Kaip savo naujoje knygoje „The Penis Book“ („Penio knyga“) aiškina urologas Aaronas Spitzas, tiek penis, tiek smegenys turi išskirti ypatingą kombinaciją signalų, kurie „šokinėja nuo nervo prie nervo ir galiausiai susilieja į viena, kad susitiktų ypatingame apatinės stuburo dalies taške, kuris vadinamas „spinaliniu ejakuliacijos centru“. Tuomet šis spinalinis ejakuliacijos centras duoda ženklą „didžiosioms patrankoms iššauti“, rašo health.com.

Taigi kas tai per signalai, reikalingi orgazmui pasiekti? Daktaras A. Spitzas visą procesą aprašo savo knygoje. Žinoma, vyrą užveda lytėjimo, spaudimo ir vibracijos pojūčiai jo penyje. Tačiau didelį vaidmenį atlieka ir kita jutiminė informacija. „Rega yra viena svarbiausių juslių, sujaudinant vyrą“, – teigė A. Spitzas. Tačiau regimosios užuominos, kurios sukelia susijaudinimą, kiekvienam vyrui gali būti unikalios.

Susijaudinimo procese taip pat dalyvauja „stiprūs, priplėkę kvapai, erotiški prisilietimai (švelnūs glostymai, gilus masažas ar net pliekimas), erotiški garsai (alsavimas, dejonės, nešvankūs žodeliai) bei erotiniai skoniai (sūroka oda, drėgnos lūpos, galbūt medumi apšlakstytas kūnas)“. Tuomet eina jo galvoje vykstantys procesai. „Pridėkite fantazijų, minčių, ir prisiminimų mišinį. Visa tai šokinėja aplink didžiųjų smegenų žievę ir sudaro įvairiausio pobūdžio įdomias sąsajas“, – teigė A. Spitzas.

Tačiau tai dar ne viskas. Pagumburis ir hipofizė, esantys giliai smegenyse, po didžiųjų smegenų žieve, išskiria į kraują hormonus, kurie perduoda sėklidėms signalą gaminti spermą ir testosteroną.

„Testosteronas grįžta atgal į smegenis, kur užkuria seksualinės aistros ugnį“. Jis kursto erotines mintis bei fantazijas ir dar labiau įkaitina visą šį juslinės stimuliacijos antplūdį, rašo A. Spitzas.

Giliai smegenyse esantis centras taip pat išskiria oksitociną, dar vadinamą meilės hormonu. Tai paskutinis mygtukas, kuris spinaliniam ejakuliacijos centrui pasiunčia nurodymą atlikti savo darbą ir tuomet... driokst!

Dabar grįžkime šiek tiek atgal: likus kelioms sekundėms iki kulminacijos, šlaplėje pradeda kauptis „sėklos kokteilis“ (tai, A. Spitzo teigimu, yra spermos ir dviejų priedų užtaisas). Kai vyras pasiekia orgazmą, apatinėje penio dalyje esantys raumenys suspaudžia šlaplę, kad ji išpumpuotų sėklą. „Šie susitraukimai yra tai, ką dauguma vyrų sieja su pirminiu malonumo šaltiniu orgazmo metu“, – teigė daktaras.

Štai jums santrauka, kaip įvyksta vyrų orgazmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1114)