Kaip gi tokioje situacijoje rasti jėgų vienas nuo kito aistringai plėšti drabužius, kai vienintelė galvoje likusi mintis – kuo greičiau atsidurti lovoje ir pasinerti į saldų miegą?

Man ir mano sutuoktiniui Jesse toks scenarijus pažįstamas kuo puikiausiai. Kartu esame jau dešimtmetį, seksualinis gyvenimas vis dar mus tenkina, tačiau abiem neseniai darbe teko reikšmingesni postai, o tarpai tarp romantiškų akimirkų atitinkamai ėmė ilgėti.

Tiesa, mes tokie tikrai nesame vieninteliai. Remiantis naujuoju „The Archives of Sexual Behavior“ publikuotu tyrimu, amerikiečiai vis mažiau dėmesio skiria seksui, o liūdniausi rezultatai fiksuojami tarp mokyklinio amžiaus vaikų turinčių ir į šeštąjį dešimtmetį įžengusių porų, rašo womenshealthmag.com.

Anot profesoriaus, besigilinančio į seksualinių santykių problemų temą, Jillo McDevitto, tokiais nedžiuginančiais rezultatais stebėtis nevertėtų, juk socialiniai tinklai ir atsakymų į elektroninius laiškus rašymas 7 dienas per savaitę 24 valandas per parą negali likti be pasekmių.

Vis tik anot Kentukio universiteto „The Sexual Health Promotion Lab“ vadovės profesorės Kristen Mark reguliariai skiriant laiko intymumui santykius įmanoma pagerinti. „Geismas kelia geismą, o seksas skatina užsiimti seksu.“ – įsitikinusi ji.

Kaip gi neleisti išsausėjusiems plotams virsti dykumomis? „Galbūt tai skamba neseksualiai, tačiau esminis dalykas – iš anksto planuojami seksualiniai santykiai.“ – įsitikinusi K. Mark. Taigi ryžausi eksperimentui: dviem savaitėms seksą paverčiau prioritetu taip, kaip dažniausiai į prioritetus iškeliu kitus dalykus. Dėl sekso ryžausi aukoms, tačiau tokio planuoto elgesio rezultatai mane maloniai nustebino.

Stalo žaidimų vakaras su kaimynais (19:30 val. ketvirtadienis)

Man patinka pasikviesti svečių. Anksčiau dirbau išskirtinių maisto produktų importuotoja, taigi namuose sulaukusi svečių valandų valandas skirdavau tobulam priėmimui surengti: „Manhatano“ kokteiliai su „Luxardo“ vyšniomis iš Italijos, rečiausių rūšių sūriai ir pan. Įdomu pastebėti, kad atlikus tyrimą, kuriame dalyvavo 3 tūkst. moterų, paaiškėjo kad trys iš keturių nuostabų maistą vertina labiau nei nuostabų seksą. Šį kartą nenorėjau būti viena iš jų.

Parverčiau sutuoktinį Jesse ant sofos, pamiršusi apie visus tuos itin svarbius užkandžius, nes nusprendžiau nevaldomą aistros proveržį paversti nuostabia sekso patirtimi dėvint vakarinę suknelę ir aukštakulnius. Reikalus sutvarkėme prieš pat suskambant durų skambučiui. Savaime suprantama, pasiruošti tinkamam svečių priėmimui jau nebespėjome, taigi teko skubos tvarka užsakyti tailandiečių maisto į namus, o kaimynai atsinešė vyno. Kai atėjo laikas pasinerti į stalo žaidimus, turėjome progą slapta daugiareikšmiškai vienas į kitą žvilgčioti ir prisiminti tai, ką darėme ant šios sofos visai neseniai.

Pasimatymo vakaras (21 val. šeštadienis)

Mudu su Jesse mėgavomės tikrai labai romantišku pasimatymu po anksčiau tą patį vakarą įvykusio sekso duše. Nusprendėme vakarą pratęsti ir dar kartą leistis į sekso nuotykius vos grįžę namo. Taigi svarbi išmokta pamoka: priežasčių, dėl kurių verta iš pradžių atlikti tai, o tada eiti ten, kur planavote, begalė.

Užuot laikęsi grafiko ir rezervavę staliuką prabangiame restorane, į kurį privalote atvykti gana anksti, išmėginkite kur kas vėlyvesnei vakarienei tinkamus šiek tiek paprastesnius variantus. Kadangi tokiu atveju nerimauti dėl pernelyg didelio suvartoto maisto ar gėrimų kiekio jau nebūtina, galite rinktis tai, kas jums tikrai patinka labiausiai. Patikėkite, šilta ir jauki nuotaika, apimsianti po to, ką nuveikėte šiek tiek anksčiau, neabejotinai jūsų neapleis ir mėgaujantis vėlyva vakariene.

„Kai plačiai atsimerkę suvokiame, kiek galimybių užsiimti seksu tiesiog praleisdavome, imame matyti intymumui tinkamų progų visur ir pradedame jomis mėgautis labiau.“ – neabejoja J. McDevittas.

Vakarienė su jo tėvais (19 val. trečiadienis)

Šis atvejis smagiausias. Jesse tėvai pasirodė pusvalandžiu anksčiau, juk būtent taip ir elgiasi dauguma tėvų, o mes tuo metu kaip tik buvome pačiame įkarštyje. Laimei, prie mūsų buto durų yra skambutis, taigi jie mūsų neužtiko. Džiaugiuosi, kad mano vyrui sukėlė papildomo jaudulio situacija, kai tėvams teko šiek tiek luktelėti už durų, kol baigsime tai, ką pradėjome. Parašėme jiems žinutę, kad tik ką grįžome iš sporto salės ir ruošiamės susitikimui. Puikus pasiteisinimas, kai tenka atsidurti tokioje pikantiškoje situacijoje. Vakarienė buvo puiki – jautėmės gerokai išalkę.

Vėlyvieji pusryčiai su draugėmis (10 val. šeštadienis)

Rytinis seksas gaiviems saulės spinduliams veržiantis pro langus – tobula šeštadienio pradžia. Liūdna, tačiau tenka pripažinti, kad anksčiau visi mūsų suplanuoti susitikimai su draugais ar šeima be konkurencijos nustelbdavo galimybę šiek tiek laiko pabūti dviese. Taigi tokiais šeštadienio rytais, kai ruošdavausi susitikti su bičiulėmis, dažniausiai iš namų patyliukais išeidavau nežadindama Jesse.

Vis tik eksperimento dėlei nustatėme žadintuvą, kad turėtume pakankamai laiko iki mano susitikimo. Tiesą pasakius, kažin ar jautėmės nuskriausti dėl vieną valandą trumpiau trukusio miego. Taigi prieš man išeinant likusią dienos dalį praleisti su draugėmis mes su Jesse jau buvome pasimėgavę romantišku rytu, kurio laukiame visą savaitę. Vėlyvuosiuose neišskiriamų draugių pusryčiuose pasirodžiau švytinti ir netgi sulaukiau netikėto klausimo, kokia gi štai tokio dailaus mano skruostus puošiančio raudonio paslaptis.

Ir vėl beveik darbe (22 val. sekmadienis)

Sekmadieniai mūsų namuose dažnokai neturi nieko bendro su romantika ir seksualumu: atliekame nuobodžius namų tvarkymo darbus, apmokame sąskaitas ir iš esmės būname nusiteikę ganėtinai negatyviai. Lyg to dar būtų maža, Jesse laukia darbo savaitė, kai tenka keltis 5 val., taigi savaime suprantama, kad 4 val. nėra pats tinkamiausias laikas rytiniam sekso maratonui.

Finalinis pasismaginimas eksperimento laikotarpio pabaigoje buvo geras, tačiau tikrai neišvertė mūsų iš koto, nes abu buvome šiek tiek išsiblaškę. Vis tik svarbiausias dalykas, kurį pastebėjau per dvi savaites trukusį eksperimentą, buvo tas, kad Jesse man buvo itin dėmesingas, o aš buvau jam kur kas kantresnė, nei įprasta.

Daugybė atliktų tyrimų patvirtina, kad seksualinių santykių dažnumas labai svarbus ilgalaikiams santykiams ir jų kokybei, nes artumas lovoje atsispindi ir su seksualiniu gyvenimu visai nesusijusiose santykių srityse.

Taigi galiu drąsiai teigti, kad dažni lytiniai santykiai ne tik suteikė mūsų gyvenimui papildomų prieskonių, bet ir leido jausti, kad vienas kitam esame prioritetinės vertybės. Deja, negaliu pažadėti, kad ir toliau prieš kiekvieną asmeninių planų kalendoriaus įrašą įtrauksiu sekso punktą, tačiau jokiais būdais neleisiu seksui atsidurti planų ir darbų sąrašo gale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)