Jei vis dar skeptiškai vertinate rytinio sekso privalumus, perskaitykite Womenshealthmag.com surinktų 15 punktų, pagrindžiančių rytinių malonumų naudą. Taip pat pateikiame patarimų, kaip rytais pakurstyti aistrą miegamajame.

Taigi, kiekvieną rytą pradėkite nuo sekso ir visa diena bus geresnė. Štai kodėl.

1. Jūs jau lovoje

Taigi, neprireiks papildomų pastangų. Tiesiog prisislinkite prie partnerio ir pašnibždėkite jam į ausį, ką ketinate jam padaryti – tai akimirksniu jį įkaitins, pataria seksologė Emily Morse, vedanti tinklalaidę „Sex With Emily“.

Vargu ar partneris jus atstums – juk šiaip ar taip abu gulite lovoje. Tereikės išsinerti iš pižamų... nebent ir taip miegate nuogi – tokiu atveju pasiteisinimų nebelieka.

2. Rytinis seksas akimirksniu pakelia nuotaiką...

Aktyvi veikla akimirksniu sukelia energijos antplūdį. Pačioje pradžioje gal bus sunkoka išsibudinti iš miegų, tačiau atmosferai kaistant ir veiksmui intensyvėjant, galiausiai pajusite palaimą. Taip nutinka dėl to, kad sekso (ir sporto) metu išsiskiria endorfinai – skausmą malšinantys hormonai. Orgazmo metu išsiskyrus endorfinams užplūsta pakylėjimas, ir ši gera nuotaika trunka ilgai. Argi ne puikus būdas kovoti su pirmadienio slogučiu?

3. ...ir natūraliai malšina skausmą

Kankina chroniška migrena? Užjaučiame.... Tačiau turėkite omenyje, kad orgazmo metu išsiskyrę minėtieji endorfinai turi skausmą malšinantį poveikį. Taigi po rytinio sekso jūsų nebevargins jokie diegliai ir migrenos. Gamta pasirūpino, kad išsiverstumėte be vaistų.

4. Rytinis seksas gali sustiprinti santykius

Rytinis seksas ne tik suteikia energijos visai dienai, bet ir stiprina santykius, sako E. Morse.

„Sekso metu išsiskiria endorfinai – jie sustiprina švelnumo, prieraišumo jausmą, – sako E. Morse. – Šie hormonai maitina meilę, o tai reiškia, kad jei ryte pasimylėsite, visą dieną jausite stipresnį ryšį su partneriu.“

Dieną prisiminę rytinius malonumus, galbūt pajusite norą parašyti partneriui žinutę: „Vis dar jaučiu tavo rankas ant savo kūno ir vis prisimenu, ką tu man darei ryte.“ Tokios žinutės gali tapti puikia įžanga į vakarinį seksą.

5. Rytinis seksas padeda sumažinti stresą

Rytais dažniausiai visas pasaulis užgriūva ant galvos, o prisiminę suplanuotus dienos darbus, tenorime palysti po antklode ir niekada iš po jos neišlįsti. Čia ir vėl pasitarnauja oksitocinas – šis ryšį stiprinantis hormonas dar ir mažina stresą. Tad prieš pradėdami nerimauti dėl pusmečio įvertinimo darbe, išbandykite raminantį orgazmo poveikį.

6. Rytinė šviesa žadina jausmus

Kas sako, kad romantišką nuotaiką kuria tik žvakių liepsna? Nuogi kūnai aušros nušviestame miegamajame atrodo ne mažiau jausmingai, o gal net labiau, sako E. Morse. Kai esate nuogi šviesoje, ir nieko neslepiate vienas nuo kito, tai labai suartina, sako ekspertė.

7. Rytinis seksas padeda geriau pažinti vienam kitą

Kai mylitės ryte, labiau nei vakare parodote vienas kitam savo pažeidžiamumą. Ryte jūs pabundate be makiažo, natūrali – su įkritusiais paakiais, susivėlusiais plaukais ir t.t. Kai vienas kitą matote be pagražinimų, ir priimate vienas kitą tokius, kokie esate, ryšys stiprėja ir gilėja, sako E. Morse.

Intymumas neapsiriboja vien tik išvaizda. Kai mylitės iškart nubudę, kai dar nebendravote su kitais žmonėmis, intymumas tampa judu suartinančia paslaptimi.

8. Mažesnė tikimybė, kad užklups vaikai

Kartais tam, kad pabūtumėte vieni, tereikia nustatyti žadintuvą keliolika minučių anksčiau, nei keliasi vaikai.

„Jei mylėsitės ryte, intymus artumas ir malonumas dažniau taps prioritetu“, – sako E. Morse. Pasak ekspertės, vakare didesnė tikimybė būti užkluptiems vaikų, kurie, pavyzdžiui, negali užmigti, nes išgirdo kažkokį triukšmą ir nori miegoti su jumis.

Be to, po rytinio sekso sumažėjus stresui ir įtampai, jums bus lengviau išruošti vaikus į mokyklą – patikrinti namų darbus, suruošti priešpiečius, nes tiesiog būsite geriau nusiteikę.

9. Rytais būname pailsėję

Po ilgos darbo dienos vakare jau nebeturime jėgų mylėtis, tad kodėl gi šio malonumo neatidėjus rytui, kai esame gerai pailsėję? „Žinoma, vargu ar pajusite energijos antplūdį vos tik pramerkę akis, bet po truputį įsitraukdami į veiksmą, nė nepajusite, kaip išsibudinsite, o po kulminacijos būsite žvalūs ir energingi“, – žada ekspertė.

10. Rytinis seksas sustiprina imuninę sistemą

Ne paslaptis, kad po orgazmo savijauta iškart pagerėja, tačiau ar žinote, kodėl? Pasirodo, seksas (bet kuriuo paros metu) sustiprina imuninę sistemą, aiškina E. Morse. Organizme padaugėja imunoglobulinų IgA – antikūnių, kurių yra randama įvairiose kūno vietose, pavyzdžiui, seilėse, makštyje. Šie antikūniai užtikrina apsaugą toms kūno vietoms, kurios turi sąveiką su svetimomis substancijomis – tad sekso, ypač oralinio metu, organizme išsiskiria antibakterinės medžiagos, aiškina specialistė.

11. Po orgazmo oda natūraliai švyti

Po rytinio sekso galėsite mažiau dažytis veidą, o gal net visai apsieisite be makiažo: orgazmo metu išsiskyrusios medžiagos padidina estrogeno lygį, o estrogenas gerina odos ir spalvų spalvą ir tekstūrą. Tai labai paranku ryte, kai laikas spaudžia.

12. Rytinis seksas gerina pažintinius gebėjimus ir sustiprina atmintį

Tyrimai rodo, kad seksas sustiprina pažintinius gebėjimus ir pagerina atmintį, sako E. Morse. Tai reiškia, kad vėliau darbe bus lengviau susikaupti, darbai eisis kaip iš pypkės, nebereikės litrais gerti kavos.

13. Seksas gerina miegą

Seksas gerina miegą, ir ne dėl fizinio nuovargio (nors po intensyvaus sekso galime jį ir jausti), bet todėl, kad mylintis ir patiriant orgazmą smegenyse išsiskiria oksitocinas, geros savijautos hormonas, be to, sumažėja kortizolio – vadinamojo streso hormono, ir išsiskiria melatoninas, kuris padeda užmigti, aiškina E. Morse.

Taigi, šis cheminių medžiagų kokteilis yra puikus gilaus miego receptas, tad po rytinio sekso, vakare geriau miegosite, o kitą rytą vėl viską galėsite pakartoti.

14. Rytinis seksas išsprendžia nesutampančių poreikių problemą

Jei judviejų žaismingas nusiteikimas vis niekaip nesutampa, rytinis seksas gali būti abiem tinkantis sprendimas. Kodėl? Nes rytais partneriui daug lengviau nuteikti jus šėlionėms (ir atvirkščiai).

„Mūsų kūnai sutverti taip, kad orgazmą stipriausiai jaučia būtent ryte, kai nubundame“, – sako sekso terapeutė Vanessa Marin. Pasak ekspertės, rytais ir vyrų, ir moterų organizme testosterono lygis didžiausias. Ryte lytinis potraukis stipresnis, lytinių organų jautrumas padidėjęs. Taigi, lengviau įsitrauksite į veiksmą ir pajusite stipresnį orgazmą.

15. Rytinis seksas padeda nuo santykių rutinos

Net jeigu dėl įtempto grafiko jums priimtinesnis seksas vakare, vis vien išbandykite bent retkarčiais pasimylėti ryte – įvairovė ir spontaniškumas stiprina santykius.

Įtikinome! O dabar išsiaiškinkime, kas rytais padeda įkaitinti atmosferą miegamajame?


Taigi, ekspertų rekomendacijos.

1. Neikite tiesiai prie reikalo

Prieš įsiskverbimą įaudrinkite vienas kitą glamonėmis – nepamirškite, kad turite ne tik pirštus, bet ir liežuvį. Tai jums padės pajausti, kuri partnerio erogeninė zona reikalauja daugiau dėmesio, be to, labiau atsipalaiduosite ir susijaudinsite (moterims reikia daugiau laiko įsijausti).

Jei ryte nenorite tiesiai klausti partnerio, ar jis nusiteikęs seksui, pabandykite jam pamasažuoti galvą, nugarą arba pėdas, sako E. Morse. Prisilietimais užmegsite ryšį, o tada, tikėtina, pereisite prie intymesnių glamonių.

2. Pasilepinkite maistu lovoje

Jei judu su partneriu esate rytinio sekso naujokai, atšvęskite pirmąjį kartą pusryčiaudami lovoje, pataria E. Morse. Maitindami vienas kitą nusiteiksite žaismingai, o keli gurkšniai kvapnios kavos suteks energijos imtis reikalo. Nepamirškite, kad kai kurie produktai skanesni valgomi (ar nulaižomi) nuo partnerio odos.

3. Išbandykite skirtingas pozas

Jei jums neramu dėl nemalonaus kvapo iš burnos ryte, rinkitės pozas, kai nesate atsisukę vienas į kitą, pataria E. Morse. Pavyzdžiui, kai moteris apačioje, guli ant nugaros, o vyras guli ant jos ir įsiskverbia iš viršaus. Arba tiesiog iš vakaro pasidėkite prie lovos burnos gaiviklį.

Ryte tinka ir pozos, kurios nereikalauja daug pastangų – kai galima mylėtis beveik nepabudus. Pavyzdžiui, šaukštelio poza, kai abu partneriai guli ant šono, ir vyras įsiskverbia į moterį iš nugaros.

4. Pakeiskite vietą

Jei rytais nesinori mylėtis lovoje, pakeiskite vietą. E. Morse rekomenduoja mylėtis duše ar virtuvėje ant stalo. Duše tinka visos stovimos pozos, bet ekspertė siūlo išbandyti tokią, kai moteris stovi pasilenkusi, o vyras įsiskverbia jai iš nugaros, laikydamas ją už rankų.

Jei mintis apie virtuvės stalą jus įaudrina, mylėkitės ant jo. Kol stalo nenuklojo lėkštės ir dubenėliai su pusryčiais, išbandykite ant jo pozą, kai moteris guli ant nugaros, o vyras įsiskverbia į ją stovėdamas.

5. Nepamirškite žaisliuko

Nenukiškite savo mėgstamo žaisliuko giliai į stalčių – palikite vakare ant naktinio stalelio arba po pagalve. Ryte lengvai jį pasieksite ir galėsite pradėti linksmybes, nelaukdama, kol partneris pabus. Galų gale, jam bus daug maloniau pabusti nuo vibratoriaus, o ne nuo žadintuvo skleidžiamo garso.

6. Seksas kaip žaidimas

Jei rytinis seksas jums skamba kaip nepasiekiama prabanga – nes esate apsimiegojusi pelėda, rytais visur vėluojate, arba jei auginate mažus vaikus – nenusiminkite. Pabandykite seksą kaip žaidimą.

Psichologė ir sekso terapeutė Rachel Needle pataria uždegti partnerį „greitukui“, ryte sušnibždėjus jam į ausį: „Vaikai pusryčiauja, mes turime 10 minučių. Lauksiu tavęs vonioje.“

Jei rytais nenorite „gaišti laiko“ seksui arba nerimaujate dėl būtinų darbų sąrašo, nepamirškite: praktiškai neįmanoma likti blogos nuotaikos po gero sekso. Jei vis dar abejojate rytinio sekso nauda, dar kartą perskaitykite pirmąją straipsnio dalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)