Jei patiriate ejakuliacija, žinote, kad iš makšties trykšteli gana stipri skysčio srovė. Gal net pagalvojote: „Vajė, apšlapinau partnerį.“ Bet tuo pačiu veikiausiai pajutote malonumą. Ar tai šlapimas? O jei ne, iš kur gi atsiranda tas skystis?

Kas yra moterų ejakuliacija?

Tyrimai rodo, kad moterims ejakuliuojant ištrykšta beveik 60 g skaidraus skysčio – tokio kiekio pakanka, kad pataluose liktų šlapia dėmė. Ejakuliuojančios moterys sako, kad ejakuliuoja kelis kartus per savaitę.

Veikiausiai tai nėra šlapimas, bet tyrėjai iki galo nežino, kas tai per skystis. Kai kurių ekspertų teigimu, skystis ištrykšta iš Skeno liaukų (moters pridėtinės lytinės liaukos, atsiveriančios viršutinėje makšties sienelėje šalia šlaplės angos) ir tai ne šlapimas, kiti teigia, kad tai – šlapimas, aiškina „Northwestern“ seksualinės medicinos ir menopauzės medicinos centro direktorė, medicinos daktarė Lauren Streicher. „Tai sudėtinga ištirti, manau abu teiginiai yra teisingi“, – sako ji.

Ką tai reiškia? Veikiausiai vienos moterys ejakuliuoja iš liaukų, o kitoms ištrykšta kiek praskiestas šlapimas. Gali būti ir taip, kad abu skysčiai ištrykšta vienu metu (iš tiesų, tai sudėtinga).
L. Streicher sako, kad moterims ejakuliuoti sekso metu visiškai normalu, tačiau normalu ir nepatirti ejakuliacijos.

Ar visoms moterims būna ejakuliacija?

Ne. Tyrimai rodo, kad ejakuliuoja nuo 10 iki 54 proc. moterų. Jei norėtumėte patirti moterišką ejakuliaciją, sekso terapeutė, seksologė, tinklalapio „SexTherapy.com“ įkūrėja Alex Robboy sako, kad šito galima išmokti. Ne visi sutinka su šiuo teiginiu – L. Streicher abejoja, kad to galima išmokti.

Ar verta pabandyti? Ir kaip tai vyksta?

Pabandyti verta. Beveik 80 proc. tai patyrusių moterų ir 90 proc. jų partnerių sako, kad tai buvo į naudą jų seksualiniam gyvenimui, tad kodėl gi nepabandžius?

Gali pavykti, gali ir nepavykti – juk nėra aišku, ar tai įgimta, ar išmokstama. Šiaip ar taip, A. Robboy pataria pamėginti, juk tai smagu.

Keli patarimai, norinčioms patirti ejakuliaciją:

Stimuliuokite G tašką.
Tai nėra išsamiai ištirta, bet A. Robboy ir kiti seksologai teigia, kad moterims ejakuliacija dažnai įvyksta stimuliuojant G tašką. G tašką rasite įkišus pirštą į makštį – priekinėje sienelėje užčiuopsite maždaug migdolo dydžio gruoblėtą plotelį, aiškina A. Robboy.

Įsigykite specialų vibratorių.
„Reikia intensyviai stimuliuoti G tašką, – teigia sekso terapeutė Vanessa Marin. – Pirštai pavargsta, penio stimuliavimo retai pakanka, tam yra specialus vibratorius.“ Specialistė rekomenduoja įsigyti kokybišką vibratorių iš nerūdijančio plieno, kurio išlinkimas maloniai stimuliuoja G tašką.

Sekso metu būkite viršuje.
Nemeluosime – ejakuliuoti sekso metu nebus lengva, ypač iš pradžių. Kita vertus, jei esate nusiteikusi, pabandykite su partneriu. Tiks visos pozos, kai moteris viršuje (veidu ar nugara į partnerį) – taip lengviau kontroliuoti penio įsiskverbimo kampą. A. Robboy teigimu, geriausia poza – kai moteris nugara į parnerį, tada didžiausia tikimybė peniui pasiekti G tašką.

Nesulaikykite šio pojūčio.
Lygiai kaip nesulaikote orgazmo, nesulaikykite ir ejakuliacijos, pabrėžia A. Robboy. Giliai kvėpuokite, atsipalaiduokite ir pasikliaukite savo kūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)