Kaip rašo „Reddit“ skaitytojai, dažniausiai po sekso vyrai apsiprausia po dušu arba apiplauna varpą kriauklėje, kiti apsišluosto penį drėgnu rankšluosčiu, drėgnomis servetėlėmis.

Trumpai tariant, nėra vieno teisingo būdo, kaip apsiplauti penį po seksualinių santykių, svarbiausia tai padaryti, teigia Niujorko „Langone Preston Robert Tisch“ ligoninės Vyrų sveikatingumo centro gydytojas Johnas Zampella. Jo teigimu, seksas sunkiai įsivaizduojamas be trinties, įvairių skysčių, odos dalelių ir pan., todėl po intymios sueities būtina apiplauti penį.

J. Zampellos teigimu, prausimasis po dušu ir apsiplovimas kriauklėje – tinkamai būdai, jei tik tai daroma kruopščiai. Su drėgnu rankšluosčiu arba servetėlėmis pašalinamos odos dalelės, skysčiai, tačiau muilas patikimiausiai naikina bakterijas ir saugo nuo infekcijų, ypač po analinio sekso.

Kodėl po seksualinių santykių vyrams reikia apsiplauti penį?

Penio paviršių dengia plona oda, o varpos galvutę ir apyvarpę iš vidaus dengia gleivinė. Gleivinė neturi apsauginio sluoksnio (kaip burnos gleivinė ir pan.), o penį dengianti oda tokį sluoksnį turi. Gleivinė jautri, jai didesnė infekcijų rizika. Moters makštis turi natūralią lubrikaciją, bet tuo pačiu joje gaminasi rūgštokos išskyros, saugančios nuo infekcijų, jos gali dirginti jautrią penio galvutę. Turbūt nereikia detalizuoti, kad bakterijų požiūriu analinis seksas dar rizikingesnis. Ne mažiau svarbu nusiprausti po oralinio sekso – seilėse yra įvairių fermentų, kurie, pasak gydytojo J. Zampellos, nesuvirškins penio, tačiau gali sudirginti (ypač aplink šlaplės angą).

Medikas aiškina, kaip apsiplauti penį po seksualinių santykių

J. Zampela pataria nuplauti varpą šiltu vandeniu, šik tiek pamuiluoti švelniu muilu, prausikliu – jis pašalins bakterijas, išskyrų likučius. Specialistas rekomenduoja vengti prausimosi priemonių su sintetiniais kvapais, dažikliais, nes jie gali sudirginti varpą.

Nusišlapinkite po sekso – tai saugo nuo šlapimo takų infekcijų, apvalo šlaplę.

Apyvarpės priežiūra

Vyrai, kuriems nėra dalinai ar visiškai apipjaustyta apyvarpė, turėtų dar kruopščiau paisyti švaros. Apyvarpė dengia varpos galvutę, todėl ši yra minkštesnė, padengta plonesnės odos, jautresnė įvairiems dirgikliams. Po apyvarpe gali kauptis nešvarumų, taigi vyrams, kuriems ji nėra apipjaustyta, būtina praustis po seksualinių santykių. Vyrai, kuriems pašalinta dalis apyvarpės, likusią jos dalį turėtų atstumti ir apsiprausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)