Nepaisant šių kraštutinumų, visada galima kalbėti bendrą tendenciją, ir tokiu atveju atrodo gana logiška paklausti: ar gali būti, kad, siekiant pastoti, būtinas tam tikras skaičius sueičių? Neseniai atliktos apklausos organizatoriai linkę manyti, kad taip, ir net sutinka įvardyti tą skaičių, rašoma portale womansday.com.

Apibendrinus apklausos duomenis paaiškėjo, kad nuo momento, kai ryžtasi šeimos pagausėjimui, iki džiaugsmingos akimirkos, kai nėštumo testas parodo teigiamą rezultatą, vidutiniškai poros būna pasimylėjusios 78 kartus per 158 dienų (maždaug 6 mėnesių) laikotarpį.

Šeimoms skirtos svetainės ChannelMum.com leidėjai atliko 1 194 tėvų apklausą ir išsiaiškino, kad daugelis porų, nutarusios susilaukti kūdikio, mylisi 13 kartų per mėnesį. Nors toks intensyvumas šiaip jau gali ir nestebinti, svarbu nepamiršti, kad, turint tikslą tapti tėvais, apima šioks toks nerimas, neretai trukdantis išlaikyti šį dažnį. Tarkim, 18 proc. apklaustų vyrų ir moterų nurodė, kad seksas, kuriuo užsiimama stengiantis pastoti, ima panėšėti į kažkokią prievolę. Dar 43 proc. asmenų prisipažino jautę ne tik šiokį tokį spaudimą, bet ir baimę patirti nesėkmę.

„Nors bandymas pradėti kūdikį, iš principo, – malonus užsiėmimas, jis gali virsti sunkiu ir įtemptu darbu. Iškart pasiekti tikslo pavyksta ne visoms poroms, tačiau, kad ir kaip intensyviai galvotumėte apie trokštamą kūdikį, privalote nepamiršti vienas kito“, – pataria ChannelMum.com pradininkė Siobhan Freegard.

Kai kurie žmonės mano, kad tikimybę pastoti lemia mylėjimosi poza. Kaip skelbia ChannelMum.com, populiariausia šiuo tikslu priimama poza yra misionieriaus (ja buvo linkę pasitikėti trys ketvirtadaliai apklaustų porų). Antroje vietoje – šuniukų poza (kai vyras atsiduria moteriai už nugaros; jai pirmenybę teikė 36 proc. apklaustų porų).

Kai kurios poros galvoja, kad pastoti įmanoma tik tam tikromis moters menstruacijų ciklo dienomis, tad su jomis ir derina seksą. 39 proc. apklaustųjų sakė stengęsi tinkamai maitintis, vartoję vitaminus.

Kai psichologiškai esame nusiteikę šeimos pagausėjimui, laukti, kol išsipildys su fiziologija siejami lūkesčiai, gali būti nelengva. Žinoma, galite vadovautis įvairiais patarimais, tik nepamirškite, kad bandymas pastoti – tai, visų pirma, intymus dviejų žmonių bendravimas, galintis teikti neapsakomą malonumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)