Kaip rašo health.com, norint pastoti svarbus amžius, būsimų tėvų sveikata ir, žinoma, mylėjimasis tinkamiausiu ciklo metu.

Ir vis tik kai kurie ginekologai teigia, kad mylintis kai kuriomis pozomis spermai didesnė tikimybė pasiekti kiaušinėlį ir įvykti apvaisinimui.

Jei norite pastoti, štai šešios sekso pozomis, kuriomis mylintis padaugėja šansų tapti tėvais:

Misionieriaus poza

Viena įprasčiausių sekso pozų – misionieriaus poza, kuri teikia daugiausia šansų pastoti, teigia reprodukcinės endokrinologijos atstovas daktaras Scottas Roseffas, dirbantis dirbtinio apvaisinimo klinikoje Boka Ratone (JAV).

Kodėl? Daktaro S. Roseffo teigimu, mylintis šia poza moters gimdos kaklelis susijungia su vaginos puse, kur po ejakuliacijos išsilieja sperma. Gimdos kaklelio angai esant arti prie spermos, „padidėja tikimybė, kad daugiau spermos pateks į tinkamą vietą reikiamu metu“, – aiškina medikas.

Moteriai patartina atsigulti ant nugaros, o po klubais pasidėti pagalvėlę, kad dubuo būtų aukščiau. Partneriui patyrus orgazmą patartina kelias minutes neištraukti varpos iš makšties. „Po ejakuliacijos moteris turėtų apie 20 min. pagulėti ant nugaros“, nes tai didina tikimybę pastoti, aiškino S. Roseffas.

Šuniukų poza

Daugeliui porų patinka ši sekso poza, nes ja mylintis partneris gali įsiskverbti giliau. Bet kokia poza, suteikianti partneriui galimybę giliau įsiskverbti, didina pastojimo šansus, teigė akušerė, ginekologė iš Orlando (JAV) moterų klinikos Jennifer Landa.

„Šuniukų poza – tinkama poza norint pastoti, nes tada turimas tinkamas penetracijos gylis, o penio galvutė atsiduria tiesiai prie gimdo kaklelio angos – tada sperma išsilieja tinkamiausiai, kad galėtų patekti gimdos kakleliu“, – aiškino medikė.

Jos kojos jam ant pečių

Galbūt skamba pernelyg paprastai, bet norint pastoti sunkio jėga labai svarbu. Būtent todėl gydytoja J. Landa pataria išbandyti šį nuotykingą misionieriaus pozos patobulinimą – moteris guli ant nugaros, o kojas užkelia partneriui ant pečių. „Sunkio jėga traukia vyro penį į moters makštį“, – sako medikė, taigi po ejakuliacijos sperma kur kas lengviau teka makštimi ir pro gimdos kaklelį.

Kaubojės poza nugara partneriui į veidą

Ši mėgstamiausia moterų poza, kai partnerė yra viršuje, veidu pasisukusi partneriui į kojas, suteikia galimybė kontroliuoti penetracijos gylį ir tempą, be to, tai puiki poza, kad sperma patektų į gimdos kaklelį.

„Kai moteris yra viršuje, ji kontroliuoja įsiskverbimo gylį ir gali pasistengti, kad gimdos kaklelis per ejakuliaciją būtų tiesiai virš penio“, sako J. Landa. (Jau nekalbant apie tai, kad ši poza stipriai įaistrina abu partnerius.)

Vienračio poza

Jei jums pakaks drąsos išbandyti vienračio pozą, kai moteris stovi keturiomis, o partneris kilsteli ją už kojų ir įsiskverbia iš nugaros, būtinai tai padarykite. Ši poza – sportiškiems žmonėms. Panašiai kaip šuniukų poza, jos metu pasiekiama gili penetracija, o sperma patenka iki gimdos kaklelio, teigia J. Landa.

Žirklių poza, žiūrint vienas į kitą

Tai poza, kai partneriai guli vienas prieš kitą, o kojas sukryžiuoja, siekiant gilesnės penetracijos. Ji – ne tik didina pastojimo tikimybę, bet ir yra labai romantiška, nes leidžia stipriau pajusti ryšį, emocinį intymumą, sako daktarė J. Landa. Mylintis šia poza penis giliai įsiskverbia, o laimės hormono oksitocino pliūpsnis irgi bus malonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)