Jame vyrukai tvirtino, kad vasarą jų peniai atrodo didesni, o žiemą – mažesni. Ir tai kartojasi kiekvienais metais. Žurnalistė Tracy Moore anksčiau savo straipsnyje „MEL Magazine“ netgi nukalė terminą „vasaros penis“ ir teigė, kad medžiagos savo straipsniui rado viename 2016 metų „Reddit“ forume ir vienoje 2009 metų žurnalo ištraukoje.

„Vasaros penis yra laikinas pokytis, kurį sukelia karštis ir šiluma, kelis mėnesius suteikiantys didesnės apimties jūsų vyriškam organui, – rašė T. Moore. – Įsivaizduokite, kad nuo gegužės iki rugpjūčio pabaigos padidėtų moters krūtys“. Ji cituoja „Reddit“ vartotojus, tvirtinusius, kad vasarą padidėja jų peniai bei sėklidės ir pagerėja jų erekcija.

T. Moore šia tema atliko daugybę tyrimų. Ji kalbino kelis urologus ir net aptiko anekdotų socialinėje žiniasklaidoje. Dauguma gydytojų sutiko, kad šiltaisiais metų mėnesiais keli veiksniai gali nulemti didesnes penių apimtis. Pavyzdžiui, vyrai geria daugiau vandens, todėl jų kraujagyslės išsiplečia, kad geriau reguliuotų karštį. (Žiemą būna atvirkščiai: kraujagyslės susitraukia, todėl peniai atrodo mažesni.)

„Kai lauke būna karšta, norisi gerti daugiau vandens. Vanduo kartu su pagausėjusiu prakaitavimu kelia įspūdį, tarsi kūnas ir oda būtų pabrinkę, – T. Moore sakė urologas Jaminas Brahmbhattas iš klinikos „Orlando Health“. – Tai sudaro vaizdą, tarsi kūno dalys būtų padidėję“.

Urologas Dudley Danoffas, parašęs knygą „The Ultimate Guide to Male Sexual Health“ („Vyrų seksualinės sveikatos vadovas“), T. Moore teigė, kad vasaros metu peniai gali padidėti dėl vazodilatacijos: šiltoje aplinkoje kraujagyslės prasiplečia, o tai iki maksimalių apimčių priverčia padidėti erekcinius audinius. (Žinoma, priduria urologas, maksimalią apimtį erekciniai audiniai pasiekia tik erekcijos metu, tačiau šiuo atveju kalbama apie erekcinius audinius ramybės metu.)

Tačiau gydytojai taip pat pabrėžia, kad vasarą padidėję peniai iš esmės tėra optinė iliuzija, ar, geriausiu atveju, laikinas pokytis. Tai nereiškia, kad vyrai neturėtų tuo naudotis ir praleisti galimybę pagerinti savo pasitikėjimą savimi. „Štai kodėl žmonės nevyksta į Šiaurės ašigalį praleisti medaus mėnesio, – sakė D. Danoffas. – Jie vyksta į Havajus. Dėl tos pačios priežasties romantikai itin tinka karšta vonia“.

Nors visa tai atrodo logiška ir pagrįsta, mes norėjome išgirsti dar daugiau medikų nuomonių. Taigi kreipėmės į urologą, Kalifornijos universiteto Los Andžele Vyrų klinikos direktorių Jesse Millsą, ir jo paklausėme, ką jis galvoja apie penių dydį vasaros metu. Iš esmės jis sutiko, jog kalbant apie penio dydį, ar bent jau dydžio vaizdą, karščiau yra geriau.

„Suglebusio penio dydis priklauso tik nuo to, kiek jame cirkuliuoja kraujo, – elektroniniame laiške rašė daktaras J. Millsas. – Kuo šiltesnė aplinka, tuo didesnis vaizdas“.

Tačiau J. Millsas taip pat pažymėjo, kad ne visi užsiėmimai vasaros metu padeda vyrui didžiuotis savo turtu. „Vidurvasarį įstumkite vyruką į ledinį ežerą ir jo penis susitrauks iki žieminio dydžio“, –teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)