Nyderlandų Utrechto universitetas, ištyręs 500 porų iš viso pasaulio, nustatė, kad nuo įsiskverbimo iki orgazmo praeina vidutiniškai 5,4 minutės. (Taip, poros naudojo chronometrus.) Veikiausiai dėl to visiška tokio greito sekso priešybė – „karezza“ – taip intriguoja, rašo womenshealthmag.com.

Kas yra „karezza“?

Šis terminas, italų kalba reiškiantis glamonėjimąsi, paprastai įvardija ilgą mylėjimąsi, kurio metu daug liečiama, glostoma, glamonėjama ir žiūrima, bet orgazmas nepasiekiamas. „Žmonės mylisi kaip triušiai. „Karezza“ labiau primena seksą tarp vėžlių“, – sakė seksualumo ekspertas Ericas Garrisonas iš Virdžinijos Viljamsburgo miesto.

Šis metodas turi senas šaknis ir pirmoji jį aprašiusi knyga, pavadinimu „The Karezza Method“ („Karezza“ metodas“), pasirodė dar 1931 metais, sakė santuokos ir šeimos terapeutė Rachel Wright iš Denverio. Tačiau šį terminą yra girdėję vis dar nedaug žmonių, nors, galbūt, jie jau praktikuoja šią koncepciją, arba manė, kad tai yra kažkas panašaus į tantrinę meilę ar sulaikytą sėklos išsiveržimą.
„Tai gali priminti (sulaikytą ejakuliaciją), – sakė R. Wright. – Tai gali būti visiškai fenomenalu“. Jei orgazmas priverčia išsiskirti kone priklausomybę sukeliantį dopamino – su malonumu susijusio neuromediatoriaus – kiekį, tai „karezza“ padeda tolygiau išskirti oksitociną – kūniško ryšio hormoną.

Rezultatas? Pagerėjęs partnerių intymumas, artumas ir bendravimas. „Praktikuojant „karezza“, seksualiniai žaidimai tampa ne tokie dramatiški. Jie būna labiau susiję su romantika ir tarpusavio ryšiu“, – sakė R. Wright.

Ši praktika gali įtraukti kur kas daugiau pojūčių negu kasdienis seksas, pažymi E. Garrisonas. „Tai susiję su sąmoningumu; tai susiję su seksualinės patirties optimizavimu; tai susiję su orgazmo svarbos mažinimu – ir tai susiję su abiejų partnerių įsitraukimu“, – teigė jis.

Norėtumėte popiečio greituką iškeisti į rytines sekmadienio glamones? Štai kaip galite gauti didžiausią naudą iš „karezza“ sesijos.

1. Išmintingai pasirinkite partnerį

„Karezza“ nėra skirta vienos nakties nuotykiui. „Ši praktika jums tikrai netiks, jei nepasitikite savo partneriu ir jei su tuo žmogumi nepalaikote nuolatinių ryšių“, – sako R. Wright. Net jei jūs susitikinėjate ar gyvenate kartu, turėkite galvoje, kad „karezza“ gali padėti tik tuomet, jei to nori abu partneriai.

2. Pasikalbėkite, kodėl to reikia

Labai svarbu, kad priežastys, kodėl norite tai išbandyti, atitiktų jūsų partnerio norus, ypač jei jūsų motyvai skiriasi. „Pasistenkite suprasti savo partnerio „kodėl“, kad galėtumėt prie jo prisitaikyti (kitaip tariant, suteikite jam tokį meilumą, kokio jis nori)“, – sakė R. Wright.

3. Nustatykite pagrindines taisykles

Ar jūs glamonėsite vienas kitą tam tikrą laiką, ar ištarsite tam tikrus žodžius ar frazę, kai norėsite viską nutraukti? Ar yra tam tikrų kūno dalių, kurias partneris turėtų ar neturėtų paliesti ar turėtų liesti kažkaip ypatingai? Ką darysite, jei artinsis orgazmas?

Aptarkite šiuos klausimus su savo partneriu. Jums reikia iš anksto įrėminti savo lūkesčius, jei viskas baigsis be orgazmo, kaip galutinio taško, ar net be įsiskverbimo, kaip būtinosios dalies.

4. Pradėkite nuo trumpo pasiglamonėjimo

Vien todėl, kad „karezza“ gali trukti valandų valandas, tai nereiškia, kad taip ir turi būti. „Žmonėms, kurie yra įpratę prie greitukų, pakaks ir penkių minučių šios praktikos“, – sakė E. Garrisonas.

Pačiulpkite savo partnerės spenelius. Paglostykite jos galvą. Apglėbkite jo penį, gulintį tarp jūsų šlaunų. Tyrinėkite slaptas vienas kito kūno vieteles. Bučiuodamiesi būkite atmerktomis akimis. Iš esmės darykite tai, kas jums abiem yra malonu.

Kaip ir kiekvieno naujo įpročio atveju, kuo daugiau praktikos turėsite, tuo natūraliau viskas gausis – ir tuo daugiau vaisių galėsite raškyti.

Tačiau tai nereiškia, kad pavienės „karezza“ sesijos nėra naudingos. Jaudulys, kad darote kažką nauja ir kad peržengiate kasdienes normas, būna milžiniškas“, – pažymėjo R. Wright.

5. Nebijokite orgazmo

Jei kažkas glamonėdamasis pasiekia orgazmą, ar tai vis dar būna „karezza“? Ar tai svarbu? „Nenoriu, kad žmonės taip bijotų orgazmo, jog pamirštų visa kita“, – sakė E. Garrisonas. Jei „karezza“ bandote pirmą ar antrą kartą, nieko keista, kad patiriate atsitiktinį orgazmą, priduria R. Wright. „Orgazmai yra lydimi tokio didelio spaudimo, jog pašalinus būtinybę juos pasiekti, jie ima ir įvyksta. Tai ironiška šio reiškinio dalis“, – sakė ji.

6. Aptarkite įspūdžius

Pasikalbėti su partneriu yra labai svarbu ne tik prieš glamones, bet ir po jų. Jei buvo koks nors rankos judesys, kuris jums beprotiškai patiko, pasakykite tai partneriui. Galbūt norėsite jo vėl sulaukti, tik kitu tikslu, kitu metu ar kitomis aplinkybėmis. O jei manote, kad tai buvo visiškas nesusipratimas? Nieko tokio.

Galbūt vėliau gyvenime tai jums pradės patikti. Galbūt glamonės su kitu partneriu ar dėl kitų priežasčių bus geresnės. O, galbūt, jums iš tikrųjų tai netinka. „Nieko bloga, jei tai išbandėte, sustojote ir grįžote prie to, kas jums yra labiau priimtina“, – pabrėžė R. Wright.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)