Tiesa tokia, kad nors išvaizda svarbi ir vyrams, ir moterims, vis dėlto ji nėra lemiamas veiksnys ieškant partnerio (-ės). Seksualinio potraukio mechanizmas yra sudėtingas, jį nulemia daug įvairiausių veiksnių – nuo to, kokį kvapą skleidžia jūsų kūnas, iki žandikaulio formos ar netgi dėvimų marškinių spalvos.

Net jei jūs ir nepanašus į Ryaną Goslingą arba nesate iš prigimties apdovanotas subtilaus viliojimo gebėjimais kaip vėlgi tas pats Ryanas Goslingas, nenusiminkite – egzistuoja daugybė būdų tapti patrauklesniam svajonių moters akyse, rašoma menshealth.com.

Štai 19 strategijų, kaip patraukti jos dėmesį – ar būtumėte parke, klube, ar internetinėje pažinčių svetainėje.

1) Prajuokinkinkite ją.

Kiekvienas svajoja apie gerą humoro jausmą turinčią antrąją pusę. Jei draugų kompanijoje esate tas, kuris nuolat skaldo juokelius, neslėpkite šios savo savybės būdami šalia savo svajonių moters. Tai rekomenduoja net mokslas: 2006 m. tyrime, kurio išvados buvo paskelbtos leidinyje „Evolution and Human Behavior“, dalyvių buvo prašoma atsakyti, kaip jie vertina savo antrosios pusės gebėjimą juos prajuokinti. Rezultatai tyrėjų nenustebino – paaiškėjo, kad moterims išties svarbus partnerio humoro jausmas. Jei sugebėsite ją prajuokinti – didelė tikimybė, kad ji jums pajus potraukį.

2) Nešiokite akinius nuo saulės.

Akiniai nuo saulės vyrui suteikia seksualumo, ir tai galima paaiškinti. Notingamo Trento universiteto dėstytoja Vanessa Brown paaiškino, kad akiniai nuo saulės suteikia vyrui paslaptingumo: „Akys išduoda labai daug informacijos apie žmogų, todėl daro jį pažeidžiamu. O kai moteris negali iškart sužinoti visos informacijos, tai ją intriguoja ir traukia – ji nori sužinoti daugiau apie vyrą, kuris slepiasi už akinių.“

3) Būkite malonus.

2016 m. Gvelfo universiteto ir Nipisingo universiteto tyrėjai apklausė 800 žmonių, siekdami geriau suprasti ryšį tarp altruizmo, potraukio ir sekso. Tyrėjai klausinėjo dalyvių apie jų seksualinę istoriją ir tai, kaip dažnai jie imasi nesavanaudiškos veiklos, tokios kaip labdara arba kraujo aukojimas.

Paaiškėjo, kad dalyviai, kurie dažniau darė gerus darbus be jokio išskaičiavimo, turėjo daugiau seksualinių partnerių.

Be to, nors tyrimo metu tai ir nebuvo tirta, greičiausiai, altruistiški žmonės dažniausiai būna ir nesavanaudiški meilužiai, atsižvelgiantys į antrosios pusės norus ir poreikius, o tai taip pat prideda patrauklumo.

Pora

4) Kvėpinkitės.

Nuo vyros sklindantis subtilus kokybiško odekolono ar išskirtinių kvepalų dvelksmas moterims patrauklus, bet visai dėl kitų priežasčių, nei jūs manote. Tai nesusiję su feromonais ar natūraliu kvapu, bent jau kaip aiškinama straipsnyje, kuris buvo paskelbtas leidinyje „International Journal of Cosmetic Science“. Tyrimo metu paaiškėjo, kad tie dalyviai, kurie gavo pasipurkšti odekolonu, pranešė, kad jaučiasi patrauklesni, labiau pasitiki savimi.

Tačiau tyrimo įdomybės čia nesibaigia: kai grupei moterų buvo parodytas begarsis filmuotas odekolonu pasipurškusių vyrų įrašas, būtent šiuos vyrus moterys įvertino kaip patrauklesnius už kitus vyrus – tuos, kurie nebuvo pasikvėpinę. Tai reiškia, kad kai vyras jaučiasi seksualesnis ir labiau pasitikintis savimi, moterys tai pajunta ir toks vyras joms atrodo patrauklesnis.
Be abejo, svarbu ir tai, kad moterims maloniau būti šalia vyro, kuris maloniai kvepia, o ne dvokia kaip ką tik po sporto treniruotės.

5) Valgykite daugiau česnakų.

Būtent, česnakų! Kad ir kaip keistai skambėtų, bet 2016 m. akademiniame leidinyje „Appetite“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad vyrai, kurie valgo česnaką, skleidžia malonesnį ir patrauklesnį kvapą, nei tie vyrai, kurie česnako nevalgo. Tyrime teigiama, kad česnakas kažkokiu būdu paveikia kūno kvapą.

Toks štai paradoksas: nors prisivalgius česnako, burna atstumiančiai dvokia, bet česnako valgymas apskritai didina vyro patrauklumą.

6) Pramogaukite, keliaukite su kompanija.

Jei savaitgalį vykstate už miesto, pasikvieskite kelis draugus į kompaniją. Kalifornijos universiteto San Diege atlikto tyrimo duomenimis, grupinėse nuotraukose užfiksuoti žmonės atrodo patrauklesni nei nuotraukose, kur jie vieni. Pasak tyrėjų, ko gero veikia vadinamasis „komandos šokėjos efektas“: žmogus atrodo patrauklesnis kitų žmonių grupėje, nes žvelgiant į visus veidus kartu, vienas žmogus atrodo tarsi grupės vidurkis – veidai susilygina, nepatrauklūs atskiro žmogaus bruožai vizualiai išnyksta.

Tačiau tai be abejo neveikia internetinių pažinčių svetainėse – niekada į jas nekelkite nuotraukų, kuriose esate užfiksuoti draugų kompanijoje.

7) Susidraugaukite su kūdikiu.

Keliavimas su draugais yra puiki taktika, tačiau didžiausias vyro koziris yra kūdikis. Prancūzijoje atlikto tyrimo duomenimis, vyrai, kurie gražiai žaidė su kūdikiu, daugiau nei triskart dažniau gaudavo moters telefono numerį nei naujagimius ignoruojantys vyrai. 40 proc. moterų negailėdamos dalinosi savo telefono numeriu su vyru, kurį pamatė kalbinantį kūdikį, su juo guguojantį ir jam besišypsantį.

Tad jei turite mielą sūnėną ar dukterėčią, retkarčiais pasisiūlykite jį (ją) prižiūrėti, kur nors nusivesti (pažaisti į parką, pavyzdžiui). Vaiko tėvai jums bus dėkingi už pagalbą, o jūs lengviau užkariausite žavios nepažįstamosios širdį.

8) Išeikite pasivaikščioti su šunimi.

Šuo iš tiesų yra žmogaus (ypač vyro) geriausias draugas. Tame pačiame Prancūzijoje atliktame tyrime teigiama, kad moterys triskart dažniau buvo linkusios duoti savo telefono numerį gatvėje priėjusiam vyrui, kuris vedėsi šunį, nei vyrui be jokio šuns. Pasak tyrėjų, šuo paskatina socialinę komunikaciją (iškart atsiranda pokalbio tema), be to, rūpinimasis šunimi skatina gerumą, rūpestingumą ir jautrumą.

9) Nesiskuskite barzdos.


Australijos mokslininkų duomenimis, gerokai apžėlę vyrai – su kokia 10 dienų neskustais šeriais – moterims atrodo gerokai patrauklesni nei švariai nusiskutę vyrai, vyrai su rimta barzda arba su dienos-dviejų šereliais.

10) Pakoreguokite savo eiseną.

Niekas taip nepadeda užkariauti svajonių moters širdies kaip pasitikėjimas savimi. O vienas iš lengviausių būdų įvertinti, ar vyras pasitiki savimi – stebėti, kaip jis eina gatve.
„Potencialios partnerės visų pirma atkreipia dėmesį į jūsų aprangą, o tada – į eiseną, – sako R. Donas Steele‘as, knygos „Body Language Secrets: A Guide During Courtship & Dating“ autorius. – Pasitikintis savimi žmogus neskuba, bet ir neslankioja be tikslo – jis eina į tikslą neskubėdamas. Visada eikite taip, tarsi žinote, ką darote, ir žinote, kur einate.“

11) Išmaniai susikurkite savo profilį pažinčių svetainėje.

Pažinčių svetainės „Zoosk“ atliktos apklausos duomenimis, žmonės, kurių internetinės pažinčių svetainės profilyje figūruoja tokie pozityvūs žodžiai, kaip „kūrybingas“, „ambicingas“ ar „dažnai besijuokiantis“, sulaukia 33 proc. daugiau žinučių. Žinučių skaičius išauga, jei prie mėgstamos veiklos įrašomi tokie žodžiai, kaip „skaitymas“ ar „knygos“, arba paminimas bėgimas arba svarmenų kilnojimas. Tik jokiu būdu nemeluokite – būkite nuoširdūs, ir nepersistenkite.

Jei pirmojoje žinutėje vyras pamini tokius žodžius, kaip „vakarienė“ arba „išgerti“, atsakymo sulaukia 35 proc. dažniau.

Pasistenkite pažinčių svetainėje pateikti bent kažkokią informaciją apie save, geriausia – ką nors unikalaus, būdingo tik jums – tai, kuo jūs išsiskiriate.

„Manau, kad žmonės turėtų būti konkretūs, ­– sako „Bumble“ sociologė, dr. Jess Carbino. – Paprastai žmonės stengiasi nenukrypti nuo to, kas laikoma normaliu arba norma, bet aš manau, kad taip jie sau taip kenkia, nes savo geografinėje zonoje niekuo neišsiskiria iš šimtų kitų jų amžiaus ir lyties žmonių.“

12) Venkite asmenukių.

Vaikinai, kurie internetinėse pažinčių svetainėse skelbia asmenukes, sulaukia mažau žinučių, teigiama „Zoosk.com“ apklausos išvadose. Dr. J. Carbino teigimu, moterims labai nepatinka asmenukės, kuriose vyras save užfiksuoja iki pusės nuogą. „Be abejo, norisi matyti, ar vyras sportiškas, ar jo kūnas raumeningas, bet tai matosi ir per drabužiuas“, – sako Dr. J. Carbino.

Paprašykite draugo, kad jus nufotografuotų – geriau ne patalpoje, o lauke. „Zoosk“ apklausos duomenimis, vyrai, kurie profilio nuotraukoje užfiksuoti gamtoje, sulaukia 19 proc. daugiau žinučių.

13) Šypsokitės (tik iš lėto).


Leidinyje „Journal of Nonverbal Behavior“ paskelbto tyrimo duomenimis, vyrai, kurių šypsena nušviečia veidą iš lėto, vertinami kaip patrauklesni, nei vyrai, kurie nusišypso staigiai. Lėtai besišypsantys vyrai taip pat yra vertinami kaip labiau verti pasitikėjimo, nes jų išraiškos atrodo natūralesnės, nesuvaidintos. Šypsotis svarbu ir profilio nuotraukoje.

„14 proc. didesnė tikimybė, kad žmogus, kuris nuotraukoje šypsosi, bus pasirinktas kaip potencialiai tinkamas partneris, nes visi žino, jog besišypsantis žmogus atrodo malonesnis ir prieinamesnis, – sako dr. J. Carbino. – Vis dėlto svarbu, kad šypsena būtų natūrali, neatrodytų lyg dirbtinė grimasa.“

14) Sportuokite, bet nepersistenkite.

Los Andželo universitete Kalifornijoje atliekamo tyrimo metu vidutiniškai raumeningus, reguliariai sportuojančius vyrus moterys įvertino kaip seksualiai patrauklesnius nei liesus, liaunus, nesportuojančius vyrus arba pernelyg raumeningus vyrus.

15) Puikuokitės randais.

Vyras, kurio veidą vagoja nedidelis randas, moterims atrodo patrauklesnis trumpalaikiams santykiams nei vyras lygiu veidu, teigiama Jungtinėje Karalystėje atlikto tyrimo išvadose. Tyrėjai tai aiškina tuo, jog moterys randus mato kaip vyriškumo atspindį. Tai ypač sakytina apie randus, kurie atsirado po kokios nors traumos, nes tai gali reikšti gerus genus ar stiprią imuninę sistemą.

16) Nešiokitės gitarą (arba bent jos dėklą).

Žurnale „Psychology of Music“ paskelbto tyrimo duomenimis, moterys triskart dažniau linkusios duoti savo telefono numerį jo prašančiam vaikinui, kuris nešasi gitaros dėklą, nei vaikinui, kuris nešasi sportinį krepšį.

Muzikantai dažniausiai vertinami kaip „kieti“ ir linksmi, teigia tyrėjai. Be to, muzikiniai gebėjimai gali reikšti aukštesnį intelektą ir gerus genus – šios dvi savybės yra labai svarbios moterims renkantis partnerį.

17) Kalbėkite paprastai ir atvirai, o ne nuvalkiotomis frazėmis.

Niujorko valstijos universiteto tyrimo duomenimis, moterims labiau imponuoja (kaip potencialūs ilgalaikiai partneriai) tie vyrai, kurie jas užkalbina atviromis, tiesiomis frazėmis („Pamačiau tave iš tolo ir panorau susipažinti. Koks tavo vardas?“) ar saugiomis frazėmis („Ar turi laiko?“) nei vyrai, kurie kalba įžūliai („Gal pagaliau pasikalbėkime, kiek galima flirtuoti iš tolo?“). Tyrimas parodė, kad lengvabūdiškomis, nuvalkiotomis frazėmis kalbantis vyras atrodo kvailesnis, mažiau vertas pasitikėjimo.

18) Sėdėkite atvira poza.

Mokslininkai iš Jungtinės Karalystės išsiaiškino, kad atvira poza ­­– plačiai padėjusius kojas, ištiestomis rankomis – sėdinčius ir gestikuliuojančius vyrus moterys vertina kaip seksualesnius nei tuos vyrus, kurie sėdi suglaustomis kojomis ir sukryžiuotomis rankomis. Atvira kūno kalba signalizuoja apie dominuojančią poziciją, teigia tyrėjai.

Vis dėlto viešajame transporte, traukinyje ar lėktuve nereikėtų sėdėti pernelyg plačiai, ypač jei žmonių daug ir visi sėdi susigrūdę.

19) Nepamirškite gėlių.

Vien tik buvimas kambaryje, kur yra kelios vazos su gėlėmis, gali teigiamai paveikti moters požiūrį į jus, teigiama leidinyje „Social Influence“ paskelbto tyrimo išvadose. Kai moterys buvo aplinkoje, kurioje buvo gėlių, vyrai joms atrodė seksualesni ir patrauklesni, nei būnant kambaryje be gėlių. Pasak tyrėjų, gėlės moteris nuteikia romantiškai, gerina nuotaiką, galbūt todėl ir tokioje aplinkoje esantis vyras joms atrodo patrauklesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)