Patarimai sekso tema – anaiptol ne naujovė, rašoma portale thevintagenews.com. Apie intymumą buvo samprotaujama nuo neatmenamų laikų. Vienas iš tai įrodančių rašytinių paminklų – su hinduistų tradicija siejama „Kamasutra“. Lig šiol gerai žinomas veikalas galėjo būti parašytas IV–II a. pr. Kr. Nors tai nėra vien vadovėlis, teikiantis pamokymų, kaip mylėtis, knygoje gausu vertingos informacijos sekso tema, papildytos įvairių sueities pozų iliustracijomis.

Vienintelė normali sueities poza – misionieriaus

XIII a. vokiečių filosofas Albertas Didysis sumanė atskleisti, ką galvoja apie lytinės sueities pozas. Jis, kaip paaiškėjo, buvo mažiau liberalus už „Kamasūtros“ autorių.

Šiaip jau Albertas Didysis buvo tuo metu garsus vyskupas. Vėliau bažnyčia net paskelbė jį šventuoju. Dar jis buvo vadinamas Doctor Universalis, ir tai atrodo logiška, turinti omeny, kad nuomonę sekso pozų klausimais nutarė pareikšti asmuo, besirūpinantis bažnyčios reikalais.

Kaip rašoma portale news.com.au, Albertas Didysis įspėjo, kad tik misionieriaus poza atitinka natūralią lytinės sueities padėtį, o visos kitos laikytinos nukrypimais.

Albertas Didysis net sudarė sąrašą, į kurį įtraukė penkias populiariausias sekso pozas, pirmą vietą skirdamas labiausiai toleruojamai, o paskutinę – mažiausiai priimtinai.

Už misionieriaus pozą nuodėmingesnėmis jis laikė mylėjimąsi pasisukus šonu, sėdint ir stovint. Ydingiausias, anot šventiko, yra paėmimas iš nugaros, Alberto Didžiojo lotyniškai įvardytas kaip šuniškas stilius.

Ar Alberto Didžiojo vertinimas buvo pagrįstas kokiais nors empiriškais įrodymais ir asmenine patirtimi, sužinoti neįmanoma.

Damos, šalin rankas nuo to daikčiuko

Keisti, absurdiški ar net klaidingi patarimai sekso tema buvo dalijami įvairiose epochose. 1680 metais pasirodė į anglų kalbą išversta knyga „The School of Venus, or the Ladies Delight Reduced into Rules of Practice“ (Veneros mokykla, arba Damų malonumai pateikti kaip praktinės taisyklės). Smalsusis XVII a. vadovėlio skaitytojas turėjo progos susipažinti su žavinga jauna ledi, vardu Katherine, ir Rogeriu, tik ir svajojančiu, kaip atimti jai nekaltybę.

Kai kurios geidulinga ir net gašlia knygos kalba pateiktos rekomendacijos, be jokio abejo, turėjo būti suprastos kaip nurodymai susilaikyti nuo tam tikrų veiksmų rankomis.

„Visoms moterims uždrausčiau audrinti vyrą ranka, kadangi jos turi kur kas labiau tinkamą vietą šiam instrumentui įsidėti ir pamaloninti“, – rašoma traktate.

Skaitant toliau galima rasti kuo keisčiausią patarimą, susijusį su maistu. Pavyksta sužinoti, kad Rogeris suvis nėra toks nenaudėlis, kaip buvo galima pamanyti, kadangi po lytinio akto pasiūlo Katherine keletą pistacijų. Kaip tik tada jauna moteris ir sužino, kad po sekso niekas kitais taip efektyviai nepadeda atsigauti kaip pistacijos.

Labai blogai, jei jis nuklysta mintimis

Su maistu susijusių patarimų pažerta ir 1861 metais pasirodžiusioje seksualinės filosofijos lektoriaus Jameso Ashtono knygoje „The Book of Nature“ (Knyga apie prigimtį). Bent vieną norėtumėte išgirsti? Iš maisto parduotuvės, pasirodo, svarbu nepamiršti parsinešti lenktasėklių pupelių, pomidorų, svogūnų arba smidrų, nes kaip tik šios daržovės, esą, yra didžiausi afrodiziakai, galintys sukelti tikrą šėlsmą miegamajame.

Prieš vardydamas stebuklingas šių daržovių savybes, knygos autorius prasitaria ir apie kitus dėmesio vertus produktus. „Ypač puikiai lytinius organus stimuliuoja kiautuotieji vėžiagyviai arba apskritai bet kurios rūšies jūrų žuvys, taip pat vėžliai, kadangi šių gyvūnų mėsoje paprastai yra daug fosforo“, – rašoma knygoje. Taigi, piliečiai, mėgaukitės vėžliais!

Knygoje „The Book of Nature“ esama ir keleto filosofinio pobūdžio patarimų apie tai, ką daryti, kad sulauktumėte sveikų palikuonių. Užsiimant seksu, pasirodo, reikia būti ypač sutelkus dėmesį, nes jei „vyro mintys to proceso metu kažkur klaidžioja, jo sėkla gali būti visiškai bergždžia, tačiau jei moteris vis dėlto pastos, kūdikis gims nevisavertis.“

Kad taip yra, esą, puikiai įrodo faktas, jog didžiųjų genijų atžalos paprastai yra kur kas žemesnio intelekto nei tėvai, o to priežastis – bereikšmės mintys lytinės sueities metu.

Pora

Masturbuotis kenksminga

Visa puokštė niekam tikusių patarimų atkeliavo ir iš Viktorijos laikų. Bene labiausiai paplitusiu laikytinas vyrams taikytas griežtas patarimas užgniaužti norą masturbuotis.

Pirmiausia, daroma prielaida, kad reikia vengti tam tikro maisto ir gėrimų (garstyčių, vyno, alaus), galinčių sukelti norą užsiimti šiuo gėdingu aktu. Be to, kaip teigia veikalų autorius Henry Hanchettas, tą įproty būtina tramdyti nuo jaunumės. Tėvai, esą, turi pasirūpinti, kad vaikai ištisą dieną intensyviai žaistų ir vakare jaustųsi pernelyg pavargę masturbuotis.

Šis patarimas buvo taikomas beveik vien berniukams, kadangi mergaičių libido, kaip buvo manyta, yra labai menkas arba išvis nepasireiškia, ir moterį pagunda masturbuotis galėtų apimti nebent visiškai pasimaišius protui.

Sutuoktiniai negali miegoti viename miegamajame

Pačioje praeito amžiaus pradžioje poroms buvo imta rekomenduoti nemiegoti vienoje lovoje, jei nenori, kad išblėstų seksualinė aistra. Tai patarimas iš 1902 išleistos knygos, pavadinimu „What a Young Wife Ought to Know“ (Ką turi žinoti jauna žmona).

„Daugelyje Anglijos šeimų galiojanti tradicija turėti po atskirą, išskirtinai asmeninį kambarį, mūsų laisvę mėgstančiai sielai gali atsiduoti šalčiu, tačiau ar tai ne puikius sprendimas, kai susivaldyti gana sunku, o laisvė gali imti ir subujoti?“ – rašoma knygoje.

„Taip, rakinti šiuodu kambarius skiriančias duris reikėtų išskirtiniais atvejais, tačiau esant dviem kambariams gerokai sumažės pagundų, be to, bus užkirstas kelias familiarumui, kurio net tarp santuokinių turi būti paisoma“, – rašoma toliau.

Taip pat nurodoma, kad užsiiminėti seksu moterys turėtų tik tada, jei norėtų pastoti.

Jokiu būdu nenaudokite lubrikantų

Praėjus 15 metų išplitę patarimai buvo ne ką mažiau iracionalūs. Viena iš pagrindinių minčių, išsakytų 1917 metais išleistoje britų autoriaus, seksualinio švietimo pradininko Walterio Gallichano knygoje „The Psychology of Marriage“ (Vedybų psichologija), ir vėl buvo susijusi su draudimu. Kokiu? Aišku, masturbuotis. Knygos autorius teigė, kad masturbuotis negalima, nes tai kenkia sveikatai, psichikai, o galop priveda prie visuomenės degradacijos.

Jei kyla klausimas, kaip gi apsaugoti visuomenę nuo degradacijos, žinokite, kad viskas, anot autoriaus, yra tėvų rankose. Jie turi tinkamai pasirūpinti vaikais, skirdami deramą dėmesį nestimuliuojančių maisto produktų parinkimui ir kukliems apdarams.
Praėjus dar porai metų, 1919-aisiais, amerikiečių medikas H. W. Longas savo knygoje „Sane Sex Life and Sane Sex Living“ (Sveikas seksualinis gyvenimas) patarė jokiu būdu nenaudoti lubrikantų, nes jie yra tikras purvas. Lubrikantų naudojimą intymiose kūno vietose jis palygino su burnos tepimu riebalais, siekiant, kad būtų lengviau nuryti maistą.

Grindų plovimas – moters figūrą puoselėti padedanti mankšta

1963 metais parduotuvių knygų lentynose pasirodė Ann Landers knyga „Talks to Teen-agers about Sex“ (Pašnekesiai su paaugliais apie seksą). Kaip rašo autorė, namų ruošos darbai, o ypač – grindų plovimas, ne tik puiki mankšta, leidžianti išsaugoti nepriekaištingą figūrą, bet ir atgaiva sielai. Šis darbas, esą, tikrai sustiprina seksualinį apetitą.

Įdomų patarimą, kaip įveikti seksualines pagundas, knygoje galėjo rasti ir vaikinai. „Nesėdėkite be darbo ir neskaitykite visokio šlamšto, audrinančio vaizduotę ir stimuliuojančio seksualinius troškimus. Nukreipkite energiją naudinga linkme. Žaiskite futbolą, krepšinį arba beisbolą. Žaiskite lauko arba stalo tenisą, golfą arba rankinį. Paplaukiokite, nuplaukite automobilį, nudažykite garažą, išmokite groti trombonu, pagaminkite valtį, nupjaukite veją, sutvarkykite palėpę.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1034)