Kad kuo geriau suprastume iškilusią dilemą, turime bet šį tą žinoti apie kontekstą. O jis štai koks:

„Ir man, ir jam – 23-eji. Penketą metų gyvename kaip pora. Prieš dvejus metus buvome kuriam laikui išsiskyrę. Tada jis užmezgė intymų ryšį su viena savo kolege. To ryšio nenutraukė ir kai sugrįžo pas mane. Kartėlis, sukilęs, kai apie tai sužinojau, galutinai taip ir nepraėjo.

Prieš porą mėnesių mes vėl buvome išsiskyrę. Sykį linksmindamasi su draugais sutikau žmogų, kurį pažįsta ir mano vaikinas. Jam 27-eri, jis puikiai atrodo – yra tokio tipo, kuris traukia merginas.

Labai nustebau, kad mane užkalbino. Kartu praleidome visą vakarą, ir jį vainikavo seksas.

Dabar jaučiuosi ypač prastai ir norėčiau pasakyti vaikinui tiesą, tačiau jei taip padarysiu, jis iš karto mane paliks. Visgi sąžinės priekaištai manęs neapleidžia, nors, tiesą sakant, tada, kai pasukau į kairę, mes buvome išsiskyrę.“

Deidre atsakymas:

Nuotykis, patirtas tada, kai pora buvo išsiskyrusi, neturi būti laikomas ištikimybės sulaužymu.

Galbūt tikroji nerimo priežastis – baimė, kad apie tai prasitars tas naujai sutiktas vaikinas?

Jis to daryti neturėtų, bet jei visgi padarys, privalu tvirtai pareikšti savo vaikinui, kad tuo metu buvote išsiskyrusi, taigi, laisva, kitaip nei jis, kai pats buvo neištikimas.

Jei vaikinas nesugebės suvokti šios akivaizdžios tiesos, verta pagalvoti, ar jis tikrai tas žmogus, su kuriuo turėtumėte sieti savo gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)