Tad kokie incidentai per ilgus darbo metus privatiems detektyvams įsiminė labiausiai? Kanadoje veikiančios privačių detektyvų agentūros „Smith Investigation Agency“ prezidentė Whitney Joy Smith womenshealthmag.com sutiko pasidalinti labiausiai įsiminusiomis jos komandos atskleistomis istorijomis.

1. Sporto salė pramonės rajone

„Šios moters vyras pasakė, kad staiga susirado naujų draugų. Esą, jie visi vaikšto į treniruoklių salę, jie visi nori gerai atrodyti. Taip jis aiškino jai, nors jo išvaizda visiškai nepasikeitė. Taigi, ji paskambino ir mes pradėjome sekti, tačiau tai buvo beveik neįmanoma. Jis buvo toks įtarus, važiuodavo keistais maršrutais, darydavo staigius posūkius ir taip toliau.

Tačiau mes pastebėjome vieną dalyką: visada tuo pat metu, kaip jis, išvažiuodavo ir kaimynė. Kai klientės paklausėme, ar jie kada nors atrodė vienas kitu susidomėję, ji atsakė teigiamai. Todėl mes nusprendėme vietoj vyro pasekti kaimynę. Ji taip pat buvo įtari, vairuodama darydavo netikėtus manevrus, tačiau mes paruošėme tris detektyvus. Trumpam pametę ją iš akių vėliau aptikome jos automobilį pramonės rajone už vartų esančiame pastate, kuris nakčiai buvo užrakinamas.

Po kelių akimirkų į tą pačią automobilių stovėjimo aikštelę atvažiavo ir mūsų sekamas asmuo. Pasiėmiau klientę ir mes kartu nuvažiavome į tą vietą. Mes niekada su savimi nesivežame klientų, tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, nes sužinojusi šią žinią, ji savęs nebevaldė. Todėl jai būnant mano transporto priemonėje visiems buvo saugiau.

Tačiau mums atvažiavus, ji tiesiogine prasme šoko iš mano sunkvežimio ir nulėkė prie to automobilio. Ji atidarė galines duris ir rado jį numautomis kelnėmis, o moterį išsirengusią. Ji šokinėjo aukštyn ir žemyn, klykė, bandė užsipulti kaimynę, tačiau tarp jų stovėjo tas vyras. Jis užblokavo kelią, kad toji moteris galėtų pasiekti savo automobilį, o mes pasitraukėme iš kelio, kad ji galėtų saugiai išvažiuoti.

Pora liko kartu. Manau, jie mėgino viską išsiaiškinti, jis liovėsi susitikinėti su kaimyne. Po kelių mėnesių klientė vėl mums paskambino ir norėjo, kad mes pasiklausytume jo telefoną ir sužinotume, ar jis vis dar bendrauja su ta moterimi, tačiau mes tokios paslaugos neteikiame.“

Neištikimybė

2. Mergvakaris su paplūdimio darbuotoju

„Vienas vyras paprašė pasekti jo žmoną, kuri jam sakė, kad kartu su kitomis damomis važiuoja į atogrąžų salą. Ji papasakojo ilgą istoriją apie tai, ką jos planuoja daryti – tai turėjo būti kažkas panašaus į mergvakarį kartu su dar septyniomis ar dešimt moterų. Klientas pažinojo vienos iš tų moterų sutuoktinį, kuriam užsiminė, kad moterims turėtų būti smagu, o tas vyras neturėjo jokio supratimo, apie ką jis kalba.

Mes pasekėme ją iki salos. Moteris iš dalies sakė tiesą, nes tris iš keturiolikos dienų su ja tikrai buvo viena draugė. Kol mūsų detektyvas vestibiulyje laukė, kada su taksi išvažiuos minėtoji draugė, matėme, kaip su ja atsisveikina mūsų sekamoji. Paskui ji nuėjo į vestibiulį, kur prie jos priėjo paplūdimio darbuotojas ir jie pradėjo bučiuotis.

Atrodė, kad jiems kartu gerai, jie glėbesčiavosi ir bučiavosi – neatrodė, kad tai pirmas kartas. Visą savaitę jie praleido netoliese esančiame viešbutyje, mėgaudamiesi gyvenimu, degindamiesi saulėje, bučiuodamiesi (ir net tik) prie baseino. Sekama žmona savo vyrui nuolat siuntė savo ir jos draugės, vilkinčių vis kitus maudymosi kostiumėlius, nuotraukas. Taip ji siekė, kad vyrui nekiltų joks įtarimas, tačiau aš siunčiau jam tikrąsias jo žmonos ir paplūdimio darbuotojo nuotraukas.

Kai klientui atidavėme visą surinktą informaciją, jis peržiūrėjo ankstesnių kartų nuotraukas ir suprato, kad ji su juo susipažino per vieną iš tų kelionių. Klientas iš pradžių buvo nusiminęs, tačiau vėliau turėjo laiko apmąstyti ir nusiraminti. Manau, jis suprato, kad tai buvo jo korektiškumo klausimas.“

3. Vėdino galvą su universiteto studente

„Šis vyras ir jo žmona vos prieš kelias savaites buvo susilaukę kūdikio. Vaikas daug verkė, todėl vyras teisinosi, kad jam reikia pravėdinti galvą. Iš pradžių jai jokių įtarimų nekilo, tačiau vėliau moteris ėmė klausinėti: „Ką tu veiki? Tu turėtum man padėti“. Jis pareiškė, kad jam reikia pasivažinėti. Štai tada ji ir pasamdė mus.

Paprastai prireikia kelių dienų, kol išsiaiškiname, kas vyksta, tačiau pačią pirmą dieną, kai pradėjome jį sekti, nusekėme paskui jį iki populiaraus Toronto universiteto. Čia sekamasis pasiėmė jauną merginą, lankiusią minėtą universitetą. Jis buvo įpusėjęs ketvirtą dešimtį, jai buvo kažkur tarp 18 ir 22 metų. Jie nuvyko į puikų restoraną, kur laikėsi susikibę už rankų ir nuolat bučiavosi. Paskui po vakarienės jie nuėjo į automobilį ir be jokio langų užtamsinimo pradėjo jame duotis.

Nežinau, ar jis ir žmona liko kartu. Sužinojusi, kas vyksta, ji neteko galvos – kalbėdama telefonu nuolat verkė, klausinėjo, ką turėtų daryti. Galų gale, nes neteikiame santuokinių konsultacijų. Mes pateikėme jai įrodymus, tačiau nieko daugiau iš jos negirdėjome.“

4. Nusižiūrėjo jį sekusią privačią detektyvę

„Moteris nuo savo partnerio užsikrėtė lytiniu keliu plintančia liga ir tai tapo užuomina, kad kažkas vyksta. Mes sekėme vyrą, kai jis iš provincijos išvyko verslo reikalais, ir nusekėme jį iki viešbučio, kuriame jis apsistojo.

Iš klientės sužinojome, kad sekamasis mėgsta išgerti, ir greičiausiai laiką leis viešbučio barų zonoje. Šioje byloje privačiu detektyvu dirbo moteris. Po mėginimų užmegzti kontaktus su keliomis tame viešbutyje gyvenusiomis moterimis, sekamasis galiausiai nusižiūrėjo privačią detektyvę. Po kelių jos mėginimų atsikratyti jo, galiausiai jis paliko jai savo kambario raktą tam atvejui, jeigu ji persigalvotų.“

5. Apsipirkinėjimas su kitu

„Tas vyras turėjo ilgalaikius santykius ir galvojo, kad nori vesti. Jis turėjo šiek tiek pinigų ir nenorėjo tokių santykių, kuriuose būtų juo naudojamasi.

Mes ją pasekėme. Ji eidavo apsipirkti su pora draugių, kartais viena, taip pat išeidavo pasilinksminti. Tačiau vieno sekimo metu vietiniame prekybos centre kartu su sekamąja pastebėjome vyrą. Mes užfiksavome, kaip jie laikėsi susikibę už rankų ir bučiavosi. Kai klientui ruošėme vaizdo medžiagą, pastebėjome, kad būdama parduotuvėje, ji iš kosmetikos skyriaus vogė daiktus ir dėjosi juos į savo kuprinę.“

Neištikimybė

6. Per didelė kambario valandos kaina

„Sekėme tą moterį, norėdami išsiaiškinti, kuo ji užsiima tada, kai jos vyras keliauja darbo reikalais. Jis turėjo šiokių tokių įtarimų. Ji daug laiko praleisdavo parduotuvėse, taip pat būdavo su draugėmis, tačiau du kartus užfiksavome, kaip ji važiavo į kelis motelius ir viešbučius užsisakyti kambario. Iš pradžių detektyvas tvirtai nesuprato, kodėl ji blaškosi po skirtingas vietas.

Vėliau viešbučiuose pasiteiravome, ko ji norėjo, ir sužinojome, kad jai valandos kaina pasirodė esanti per didelė. Todėl po apsilankymų maždaug penkiuose skirtinguose viešbučiuose ši moteris sustojo automobilių stovėjimo aikštelėje ir kartu su meilužiu puolė ant galinės sėdynės. Manau, kad tokiam trumpam laikui nebuvo verta mokėti.“

7. Kaip šauksi, taip atsilieps

„Mus pasamdė moteris, norinti išsiaiškinti, ar sutuoktinis ją apgaudinėja. Ji buvo pastebėjusi tam tikrų neatitikimų jo elgesyje. Jis tvirtino einantis į sporto barą žiūrėti ledo ritulį ar futbolo rungtynes, tariamai ilgai dirbdavo arba sugesdavo jo automobilis. O kai ji norėdavo kartu su juo išvažiuoti ilgam savaitgaliui, visada atsirasdavo priežasčių, kodėl jis negalėdavo.

Po kelių savaičių stebėjimo mes sugavome jį leidžiantį laiką su kita moterimi, ir turėjome viską, ko reikia neištikimybės romanui įrodyti. Pora išsiskyrė, tačiau vėliau, praėjus maždaug šešiems mėnesiams, sulaukėme skambučio iš mūsų paslaugų pageidaujančios moters. Paaiškėjo, kad kalba eina apie tą patį vyrą – toji moteris, su kuria jis buvo užmezgę romaną, norėjo išsiaiškinti, ar dabar jis jos neapgaudinėja. Mes šio tyrimo nesiėmėme, tačiau pagal tai, kaip ji nupasakojo visą situaciją, mes supratome, kad tai tas pats vyras.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (914)