Priežastys, kodėl žmonės kurį laiką neturi lytinių santykių, gali būti įvairios (skyrybos, išsiskyrimas, mylimojo netektis ar sunkumai sutinkant tinkamą žmogų), tačiau tuo metu, kai jie vėl bando grįžti prie lovos reikalų, ne vienas iš jų pajunta, kad jų seksualinis pasitikėjimas būna kažkur išblėsęs, rašo netdoctor.co.uk.

Sertifikuota klinikinė seksologė ir intymumo konsultantė Valeria Chuba padeda savo klientams įveikti sekso keliamą gėdą bei nerimą, įgauti seksualinio pasitikėjimo ir sukurti malonumo kupinus intymius santykius. Ji taip pat kuria ir veda tinklalaidę „Get Sex-Smart“, kuri siūlo ekspertų informaciją bei patarimus klausytojams visame pasaulyje.

„Dažnai gali prireikti nemažai laiko, kol su nauju partneriu pajusite tą ypatingą kibirkštį, - aiškino ji. – Nepaisant priežasčių, kodėl kurį laiką neturėjome partnerio, dauguma mūsų, norėdami grįžti prie lytinio gyvenimo, pajunta baimę, nerimą ir smukusį pasitikėjimą savimi“.

Taigi, kad padėtume žmonėms, kuriuos baugina mintis apie naujus seksualinius ryšius, mes paprašėme V. Chubos patarti, kaip sumažinti nerimą ir pajusti daugiau pasitikėjimo, kai norima užmegzti naujus seksualinius santykius.

1. Mokykitės iš praeities

Kiekvieni nauji santykiai turi daug žadančią pradžią, o tai reiškia galimybę kažką daryti kitaip ir geriau, negu anksčiau. „Dabar yra geriausias metas atsigręžti į savo buvusią seksualinę patirtį“, - pataria V. Chuba.

„Kurie dalykai jūsų intymiuose santykiuose buvo veiksmingi (ar neveiksmingi)? Kurie partneriai įsiminė labiausiai ir kodėl? Ką šį kartą norėtumėte daryti kitaip? Pavyzdžiui, gal norėtume daugiau kalbėtis apie jausmingą preliudiją ar su savo partneriu drąsiau dalytis savo seksualinėmis fantazijomis? Išsiaiškinę savo poreikius ir ribas, galėsite aktyviau pradėti naujus lytinius santykius, o tai, savo ruožtu, padės jums jaustis saugiau ir tvirčiau“, - teigė ji.

2. Žinokite, kas jums teikia malonumą

„Kaip seksologė, dažnai savo klientams sakau, kad masturbacija yra pamatas seksui su partneriu“, – sakė V. Chuba.

„Kuo daugiau žinosite apie tai, kas jus užveda ir padeda patirti didesnį malonumą bei orgazmą, tuo geriau galėsite pasidalyti šiomis paslaptimis su savo partneriu ir mėgautis pozityvesne intymia patirtimi“.

Tokia pažintis su savo kūnu padės jums jį priimti ir įgauti daugiau pasitikėjimo, kai būsite su kitu žmogumi. Labai lengva pamiršti pozityvius dalykus apie savo kūną, kai jaučiamės nesaugūs ir esame susitelkę ties veiksmais, kurie mums ne itin patinka.

„Jei malonumo sau suteikimas jums yra dar naujas dalykas ar tiesiog norite praplėsti savo seksualinį repertuarą, pasitelkite knygas apie seksą ar smagius bei informatyvius vaizdo įrašus, kurie ne tik apšvies, bet ir uždegs jūsų pačių jausmingumą. Labai svarbu pažymėti, kad jei turite kokių nors ypatingų seksualinių bėdų, pavyzdžiui, nepatiriate su partneriu orgazmo, jus kankina per ankstyva ejakuliacija ar erekcijos problemos, visuomet reikia kreiptis profesionalios pagalbos. Darbas su pozityviu ir supratingu profesionalu gali tapti milžinišku postūmiu jūsų seksualiniam pasitikėjimui“.

3. Labai svarbu bendravimas

„Dažnai savo klientams sakau, kad norėdami atnaujinti savo lytinį gyvenimą, jie turėtų užmegzti naujus santykius, o geras bendravimas yra svarbi bet kokių seksualinių santykių dalis“, – sako V. Chuba.

„Vienos patraukliausių partnerio savybių yra drąsa kalbėti apie savo ar kito žmogaus poreikius bei troškimus ir gebėjimas įsiklausyti į savo partnerį. Kalbėjimasis padidina tikimybę, kad iš lytinių santykių gausite tai, ko norite, o priimdami savo partnerį, priversite jį pasijusti vertinamu ir ypatingu. Bet kokiu atveju pasirodysite kaip geranoriškas ir rūpestingas meilužis, o tai neabejotinai sustiprins jūsų pasitikėjimą savimi“.

4. Susitelkite ties malonumu, o ne savo pasirodymu

Kai tik norime užmegzti naujus santykius, ypač po ilgo periodo be sekso su partneriu, mes pradedame nerimauti dėl tokių dalykų kaip mūsų patrauklumas, figūra, svoris ir mūsų pasirodymas sekso metu.

„Tokia mąstysena užrakina mus mūsų galvose ir trukdo galvoti apie savo kūną bei malonumą ir savo partnerį bei mylėjimosi procesą. Kai tik pajuntate, kad pasiduodate spaudimui kuo geriau pasirodyti, nukreipkite savo mintis į kūno pojūčius. Giliai kvėpuokite ir, jei reikia, sulėtinkite tempą. Daugia dėmesio skirkite jausenai, o ne tam, kaip tobulai pasirodysite. Partneris, kuris yra susitelkęs su pojūčiais ir jausmingumu, paprastai jaučia didesnį pasitikėjimą savimi negu tas, kuris nerimauja dėl savo „pasirodymo“.

5. Turėkite humoro jausmą

Seksas gali būti komplikuotas ir bauginantis net geriausiais laikotarpiais, nekalbant apie užsitęsusį celibato periodą. Štai dėl to mes pamirštame, kad sekso esmė yra abipusis ryšys, malonumas ir smagiai praleistas laikas. Kadangi partnerių lytiniai santykiai vyksta tarp kūnų, jie kartais gali būti keblūs, trikdantys arba... linksmi. Jei pasitelksite humorą, o ne gėdijimąsi, situacija iš karto prašviesės. Gali būti, kad jūsų partneris taip pat jaudinasi, taigi papokštavę apie jūsų bendrą nerimą ir šios situacijos absurdiškumą iš karto atsipalaiduosite, be to, tai gali būti labai, labai seksualu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)