ir panaudokite daugiau lubrikanto“, – pataria Chrisas. Jei tepant lubrikantą pirštais kyla nors menkiausias diskomfortas, jis rekomenduoja naudoti specialų švirkšto tipo įrankį, skirtą lubrikantui suleisti.

Judėkite pamažu

Prieš skverbdamiesi į analinę angą, švelniai pasimasažuokite tarpvietę – sritį tarp sėklidžių ir išangės. Tarpvietė yra ypač jautri ir nepelnytai apleista erogeninė zona.

„Patys neskubėdami patyrinėkite savo kūną. Po nugara ir sėdmenimis pasidėkite pagalvę, šlaunis iškelkite, kad būtų lengviau pasiekti reikiamas vietas. Pradėkite nuo tarpvietės masažo ranka arba pirštais. Tada patrinkite išangę iš išorės lubrikantu suteptu pirštu, kad sužadintumėte nervų galiukus“, – moko Chrisas.

Pereikite prie vidinės stimuliacijos

Kai nuo išorinio masažo pasijusite maloniai susijaudinęs, pamėginkite įterpti pirštą į analinę angą. Skverbkitės taip, kad pirštas tiesiąja žarna slinktų į viršų, bambos link. (Šiuo etapu prireiks daugiau lubrikanto.) „Maždaug ties penktuoju centimetru turėtumėte pasiekti prostatą“, – sako Chrisas.

Svarbu atminti, kad skverbtis giliau nebereikia, ypač jei eksperimentuojate pirmą kartą.

„Žmonės kartais mano, kad reikia kone visą ranką susikišti, tačiau taip nėra, – sako S. Milstein. – Tiesiog per kelis centimetrus įterptą pirštą imkite lenkti į viršų. Pirštą šiek tiek pajudinkite, pasukinėkite, tarsi tapšnodami čiuopkite vidines angos sieneles, išmėginkite įvairaus stiprumo jėgą, kad suprastumėte, koks spaudimas ir intensyvumas jums malonus.“

Jei nerimaujate, kad galite, taip sakant, susitepti, intymiomis klajonėmis po savo kūną užsiimkite duše. Šiaip ar taip, vis tiek prireiks daug (!) lubrikanto.

„Labiausiai analinei stimuliacijai tinka silikoniniai lubrikantai, nes jų sudėtyje yra dimetikono, dimetikonolio ir ciklometikono, – sako Alicia Sinclair, sekso žaislų prekės ženklo „b-Vibe“ įkūrėja. – Dėl šių medžiagų silikoniniai lubrikantai yra tirštesnės konsistencijos nei analogiški vandens pagrindo preparatai. Daugeliui analinį seksą praktikuojančių žmonių tirštesni lubrikantai atrodo priimtinesni, kadangi jie suveikia kaip savotiška pagalvėlė, apsauganti itin jautrias organizmo sritis.“

Kadangi minėti lubrikantai ganėtinai tiršti, jų neteks nuolatos papildyti. Deja, naudojant vandens pagrindo lubrikantą tai veikiausiai bus būtina.

Turite save įkaitinti


Jei prostatos stimuliacijos imsitės nebūdamas lytiškai susijaudinęs, tikrai patirsite fiasko. Tiktai tada, kai ganėtinai įsiaudrinsite, jūsų kūnas atlieps jūsų veiksmams, o ne jiems priešinsis. Tik susijaudinęs būsite pakankamai atsipalaidavęs, todėl analinė anga taps elastingesnė, mažiau linkusi susitraukti. Matyt, jau aišku, kad būtina kokia nors įžanga. O jai galėtų tikti kad ir naršymas po pornografines svetaines ar net lengva masturbacija.

Kvėpuokite

„Užsiimdami seksu dažnai pamirštame sąmoningai kvėpuoti, – sako lytinio švietimo entuziastė Cory B. – Kvėpavimas leidžia užmegzti glaudesnį ryšį ir su savo pačių, ir su partnerio (-ės) kūnu.“
Šiuo priesaku patartina vadovautis ir įsitraukus į žaidimą su prostata. Kvėpuokite giliai, sąmoningai. Taip pavyks labiau save išlaisvinti, bus lengviau įsijausti į kylančius potyrius. Kuo kokybiškiau kvėpuosite, tuo labiau atsipalaiduosite, o kuo labiau atsipalaidavę būsite, tuo didesnį malonumą pajusite.

Išmėginkite prostatos masažuoklį

Norint paeksperimentuoti su prostatos masažuokliu, iš pradžių verta išmėginti analinį kaištį: tada maždaug nujausite, ko tikėtis, ir nepatirsite nemalonių siurprizų. Tinkami prostatos masažuokliai atrodo kitaip nei analiniai kaiščiai: jie suformuoti taip, kad įterpti į analinę angą pasiektų vyro G tašką – prostatą.

„Įsigyti rekomenduojama tokį, kuris būtų su rankena arba plačiu pagrindu, kitaip gali pasimesti viduje. Juk nenorite, kad smagybės pasibaigtų ligoninės priimamajame, kartais tikrai sulaukiančiame nelaimėlių su kuo nors išangėje“, – bando juokauti S. Milstein.
Beje, atminkite, kad jei naudojate žaisliuką, lubrikantas turi būti vandens pagrindo: silikoninis gali nepataisomai sugadinti masažuoklį ar kt.

Puiku, jei yra, kas gali padėti

Jei nesate pakankamai lankstus, atsakančiai save paglamonėti gali būti sunkoka. Tai, aišku, nėra neįmanoma, tačiau jei tenka ypač susiriesti, gali būti sunku atsipalaiduoti. Gerai, jei turite partnerę (-į) galinčią (-į) ištiesit pagalbos ranką. Kito asmens pagalba – ne tik patogumą, bet ir didesnį malonumą užtikrinanti išeitis. Kai masažu užsiims kas nors kitas, jūs galėsite susitelkti į kvėpavimą, pojūčius ir viską, kas vyksta su jūsų kūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)