Įvairiausių trikdžių tikrai pasitaiko, tačiau jei leisite jiems nutikti pernelyg dažnai, jie gali sugadinti jūsų santykius su partneriu, rašo huffingtonpost.com. Santuokos terapeutai išskiria septynis įprastus miegamojo įpročius, kuriuos reikėtų keisti, jei miegamajame norite išsaugoti intymumą.

1. Pokalbiai lovoje apie kasdienius reikalus

Neseksualius pokalbius apie tai, kas apmokės sąskaitas už mobilųjį telefoną ar kas paims giminaičius iš oro uosto, palikite kitam laikui, sako terapeutė iš Čikagos Danielle Kepler.

„Žinoma, poroms reikia aptarti kasdienius reikalus – kažkas turi paimti vaikus ar suplanuoti rytojaus vakarienę. Tačiau tai darykite ne miegamajame, – teigė ji. – Tokio pobūdžio pokalbiai turi kažką, kas išsklaido kambaryje intymumą ir romantiką“.

2. Su telefonu į lovą

Neseniai atliktas tyrimas rodo, kad beveik trys ketvirtadaliai amerikiečių, gyvenančių su partneriu ar sutuoktiniu, į lovą gulasi su išmaniuoju telefonu. 35 proc. apklaustųjų pripažino, kad dėl naršymo telefone nukentėjo jų seksualinis gyvenimas.

Nesielkite taip. Jei telefono jums reikia ne tam, kad prieš meilės žaidimus paleistumėt kokią nors „Sade“ dainą, palikite jį toliau nuo lovos, pataria psichoterapeutė Alena Gerst iš Niujorko.

„Kai esate sulindęs į savo telefoną ar žaidžiate žaidimus, jus taip panyrate į interneto pasaulį, jog šalimais gulintis partneris jums tarsi pradeda neegzistuoti, – teigė ji. – Kai jūsų partneris kažką sako ar prašo jūsų dėmesio, jūs galite jo net negirdėti ar paprašysite jo palaukti, nes kažką seksite ekrane. Tai tikrai nekursto intymumo“.

3. Leidimas vaikams ar šuniui įsiropšti į jūsų lovą


Jei turite mažų vaikų, tikrai bus tokių naktų, kai jie miegos jūsų lovoje, nes susapnavo baisų sapną ar troško prie jūsų prisiglausti. Leiskite jiems – juk jie auga taip greitai! Tačiau nepaverskite to įpročiu, įspėja vyrų konsultantas Kurtas Smithas.

„Esu konsultavęs vyrus, kurie skundėsi, kad atėję į miegamąjį randa lovoje miegančią žmoną su vaikais. Tai pakeičia jų požiūrį į miegamąjį – tai nebėra jųdviejų kambarys, – sakė jis. – Tai lengvai gali sukelti susierzinimą, konfliktą ar tarpusavio atšalimą“.
Tas pats galioja ir naminių gyvūnų atveju, kad ir kokie meilūs jie būtų.

„Klientai yra skundęsi dėl kvapo ir fizinio barjero, kurį sukelia miegamojo lovoje įsitaisęs keturkojis, – sakė jis. – Tai tampa problema, jei stengiesi gerai išsimiegoti ar pradedi nebejausti artumo savo partneriui, nes lovoje yra šuo“.

4. Netvarka miegamajame

Jūsų miegamajame pūpso krūvos skalbinių, mėtosi nešvarios kojinės ar guli numestos rankinės? Bus kur kas geriau, jei visa tai sutvarkysite.

„Netvarka žudo intymumą, – pažymi K.Smithas. – Vienas vyras praėjusią savaitę skundėsi, kad jų miegamasis tikrai neatrodo romantiškai ir neskatina intymumo, nes jame tvyro baisi netvarka. Tiesa, jis pripažino, kad dėl to yra kaltas ir jis pats“.

5. Darbas miegamajame

Pirmoji taisyklė, jei norite išsaugoti sveiką darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą? Nesineškite darbų į savo miegamąjį. Jei jums tikrai reikia atsakyti į elektroninius laiškus ar po darbo valandų pasikalbėti su savo viršininku, darykite tai kitame kambaryje.

„Miegamasis turėtų sietis su ramybe ir romantika, o ne darbo stresu, – teigė D. Kepler. – Padarykite paslaugą sau, savo partneriui bei savo miego įpročiams ir pasistenkite, kad jūsų miegamasis būtų vieta ne darbo reikalams“.

6. Miegamojo virsmas antrąja svetaine

Gana dažnai tėvų miegamasis namuose tampa televizoriaus žiūrėjimo vieta. Čia smagu ir jauku, todėl nieko keista, kad vaikai veržiasi žiūrėti animacinius filmukus būtent šiame kambaryje. Leiskite jiems šiek tiek pabūti, bet pasistenkite šią pramogą grąžinti į svetainę, teigė K.Smithas.

„Daugybė sutuoktinių man sako, kad jie myli savo vaikus, bet jiems nepatinka, kad namuose jie nebetenka privačios erdvės, – pažymi jis. – Tėvų miegamasis lengvai gali tapti ir vaikų žaidimų kambariu, bet jei vertinate savo intymumą, tikrai nereikėtų šito leisti“.

7. Naujienų žiūrėjimas ar skaitymas

Naujienų srautas niekada nenutrūksta, bet savo santykių labui atsispirkite pagundai pasidomėti šaršalu, kurį sukėlė, pavyzdžiui, naujausias prezidento pasisakymas – bent jau lovoje.

„Natūralu, kad norisi drybsoti lovoje ir skaityti dienos naujienas, – sakė A. Gerst. – Tačiau reikalas tas, kad miegamajame savo dėmesį turėtumėte skirti poilsiui ir savo partneriui. Dienos naujienos, ypač šiais neramiais laikais, gali būti nemalonios ir sukelti stresą“.

Palikdami įjungtą žinių kanalą ar naršydami socialiniuose tinkluose, jūs „sukeliate priešingą poveikį, nors turėtumėte ruoštis nakčiai ir mėgautis artumu su savo partneriu. Pirmoje vietoje turėtų būti jūsų partneris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)