Tikra tiesa, kad kai kurios per lytinio švietimo pamokas apžvelgiamos temos verčia mokinius suglumti. O kaipgi jaučiasi mokytojai? Jie, aišku, yra pratę dėstyti savo dalyką, be to, jį išmano, todėl gali ekspromtu ir nė kiek nesutrikdami atsakinėti į įvairiausius klausimas. Tik ar į visus?

Diskusijų svetainėje „Reddit“ kartą buvo užvesta gana pikantiška tema, prasidėjusi nuo vidurinių mokyklų mokytojams skirto klausimo: ar dažnai, dėstant lytinį švietimą, tenka išgirsti iš vėžių išmušančių klausimų, ir, jei taip, kaip pavyksta į juos atsakyti. Per gana aktyvią diskusiją buvo pateikta kuo keisčiausių ir netikėčiausių klausimų pavyzdžių. Toliau rasite kelis įdomiausius, su kuriais savo skaitytojus nutarė supažindinti portalo „Men‘s Health“ leidėjai.

Viena mokytoja prisiminė, kaip kažkuris mokinys paklausė, ką reikėtų daryti, jei erekcija ištiktų mokykloje. Koks buvo mokytojos atsakymas? Ji patarė atsisėsti ir nusiraminti. Kita pedagogė atskleidė, kaip kartą vienas mokinys suabejojo, ar spermatozoidai žino, kaip patekti į vaginą.

Į klausimą, ar įmanoma susilaužyti penį, pasirodo, teko atsakinėti (teigiamai!) nemenkam būriui mokytojų. O kažkuris penktokas, esą, kartą susidomėjo, kas nutiktų, jei į išangę kas nors pripiltų cemento. Matyt, spėjimas apie ypač liūdnas pasekmes, atsakant į šį klausimą, būtų šimtu procentų teisingas.

Per interneto svetainėje vykusią diskusiją turėjo ką prisiminti ne tik mokytojai, bet ir šiaip žmonės, mokęsi mokykloje ir sėdėdavę lytinio švietimo pamokose. Vienas pokalbio dalyvis prisipažino sykį uždavęs mokytojai ypač suktą klausimą. „Jei kokia nors moteris maždaug tuo pat metu permiega su dviem vyrais, vienas iš kurių serga lytiniu keliu plintančia liga, ar toji liga per moterį bus perduota kitam, sveikam vyrui (panašiai kaip laidu perduodama elektra)?“ – paklausė jis.

Kažkuris kitas internautas prisiminė, kaip iš klasės pasigirdo štai koks klausimas: „Jei tai šitaip malonu, kodėl žmonės šaukia?“

O štai kokių klausimų teko girdėti dešimties metų pedagoginės praktikos dėstant lytinį švitimą turėjusiai mokytojai:

„Ar moterį sveika valgyti kaip daržoves?“

„Kas turi pūsti per oralinį seksą“ (Žodžių žaismas: „blow“ – angl. pūsti, „blow job“ – vulgarus išsireiškimas, kurios reikšmė – tenkinti vyrą oraliniu būdu.)

„Ar atvejis, jei tik skauda, bet sėklidžių spalva įprasta, irgi vadinamas mėlynais pautais?“ (Žodžių žaismas: tiesiogiai suprastas anglų kalboje vartojamas žargoninis frazeologizmas, reiškiantis būseną, kai tenka susilaikyti nuo ejakuliacijos.)

„Girdėjau, kad Trojos arkliu vadinamos ypač galingos vyro frikcijos. Ar tai tiesa?“ (Iš tikrųjų žargonizmas „Trojos arklys“ anglų kalboje reiškia apgavikišką vyro veiksmą, kai prieš sueitį jis praduria nedidelę skylutę prezervatyvo gale, matyt, norėdamas apvaisinti moterį.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)