Vestuvių mieste populiarumas

Jaunieji ieško unikalių erdvių miesto centre ar netoli jo, mažiau renkasi nuošalias sodybas. Be abejo, tose šalyse, kur galima saule ir šiluma džiaugtis ištisus metus, kur driekiasi paplūdimiai skalaujami žydrų jūrų, kur vestuvių puotas galima rengti vynuogynuose, o po atviru dangumi šokti iki ryto, visuomet išliks populiariausi ir ten lengvai įgyvendinami švenčių scenarijai. Visgi mūsų šalyje tenka ieškoti unikalių sprendimų.

Miesto vestuvių privalumai

Viena iš pagrindinių krypčių, kurią pabrėžia visi pagrindiniai vestuvių tendencijas aprašantys portalai – lauko perkėlimas į vidų. Taigi visas savo svajones galima įgyvendinti pasirinkus tinkamą lokaciją, gerus organizatorius ir dekoro meistrus.

„Vestuvės mieste gali tapti lygiai tokios pat jaukios, kaip ir gamtoje. Tik truputį patogesnės. Visų pirma, nereikia rūpintis visa infrastruktūra, kuri dažnai prideda ir apvalią sumą prie bendros vestuvių sumos. Visų antra, nereikia rūpintis transportu bei svečių apgyvendinimu. Visų trečia, patalpose su terasa, galima nebijoti lietaus: suplanavus šventę po atviru dangumi, visuomet šventą, kad ir paskutinę minutę galima perkelti į vidų. Ir galiausiai, galima sėkmingai švęsti iki paryčių, grįžti namo išsimiegoti ir antrą dieną parvykti į vėlyvuosius pusryčius“, – pranešime spaudai pasakojo jau 5-erius metus vestuves organizuojantys ir savo erdvę miesto centre turintys „Čiop Čiop Kaunas“ atstovai.

Į ką svarbiausia atsižvelgti renkantis tokią šventės koncepciją?

„Pasirinkus tinkamą erdvę ir ją teisingai išnaudojus, galima mieste sukurti visiškai tobulą šventę. „Svarbiausia, jog šventė atitiktų jaunųjų viziją. Daugelį metų dirbdami vestuvių ir renginių organizavimo srityje su įvairaus stiliaus renginiais, žinome, jog pačios jaukiausios ir gražiausios šventės būna tos, kurios pasakoja asmeninę istoriją. Organizuojant šventę reikia klausyti širdies ir rinktis tai, kas patinka patiems jauniesiems, kas atspindi jaunųjų pomėgius ir gyvenimo būdą. Jeigu jūs mėgstate meksikietišką virtuvę – pirmyn, parinkite tokio tipo virtuvę. Tad labai svarbu susirasti tinkamus organizatorius bei pagalbininkus“, – patarimais dalinosi „Čiop Čiop Kaunas“ studijos savininkė Rūta Glicienė.

Vestuvių tendencijos Lietuvoje neatsilieka ir nuo viso pasaulio

Kasmet skelbiamų vestuvių tendencijų esti keliasdešimt krypčių, tačiau prieš pradedant naują sezoną ir būnant to sezono nuotaka, svarbiausia, išsirinkti artimiausias sau.

2019 m. vestuvių tendencijos

Kelios tendencijos, sukursiančios ypatingą nuotaiką jūsų šventės metu

Daugiau asmeniškumo

Nuo pagal jaunųjų mėgstamą kvapą sukurtų žvakių, pačių pieštų ar asmenybes atspindinčių kvietimų iki kokteilių meniu ar maisto meniu, kuris suderintas su jaunojo ar jaunosios pomėgiais.

Laukas viduje

Su itin didžiuliu miesto vestuvių populiarėjimu, populiarėja ir kita kryptis, – įsirengti lauką viduje. Natūralios gėlės, medžiai, miško, parko ar net paplūdimio kūrimas perkeliamas į uždarą erdvę.

Tortuose vyrauja minimalizmas ir grįžta ramybė

Po praeitų metų tortų skirtingų formų, spalvų, detalių detalyčių, marmurų, odos imitacijų grįžta pirmykščiai balti (bei kitų pastelinių spalvų tortai) tortai pasidabinę papuošalais: perlų, aukso, sidabro ar vario imitacija su keliomis gėlytėmis ar detalėmis, kurios persipina su dekoru ar aprangos akcentais.

Etiškos ir draugiškos aplinkai vestuvės

Mažiau plastiko, mažiau dirbtinumo, daugiau natūralumo ir pagarbos gamtai. Nors visapusiškai šios filosofijos laikytis sunku, visgi užtenka pradėti nuo servetėlių ar šiaudelių.

Mobilus kokteilių baras

Barmenai lyg vyšnia ant torto: svečiai gali atrasti naujus įdomius skonius bei būdami šarmingi, prideda bendro šarmo visai šventei. Populiaru kokteilius rinktis būtent pagal jaunųjų skonį nei besąlygiškai atsižvelgti į svečių skirtingus poreikius. Iš stipriųjų gėrimų išlieka madingas džinas, šiais metais prie jo prisijungia tekila, kokteiliai su romu, biteriais ir netgi degtine.

Vienos šalies virtuvės meniu

Azija, Pietų, Šiaurės Amerika ar galiausiai Europa. Visgi populiaru rinktis nemiksuotus, o vienos šalies ar bent artimų viena kitai šalių meniu. Amžinai madinga klasika – itališka virtuvė, Tailandas, Meksika ar vietiniai lietuviški ingredientai. Nors pasaulinės tendencijos juda link Afrikos ar Centrinės Amerikos virtuvių, visgi vestuvėse renkamasi mažiau egzotiškus patiekalus. Madinga vaišinti svečius klasikinės prancūziškos patiekalais.

Konfeti!

2019 m. vestuvių tendencijos

Ne pati reikšmingiausia, bet labai žaisminga ir graži tendencija. Rožių žiedlapius kviečiama palikti joms pačioms, juos keičiant įvairių spalvų konfeti.

Minimalesnis dekoras ant banketinių stalų

Vienas ilgas ar keli ilgi stalai neperkrauti gėlėmis nei papildomu dekoru – daugiau erdvės bendravimui ir santykiui vienam su kitu.

Ledai

Be tradicinio torto, šį sezoną populiarus saldumynas – ledai. Karštą vasaros dieną jais galima pakeisti vieno kąsnio užkandžius prie bažnyčios ar desertą. Rinkitės natūralesnius, prisiminkite tradicinius šokoladinius, karamelinius bei braškinius arba improvizuokite su avokado, žemės riešutų ar egzotinių vaisių ledais.

Gausūs ir kokybiški užkandžiai

Užkandžiai užkandžiai ir dar kartą užkandžiai. Su šių metų maisto tendencijos ryškiai žiba ir gausių užkandžių tendencija. Sūriai, mėsytės, dešrytės, vaisiai, džemai, skirtingos duonų rūšys, daržovių ar duonos lazdelės bei užtepėlės. Svarbu, jog jie netvarkingai stilingai sudėlioti bei dėmesys skiriamas jų kokybei.

Pastelinės ir neutralios spalvos

Pilkšvos, melsvos, rusvos, žalsvos ar smėlio atspalviai bei spalvos puikiai sutaria su vyraujančiomis natūraliomis tendencijomis. Spalvų gamos atsispindi tiek lininėse staltiesėse, tiek gėlėse, tiek induose.

Metų spalva – koralinė spalva

Kasmet renkama metų spalva taip pat kviečiama į jūsų šventę. Beje, ši spalva nėra parenkama iš oro. Ji renkama vadovaujantis bendra filosofija ir atsižvelgiant į visas kryptis. 2019-ųjų koralinė itin stilingai gali keliauti ne tik į sukneles, bet ir staltieses ar gėles. Šį spalva įvardijama kaip gyvenimo spalva, atstovauja mūsų realybę bei gyvenimą socialinėje erdvėje. Kviečia susimąstyti apie perdėtą vartojimą ir žmoniškumą tuo pačiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)